parallax background

Retrogradni Merkur ovoga puta ide s Punim Mjesecom

vedski jyotish
Današnji dan daje prednost odnosima
3. prosinca 2017.
tjedni horoskop
Tjedni horoskop od 4. do 10. prosinca
4. prosinca 2017.
 

U nedjelju, 3.12. u 16 sati i 47 minuta odvit će se jedan od najmističnijih Uštapa u ovoj godini.

 

Nasuprot Sunca u Strijelcu ‘napunit’ će se Mjesec u Blizancima, a oba će se planeta naći izazovnom aspektu s Neptunom koji u takvim situacijama pokazuje svoju varljivu i nepouzdanu stranu.

Neptun je mističan, tajnovit i često nešto skriva ispod površine. Može donijeti razočaranja, infekcije, alergije, ponekad i krađe te afere i skandale.

Kao da to nije dovoljno, na isti dan Merkur kreće retrogradno i na neki način dodatno muti ionako zamagljene obzore.

Svašta smo u stanju pomisliti, učiniti i zamisliti. Kao da nema jasnih granica što je stvarno, a što lažno. Ne znamo reći ‘ne’, dopuštamo previše, povodimo se za iluzijom, nadamo se da će naše želje ipak biti ispunjene. Gledajući kroz ružičaste naočale možemo stvoriti privremenu ugodu, no dugoročno nas vreba razočaranje.

Pun Mjesec u Blizancima ističe teme koje su vezane uz naš način razmišljanja, razmjenu informacija, razgovor s drugima, odnos s bliskim rođacima i susjedima, kretanje u prometu, prijevozno sredstvo i kraća putovanja. Njegova svjetlost mogla bi nas zaslijepiti, lakše nego ikada možemo prihvatiti laž, očekivati nerealno ili se upustiti u neku situaciju koja bi mogla postati temom trača, a možda i uroditi aferom ili skandalom.

 

Skloniji smo se uplesti u čudne događaje koji će nas zbuniti ili obmanuti. Neki će osjetiti krivnju, ustoličiti se u ulogu žrtve ili biti posebno ranjivi i osjetljivi.

Oni koji imaju namjeru prevariti osjetit će zbunjenost i slabost svog protivnika. Ne vjerujte slatkorječivim osobama.

Čuvajte ključeve od stana, osobne dokumente, nemojte voziti ako pijete, osobito u noći sa subote u nedjelju.

Uznemirenost i preteške osjećaje liječimo sedativima, alkoholom, spavanjem ili nekim drugim načinom bijega od stvarnosti.

 

No ovaj pun Mjesec ima u svoju ljepšu stranu. Trigon Jupitera u Škorpionu i Neptuna u Ribama budi vjeru i optimizam, nagon da pomognemo osobama koje pate. Unatoč zabludama i iluzijama, ovaj aspekt nam pomaže u otkrivanju istine. Prosvjetljenje može doći kroz snove, vizije ili meditaciju.

Bude li vam teško, pojavit će se osoba koja će vam pružiti ruku, utješiti vas, dati vam nadu i pokazati vam da nije sve tako loše kako vam se čini.

Dan nije povoljan za donošenje važnih odluka, no odlučite li se posvetiti kreativnom stvaranju, umjetnosti ili pak odlučite nekome pomoći, sigurno je da ćete izvući ono najbolje iz ovih konfuznih i zbunjujućih planetarnih konstelacija.

 
 

Retrogradni Merkur

Osim punog Mjeseca, na isti dan i Merkur u znaku Strijelca započinje retrogradno kretanje koje će potrajati do 23. prosinca. U vrijeme takvog astrološkog fenomena nije preporučljivo ulaziti u nove poslove, niti potpisivati poslovne ugovore. Suzdržite se od donošenja krupnih odluka, odustanite od velikih financijskih investicija. Svaki veliki projekt koji se započinje pod retrogradnim kretanjem Merkura obično je opterećen brojnim problemima i nema sretan završetak. Pripremite se na moguće zastoje, odgode, kašnjenja, ograničenja. Nešto će biti na čekanju, a neke vam osobe neće biti dostupne.

Ovo je dobro vrijeme za planiranje, evaluaciju postignutog, introspekciju te za preispitivanje nekih svojih uvjerenja, ideja i ideologija. Možda ćete imati dojam kako nešto u vašem životu gubi smisao, ne vidite budućnost, a ono što imate je prošlost i ovo sada, u što gledate, a s čime niste osobito zadovoljni. No nemojte brzati i donositi odluke. Pričekajte neko vrijeme. Moguće je da pod retrogradnim Merkurom nećete vidjeti jasno ono što jest i da u pozadini priče postoji još nešto što mora izaći na površinu, biti otkriveno i ostvareno.

Bit će značajno ono što će se događati u narednom periodu, a što će potaknuti ova planetarna događanja. Zaista se ne mora nužno ništa dogoditi na sam dan punog Mjeseca, no otvorite oči i promatrajte što će se odvijati u narednih tjedana. To osobito vrijedi za Strijelce, Ribe, Blizance i Djevice koji će biti najizloženiji navedenim utjecajima. Oni bi posebno trebali biti na oprezu s alkoholom i lijekovima, paziti kome vjeruju i više držati do vlastitog integriteta.

 

Ovnovi bi se trebali čuvati nesporazuma i lažnih informacija.

Bikovi bi trebali pripaziti na novac i ne pristajati na ništa što ih podcjenjuje.

Blizanci bi mogli prevariti ili se naći u zagrljaju neiskrene osobe.

Rakovi će otkriti nešto novo o svojoj prošlosti i suočiti se s nekim zastojima u poslu.

Lavovi bi trebali biti oprezniji u ljubavi i prijateljstvu.

Djevice će biti nervozne i nemirne, nešto ih ubacuje u stanje nesigurnosti.

Vage će biti neopreznije i sklonije pogrešnim zaključcima.

Škorpioni će se baviti troškovima, imovinom i novcem.

Strijelci bi se trebali čuvati lakomislenosti i problema u braku.

Jarci se suočavaju s nekim poteškoćama vezanim uz posao, tajne ili zdravlje.

Vodenjaci bi se mogli suočiti s nekim zabludama na polju ljubavi.

Ribe će poželjeti nešto što im neće čini dobro.


 

Autor: Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica; Izvor: atma.hr


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.