sad si dobro

retreat SAD SI DOBRO – prijavi se na Dan susreta sa sobom

 

Što za tebe znači biti dobro? Što osjećaš kada to izgovoriš? Kako izgleda to stanje, kako miriši zrak, kakav je osjećaj pod prstima, kako dišeš, smiješ li se, što tijelo treba, što traži?

Sve to ćemo ti pružiti na našem prvom druženju, na prvom zajedničkom putovanju u ono pravo, istinsko bivanje u dobru – pozivamo te na Budi Dobro retreat  SAD SI DOBRO.

sad si dobro retreat

Što je retreat SAD SI DOBRO?

retreat SAD SI DOBRO je magični spoj raznih tehnika, znanja, vještina, rasta i razmjene koje vodi u stanje dobra. U trenu kad se ljeto predaje jeseni, na moćnoj energiji jesenskog ekvinocija, mi ćemo 24. rujna 2022. na čarobnim brdima pitoreskne Marije Gorice s vama pronaći svoje dobro.

Jesenski ekvinocij  je razdoblje između vatrene yang aktivnosti ljeta i usporavanja u yin energiju koju donosi jesen, kako bi se naposljetku ušlo u zimsku hibernaciju.

Ekvinocij je vrlo moćno vrijeme. U ovom trenu svjedočimo ravnoteži kada sjeverna i južna hemisfera primaju jednako sunčeve svjetlosti, a dan i noć jednako traju. Ovo prividno mirovanje Sunca traje tri dana, a nakon toga, Sunce polako kreće u „tamu“. Svjetlost i toplina gube svoj sjaj i jačinu, dani se povlače, a tama preuzima vodstvo.

marija gorica

Marija Gorica

Jesenski ekvinocij počinje i ulaskom Sunca u zodijački znak Vage. Sve obojano energijom Vage teži balansu, ravnoteži, harmoniji. Ovo je vrijeme ravnoteže dualnosti, svjetla i tame, topline i hladnoće, davanja i primanja, akcije i mirovanja.

Tradicionalno, jesenski ekvinocij je u mnogim kulturama bio vrijeme kada se slavila žetva cjelogodišnjeg truda. Rituali koji su povezani s ekvinocijem prožeti su poštovanjem spram Majke Zemlje i vjerovanjem da će nas obdariti obiljem svih vrsta.

Duhovno, vrijeme je da proslavimo svoju unutrašnju žetvu, žetvu svega onoga što smo do sada odradili u ovoj godini. Ako smo se otvorili za lekcije koje nam je donijela, sada možemo uživati u spoznajama i saznanjima koje smo dobili. Ravnoteža koju sada možemo postići nagrada je za uloženi trud i proizlazi iz mudrosti savladanih lekcija.

Jesen nas uči nekoliko važnih lekcija: otpuštanje, poniranje u sebe i vlastitu tminu te priprema sjemena za novi ciklus. Jesenski ekvinocij je vrijeme kada trebamo oprostiti i drugima i sebi, kada je mudro otpustiti ljutnju, krivnju, sram, kajanje, kako bi naša vedrina i radost mogli zauzeti mjesto u novom buđenju.

Moćni dani poput jesenskog ekvinocija otvaraju vrata kada možemo dobiti najdublje spoznaje o sebi i posaditi sjeme novih ideja i vizija. Upravo je ovo razlog zašto smo odabrali baš ovaj datum za prvi Budi Dobro retreat.

Na ovom putovanju vodit će vas dobro poznate Budi Dobro autorice: Indira Juratek, Sanija Hasanić i Nataša Rajčević. 

budi dobro retreat

UPOZNAJ SVOJE VODIČE NA retreatu SAD SI DOBRO

Indira Juratek

Kao theta healing terapeutkinja, reiki majstorica, zaljubljenica u kristale i praktikantica raznih tehnika koje nas vode na mjesto gdje sve je dobro, Indira će vas uvesti u ovaj divan dan kroz meditaciju, pomoći će vam da upoznate svoje drvo u obližnjoj šumi, uz nju ćete postaviti osobnu namjeru za cijeli dan susreta sa sobom, povest će vas u magični svijet kristala i podići će vam energiju u famoznoj Kundalini meditaciji.

