Retrogradni Merkur u Ribama donosi emocionalnu jasnoću

Ovoga puta će retrogradni hod Merkura trajati od 5. do 28. ožujka 2019. Sve će se dogoditi u Ribama, znaku vode i emocija. Na prvu se čini da će to biti teško emotivno razdoblje za sve, ali ne trebate brinuti.

Iako se ljudi nekako boje retrogradnog Merkura i misle da donosi tegobe, on je ovdje samo kako bi nas reflektirao i zapravo u konačnici opustio. Merkur je usporio na trenutak tako da možemo dobiti malo više jasnoće. A kada steknemo tu jasnoću, bit ćemo spremni suočiti se s onim što nam život donese nakon što Merkur ponovno krene izravno.

Dakle, dok imamo vremena i Merkurova brzina je sporija, hajde da razmislimo o našim navikama, okruženjima, misaonim obrascima, uvjerenjima… Razjasnimo i raščistimo um i saznajmo što je to što ometa naš napredak pred nama samima.

Retrogradni Merkurov hod utjecat će na tri područja našeg života: ljubav, zdravlje i posao. Intenzivnu energiju koju donosi sa sobom možemo iskoristiti za pomlađivanje, reorganizaciju i preispitivanje energije u tim područjima. Da vidimo kako najbolje iskoristiti ovu snažnu energiju.

Ljubav

Kako se ovoga puta Merkur retrogradno kreće kroz emocionalne Ribe, očistit će se svaka vrsta emocionalne prtljage koju nosimo sa sobom. Pozitivnost će postati dio nas i lakše ćemo moći preuzeti više odgovornosti za našu emocionalnu stranu.

Merkur vlada našom komunikacijom, tako da ćemo s većom jasnoćom u našim emocijama biti bolji u komunikaciji. Zapitajte se: Jeste li ispravno komunicirali? Što se dogodilo, ako se nešto dogodilo?

Probajte iskoristiti energiju Merkura kako biste izvukli sve nesigurnosti koje imate pospremljene unutar sebe. Pokušajte ispraviti svoju komunikaciju tijekom ovog vremena, naročito prema partneru.

Zdravlje

Što se zdravlja tiče vrijeme je idealno da preispitate sve vaše rutine. Jeste li u nekoj vrsti prehrane koja vam na bilo koji način nije od koristi ili čak šteti? Prođite kroz svoje zdravstvene ciljeve i razmislite što bi moglo biti najbolje za vaše tijelo. Koristite li sve optimalno? Očistite se, idite na detoksikaciju. Pomoći će vašoj energiji da se nadopuni.

Jeste li dostigli svoje tjedne ciljeve? Ako ne, promijenite svoju prehranu i počnite pripremati novu listu namirnica. Napravite obrok koji će vam pomoći tijekom ove sezone. Također, uzmite u obzir kako vaše emocije mogu pridonijeti vašoj prehrani i zdravlju.

Konačno, morate se malo odmoriti. Ponekad je dovoljno stvoriti i samo antistres zonu izvan stresnog svijeta. Nazovite prijatelje i idite u spa. Idite u šetnju po prirodi. Pogledajte dobar film. Čitajte knjige. Neka vas umjetnost i glazba obogaćuju, jer tako djeluje Riba.

 

 

Posao

Dobar dio života provodimo na poslovima koje radimo. Stoga je izuzetno važno da izgradimo pozitivne odnose s našim kolegama i suradnicima. Pitanje koje si trebamo postaviti je – jesmo li pozitivno „nabijeni“ kad je poslovno okruženje u pitanju?

Retrogradni Merkur pomoći će vam da razmislite i iznesete trenje koje doživljavate u određenim radnim područjima. Jeste li suočeni s problemima sa svojim suradnicima? Ometaju li vaše emocije rad i stvaraju probleme na vašem radnom mjestu?

Ovo retrogradno vrijeme može biti sjajno vrijeme da poboljšate poslovnu situaciju. Otkrijte nove načine i metode koje možete ukomponirati u svoj rad i emocionalno ja kako biste mogli razviti ravnotežu između te dvije stvari. Odmah se oslobodite svih negativnih emocija. To će vam neizmjerno pomoći.

Sunce je u Ribama od 20. veljače i tamo će ostati do 20. ožujka pa je ovo vrlo emocionalno vrijeme. Meditirajte, dišite i razmislite prije nego što progovorite. Uravnotežite se. Tada će vaše i fizičko i mentalno zdravlje biti sjajno. Nemojte se bojati retrogradnog Merkura. Obogatite se njime.

 

Foto: Unsplash

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.