darivanje gen
Budi Dobro adventsko darivanje: 100 % prirodni anticelulitni poklon set GEN-a
20. prosinca 2019.
moku mori
Budi Dobro adventsko darivanje: čarobno keramičko biće Mokumori
21. prosinca 2019.
 

Hvala Vam na podršci, inspiraciji i poticaju s kojima smo zajedno. Grlim sve u svijesti, i šaljem blagoslovljene zvijezde mira, radosti i inspiracije te pozivam na - Radionicu nad Radionicama: onu koju ćete odRaditi sa Sobom, i Svima oko sebe.

 

Riječ je, „samo“, o aktivaciji Svijesti – sveg onog znanja i informacija koje ste osvijestili na svim radionicama koje ste pohađali, životnima i/ili školskima. Integrirati ih je vrlo lako moguće posebno ovih dana jer su posebni - energetski su jaki po samoj strukturi prirodnog ciklusa, a dodatno su pojačani činjenicom da je pažnja Kolektivne Svijesti usmjerena u njih, upravo u ovo vrijeme blagdana. To nam, kao što znamo, daje na raspolaganje silan kvantum energije, nešto kao poput velike grupne meditacije. Kao takva, ima silnu moć. Nesvjesna – znamo kako djeluje, ne baš kreativno. A svjesna... E, to je moćna meditacija. Zato vas pozivamo da vaši Blagdani budu vaša najkreativnija Radionica – Igraonica Energije, Svijesti, Tijela i Duha. Kako krenuti? Kao što znate, protokol je zapravo lagan. Ritual je postavljen – samo mu treba pristupiti sa sviješću, od početka. Pa krenimo, ZaJedno.

 

Biranje Drvca

Istina, masovna sječa pa naknadno bacanje stabala (znamo, neki ih i dan danas šibaju kroz prozore, Bože prosvijetli ta Bića) ne odražavaju baš svijest o Jednoti. No, vi možete to promijeniti. Budući da nema svatko priliku posaditi prirodno stablo nakon kupnje, učinite slijedeće: već kupujući drvce, kao što kupujete odsječenu ružu nekome na dar, zahvalite u Svijesti Majci Prirodi i tom drvetu koje se „žrtvovalo“ (i drveće ima karmu) da bude dio vašeg blagdanskog rituala. Na taj način se povezujete s Majkom Zemljom i njezinim Silama, odajući poštovanje Jednom – tako su, primjerice, Aboridžini, zahvaljivali duši životinje koja se taj dan predala da im bude hrana.

Kada ste drvo nabavili, posvetite ga – imajte u svijesti da je ono živo biće i da nosi energiju, a s njom i kolektivnu memoriju. Što znači, ako ste u stan postavili drvce iz, primjerice, Gorskog Kotara, u njemu jest energija tog podneblja – znači, vibracija snage, mudrosti i druge čakre Hrvatske (koja je smještena u tom dijelu). Dakle, samo to osvijestite i po želji blagoslovite: ovo aktivira sva znanja koja ste stekli po povezanosti čovjeka s elementarnim svijetom, odnosno silama prirode. Kao što znate, s bićima prirode komuniciramo putem emocija, dakle dopustite sebi igru i osjetite vibraciju odabranog stabla putem vibracija u sakralnoj čakri i centru srca. Po završetku blagdanskih rituala, drvce odnesite u obližnju planinu – nema veze što se mrvi po autu, i to je blagoslov, a i onako redovito čistite svoje vozilo, kao i svoje tijelo.

 
 

Ritual Kićenja Drveta

Ovo je prilika za vježbu svih mogućih vizualizacija: obično se zna svesti na raspravu tko je gdje htio staviti koju kuglicu, no to mu nije svrha. Ideja je slijedeća: pazite, okićena jelka će vam pred očima biti dva do tri tjedna. U tom smislu, svaki put kada je vidite, aktivirat će u vašoj svijesti sve što nosi sa sobom. A želite aktivaciju Ljubavi i Svjetlosti, zar ne – uz ostvarenje želja. Zato energetsko programiranje počnite ODMAH. Svaku kuglicu koju uzmete u ruku programirajte slikom ostvarene želje: primjerice, želite novi posao. U svijesti (u trećem oku, fizički), stvorite sliku Sebe kako sretni i zadovoljni javljate prijateljici o novom poslu, ili idete na njega – koja god slika djeluje na vas. I potom uzmite kuglicu koja odgovara ostvarenju vaše želje (ili po boji, ukrasu, ili osjećaju – koja vas privuče prva). Izdahom, putem dlanova, i projekcijom svijesti kroz treće oko, utisnite sliku ostvarene želje u kuglicu, i smjestite je gdje hoće (gdje vas povuče osjećaj – ne mora nužno ići na vrh, gdje ona želi – možda želi biti u razini vašeg pupka, ili solarnog pleksusa, pa će vas energija vući na središnji dio drvca). Zato, budite Budni, vježbajte Prisutnost i slijedite svoj osjećaj. I tako redom sa svim kuglicama. Ako nemate želja, Ljubav i blagoslovi za svih uvijek su dobar energetski program/utisak

 
 

Zatim Zvijezda

Taj moćan simbol ima mnogo značenja. Donosi radost, novu nadu i inspiraciju. No, za potrebe našeg Rituala, važno je znati: SVAKI MUŠKARAC I SVAKA ŽENA JE ZVIJEZDA. Kad god pogledate zvijezdu na vrhu vašeg bora, osjetite se kao Zvijezda, poistovjetite se s njom – sjetite se da zvijezde blistaju, sjaje, ali da su i prolazne, kao što je prolazno naše fizičko postojanje. Poštujte to, i Blistajte. Jer je svaki vaš Sjaj bitan za ljepotu neba – to znate, zar ne, iz romantičnih šetnji pod svodom i ostalih iskustava.