“Za mene biti duhovan znači živjeti iz srca, slijediti put svoje duše i služiti svijetu. Kad kažem služiti mislim na način da svoja znanja prenosim dalje onima kojima su potrebna. Što imamo od toga da dođemo do nekih spoznaja i držimo ih samo za sebe? Kada probudimo svjetlo u sebi taj plamen trebamo širiti dalje. Vjerujem da je to čak i naša obveza.” – poručuje Indira.

Indiru možete pratiti i na IG profilu @indira.juratek te biti u tijeku s life coach savjetima, vježbama za osobni razvoj i sličnim temama koje rado dijeli sa svojom zajednicom.

indira juratek

Indira Juratek

Sanija Hasanić

Na molbu da se predstavi, Sanija uvijek ima istu reakciju – samo napiši da su meni najvažniji istina, pouzdanost i znanje, sve radim kroz ljubav, a cilj su – napredak i rezultati!

Sanija se bavi nizom mentalnih i duhovnih tehnika kojima sa svojim klijentima postiže zacrtane ciljeve. Između ostaloga, ulazi u energetsko polje – čisti ga, puni novom energijom, miče blokade. Radi intuitivnu analizu, radi na uvjerenjima, promjenama stanja te implementaciji novih uvjerenja i obrazaca. Sanija je Reikistica, NLP Masterica, uskoro i certificirana trenerica osobnog razvoja, zaljubljenica u riječ, umjetnost koja nastaje iz autentičnosti i odnose s javnošću koji su joj osnovni poziv. Tarot je čitačica, tumači i oracle karte.

U sklopu retreata „Sad si dobro“ Sanija će s polaznicima raditi energetsko čišćenje i iscjeljenje, vizualizaciju, praštanja i uzemljavanja, a za osobni gušt, i jer je to uvijek divno svima dobiti, svakome će otvoriti i istumačiti jednu kartu.

„Odluka, rad, povjerenje, vjera u sebe, promjena koju želimo i sve to začinjeno s mnogo ljudskosti, predanosti i ljubavi. Bit će ugodno i bit će pomaka! Nabolje! Ako ste spremni za promjene i rast te rad – neopisivo vam se radujem!“, poručuje Sanija.

Osim što njene tekstove i vježbe možete čitati na budidobro.com, Saniju možete pratiti i na društvenim mrežama na profilu @zebraidruštvo, a ako vas zanima više pročitajte intervju koji možete pronaći ovdje.sanija hasanić

Sanija Hasanić

Nataša Rajčević

Bez Budi Dobro food blogerice Nataše, poznate kao burbon&borovnice, ovo druženje se ne može zamisliti. Na kreativnim kulinarskim valovima Nataša će vas naučiti kako pripremiti najfinija biljna i veganska jela, a glavne namirnice će biti baš one koje ćemo ubrati u vrtu. Što ćemo sve jesti toga dana za sada će ostati slatka tajna, ali možemo obećati da ćete SAD SI DOBRO dan pamtiti i po ukusnim, bogatim i očaravajućim jelima.

Nataši je kuhanje velika ljubav još od malih nogu, ali je tek s prelaskom na biljnu prehranu otkrila da joj je ono ujedno i strast kojom se želi baviti cijeli život. 2019. godine pokrenula jeblog i instagram profil pod nazivom “burbon i borovnice” te je iste godine dobila nagradu za Gastro zvijezdu kao najbolji blog u kategoriji zdrave hrane u regiji.

Od tada do danas svoj hobi i poslanje je pretvorila u posao: surađuje s brojnim brendovima i portalima, održava kulinarske radionice, kulinarske online programe, producira video i foto sadržaj te radi kao konzultant brendovima i restoranima koji žele uvesti ili proširiti svoju vegansku ponudu.

“Iako nisam profesionalni kuhar, kroz svoje recepte se trudim publici približiti biljnu prehranu te im pokazati kako ona može biti itekako ukusna i zanimljiva.“ – poručuje Nataša.

nataša rajčević

Nataša Rajčević

Što ćemo raditi na retreatu SAD SI DOBRO

retreat SAD SI DOBRO održat će se 24. rujna 2022. godine u Holističkom centru Budi Dobro, u pitoresknom mjestašcu Marija Gorica nedaleko od Zagreba.

Družimo se od jutra, dok još priroda otvara svoje oči pa sve dok nam sunce kaže – do sutra.

Okupljat ćemo se od 8 do 9 h uz opušteno druženje uz kavu, čaj, voće…

U Budi Dobro centru će vas dočekati oltar žetve kako bismo prizvali osjećaj svečanosti i zahvalnosti. Uz obilje plodova, svijeća i čarolije naše putovanje ćemo započeti ritualom zahvale svemu što u ovom trenu vidimo kao plodove svog truda. Sve ono što smo simbolički posadili na proljeće i uzgajali u ljetnom periodu, sada je spremno za ubiranje. Pohvalit ćemo se za uspjehe, za dostignuća, pohvalit ćemo se i za hrabrost i za opstanak. Jasno ćemo pokazati namjeru da smo spremni ubrati plodove svih onih ideja, vizija i misli u koje smo uložili svoje vrijeme, pozornost, svijest i energiju. Od Indire će svatko dobiti osobne theta smjernice koja su to područja života na kojima je sada ključan rad kako bismo se kretali prema svojoj najboljoj verziji.

Naše putovanje započeti ćemo s meditacijom kroz koju će vas voditi Indira. Simbolička poruka jesenskog ekvinocija govori o trenu kada se iz vanjskog svijeta okrećemo prema unutrašnjoj tišini. Kroz ovu meditaciju otvorit ćemo pitanja: Što treba završiti? Što u tijelu treba iscjeljenje? Kako unesti radost i veselje u svoj život? Koliko ste otvoreni za novo? Jeste li sretni u vezama i odnosima u kojima se nalazite? Volite li sebe?

Nakon meditacije svatko od nas će napisati pismo namjere. Napisat ćete sve svoje ideje, vizije i snove koje biste željeli ostvariti i prizvati u svoj život. Sve to ćemo poslati Univerzumu da se posloži na najbolji i najuzvišeniji način za nas.

Vrijeme od 11 do 14 h ćemo provesti u permakulturnom vrtu i šumi. Upoznat ćete se bliže s drvećem, pronaći ćete svoje koje će vam biti podrška na ovom putu, čut ćete kako i zašto imati održivi vrt, ubrat ćemo plodove za ručak koji će za nas pripremiti Nataša, uz našu pomoć. Uživat ćemo u blagostanju i okrijepi najfinijih jela i podsjetiti se zašto je na svim razinama važno što jedemo i kakvu hranu unosimo u naš organizam.

Nakon ručka Sanija će sa svakim ponaosob raditi energetski tretman, dok će se drugi s Indirom upoznavati s kristalima i kristaloterapijom, a svatko će dobiti i poklon za podršku na putu da bude dobro.

Od 15:30 do 16 h uzet ćemo pauzu i predah uz kavu i slastice.

Nakon toga nas čeka intenzivan ritual oprosta sa Sanijom. Imat ćete priliku i mogućnosti oprostiti sebi i drugima koji su vas na bilo koji način povrijedili ili obezvrijedili. Sav teret zamjeranja i krivnje pustit ćemo da otpadne s vas poput suhog lišća s drveta. Nadolazeće vrijeme nas uči da je sve u prirodi, ali i u našoj nutrini, ciklično. Baš kao što i priroda sada u svojoj punoći i raskoši zapravo umire, vrijeme je i da neke naše ideje, vizije, vezanosti… otpustimo i dozvolimo im da dođu svome kraju.