 
 

Vatra i Petarde

Petarde su se u Kini bacale sa svrhom otjerivanja zlih duhova. Tome služe i vatrometi. No, djeluje da buka i zvučni nesklad kojeg proizvode stvara puno više stresa i straha, nego čišćenja. Poanta je da to sve možete zamijeniti svijećama: vatra je izrazito svet element, ona čisti i transformira. Okružite se svijećama ili malim lučicama i vježbajte da, svaki put kad vam pogled padne na upaljeni plamen, mu predate neki stari strah, sumnju ili bojazan, a na to mjesto stavite njegovu suprotnost, kao što je radost, vjera ili snaga samopouzdanja.

 
 

Piće i Hrana

Ovo je idealno vrijeme da osvijestite kako ljudi, u stvari, jedu zbog toga rituala druženja. Činjenica je da ljudima za preživjeti ne treba hrana. To potvrđuju brojni eksperimenti, uključujući tromjsečno praćenje penjača na Mt. Everest koji nisu jeli tri mjeseca, a neki su se udebljali. To znate i sami – rijetko vam se da samo za sebe kuhati. Dakle, samo osvijestite da mi živimo na Prani: ne trebamo na to preći, tako jest – inače bi pomrli u onim danima kad smo toliko overloadani poslom da ne stignemo jesti. Znači, živimo na Prani (chiju, energiji) i od Svijesti. A jedemo iz gušta druženja. Samo to osvijestite, i stavljajući svaki zalogaj u usta, osvijestite blagoslov davanja kojeg je u njega utkala osoba koja je jelo pripremala. Ovo je sjajna vježba primanja – ljubavi, obilja i svega što trebate primiti, a neki unutarnji saboter možda ne da. Znači, osvijestite primanje kroz svaki zalogaj.

Uz to, podsjećamo na praktičan tip: koliko god slatkog pojeli i alkohola popili, umeboshi šljiva, pasta od nje ili gomashio pomoći će vam da krv dođe u ravnotežu, odnosno da bude alkalna, a ne kisela. Kiselost troši bubrege i cijeli imunološki sustav tijela. No, suludo je od sebe očekivati da u ovo vrijeme nećete popiti koju dobru rakiju ili pojesti slastan čokoladni kolač. Zato, navalite, ali spremni – umbeshi ili neki od malih čudotvoraca održavat će vam Ph Krvi zdravom, prevagu vage radeći na alkalnoj strani.

 
 

Čestitke kao Afirmacije

Poplava smsova i čestitki kod mnogih ljudi izaziva otpor jer sve djeluje nekako šprancirano i neosobno. Znamo mnoge koji se zbog toga isključe, jer smatraju da svaki dan treba imati blagdansku (tj. BLAŽENU) svijest, a ne samo godišnje dva tjedna.

No, to ne mora biti tako. Igrajte se sa Svijesti i Magijom. Primjerice, šaljete li nekome sms čestitku, zastanite na trenutak i napravite svojevrsnu dijagnostiku aure na daljinu. To ćete učiniti tako što ćete se na tren umiriti i osjetiti što iskonski toj osobi treba. Nekom će to biti mir, nekom radost, nekom opuštenost... Što god vam dođe kao prva informacija – vjerujte, jer je prva prava. I potom toj osobi to pošaljite, kao čestitku. Napišite je kao afirmaciju, a ne želju jer želja znači da afirmiraš željenje, što podrazumijeva nedostatak (znači želim ti sreću, zapravo znači da je sada nemaš, a netko ti je želi u budućnosti, i na razini svijesti se – uvijek – afirmira trenutno stanje, što će reći nedostatak i želja). To nećemo. Ali, hoćemo stvarati stvarnost: pa tako neka vaša čestitka bude afirmacija, nešto poput „hvala Božanskom što te čini opuštenom i radosnom“... ili „neka ti JE OSTVAREN dar mudrosti i samopouzdanja...“

Riječju, što vam dođe. Vjerujte sebi i vježbajte to živjeti. Ali, ne samo ovih dana. Neka oni budu vaš okidač, samoRadionica kojom ćete pokrenuti vlastitu moć. Energetski ste podržani zbog grupne energije i vremena u kojem je frekvencija materijalizacija svoje Svijesti toliko jaka da... nema jačega..

 
 

Stoga uživajte u svojim osobnim, životnim Radionicama, a na zajedničkim druženjima se vidimo uskoro, da dijeljenjem umrežimo i jačamo individualna iskustva u novim Igrama.

Energija Svjetlost i Ljubav u Vama.

 

Dea Devidas

- Čitam karte i pišem o tome što pokazuju i govore. U ovoj inkarnaciji, od svoje pete godine ih proučavam - vizualno, filozofski, simbolički, astrološki, mitološki... ezoterno i egzoterno. Prakticiram jogu, tehnike disanja, meditaciju... život u trenu i u toku, ponekad uz pehar čaja, a ponekad uz kalež vina. Osim s kartama, vrijeme provodim s obitelji, mačkama i stablima.

Izvor: Elemenati

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.