Kada oprostimo i oslobodimo se tereta koji nas vuku dolje da Sanijom ćemo raditi vizualizaciju namjera koje smo postavili na početku dana.

Sve što doživimo pohranjuje se u našem energetskom polju i u našem tijelu. Kako bismo malo razbucali te emocije i podigli energiju Indira će nas voditi kroz Kundalini meditaciju.

Za kraj ćemo sa Sanijom odraditi uzemljenje kako bismo sve što smo „zakuhali“ kroz ovaj dan iz gornjih sfera zaista i spustili u naš život. Osim toga, Sanija će svakome otvoriti i protumačiti jednu tarot kartu.

Nakon toga slijedi slobodno druženje u kojem ćemo zasigurno svi uživati.

Otići ćete lakši za mnogo tereta, a puniji za ljubav, svjetlo, energiju, mir, harmoniju i s punom vrećom darova naših partnera i prijatelja.

sad si dobro

Prijave na retreat SAD SI DOBRO – Dan susreta sa sobom

retreat SAD SI DOBRO – Dan susreta sa sobom, održava se 24. rujna 2022. godine u Holističkom centru Budi Dobro, u pitoresknom mjestašcu Marija Gorica nedaleko od Zagreba, na granici sa Slovenijom.

Vrijeme održavanja je od 8 – 20 h. 

Prijaviti se možete ovdje, a do 4. rujna 2022. možete uloviti early bird cijenu od 1216 kn.

Od 5. rujna 2022. pa do popunjenja slobodnih mjesta cijena će iznositi 1520 kn. 

U slučaju nemogućnosti prisustvovanja povrat novca nije moguć, ali je moguće svoje mjesto ustupiti nekome drugome.

Broj sudionika je ograničen, jer se u manjoj i intimnijoj grupi možemo svakome kvalitetno posvetiti.

Za prisustvovanje retreatu SAD SI DOBRO – Danu susreta sa sobom, nije potrebno nikakvo prethodno znanje ili priprema, samo otvoreno srce i želja za dobrim i za promjenom na bolje.

Prijaviti se možete OVDJE.

retreat

O portalu Budi Dobro

Kada se u jednom konceptu spoje ljubav prema prirodi, umjetnosti, duhovnosti i osobnom razvoju tada nastane lifestyle portal Budi Dobro, kojeg je osnivačica i urednica Indira Juratek.

Budi Dobro je jedinstveni medijski sadržaj u Hrvatskoj koji promovira važnost holističkog pristupa u sagledavanju svakog pojedinca kao jedinstvene osobe tako i njegovog života kao cjelovitog iskustva kroz širok spektar svega što čini našu svakodnevnicu u 21. stoljeću. Portal donosi teme iz osobnog razvoja, gastronomije, umjetnosti, ekologije, astrologije, duhovnosti, life coacha te alternativnih pristupa zdravlju – tjelesnom i mentalnom. Kroz različite teme provlači se ključna poruka o važnosti povratka prirodi i održivom življenju kao i pronalasku optimalne ravnoteže između globalnog i lokalnog. Sve što čini da budemo dobro može naći svoje mjesto na portalu.

Indira je godinama sanjala o tome da čitateljima portala uživo ponudi sadržaje koje mogu čitati na portalu, a izgradnjom Holističkog centra Budi Dobro, njen san se ostvario te je pred nama prvi Budi Dobro magični retreat Dan susreta sa sobom – SAD SI DOBRO. Veselimo se druženju!

sad si dobro

Napominjemo da će se događaj snimati te da će se fotografije i snimke koristiti u promotivne svrhe za širenje dobrih vibracija organizatora ovog događaja – portala Budi Dobro te se smatra da ste svojom prijavom i uplatom pristali na ove uvjete. 

 

Foto: Unsplash, Pexels, privatna arhiva

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.