parallax background

Ritualni ples

15. studenoga 2019.
američke palačinke
Američke apple pie palačinke s pirovim brašnom
14. studenoga 2019.
prekid veze
Što kada nakon prekida i dalje emotivno ostanemo u staroj vezi?
15. studenoga 2019.
 

Ples razvija sve energetske centre: ritualno vođeni pomoći će otvaranju energijama Zemlje i energijama Neba.

 

RITUALNI PLES ide ovako:

1. Prvo obratite pažnju na tlo na kojem stojite (ispod njega je zemlja) i udahete, prateći sviješću kako energija iz zemlje dopire do vaših tabana, penje se uz vaše tijelo do tjemena te iz njega izlazi prema nebu, zvijezdama i iza…zatim pogledate u nebo i vidite snop svjetlosti koji se spušta prema vama… ide na vaše tjeme… te se niz kralježnicu i noge spušta do zemlje, ulazi u nju.

2. Onda udahnete s istovremenom pažnjom na tjemenu i stopalima i osjetite/vidite kako vam se tako udahnuta energija miješa oko srca i izdahom sprema u pupak.

3. I zatim krenete u ples, u ritmu: prvih par minuta, cca 6, nogama krećete u ritmu bubnja (kao da nogama bubnjate) i dišete svjesno, na gore objašnjen način.

4. Zatim se, i dalje cijelo vrijeme dišući ovako, možete polako, dok dišete, okretati oko sebe - 33 puta, u smjeru kazaljke na satu. Pazite, ovo ne mora biti derviški brzo – može ići lagano, ali cijelo vrijeme dišete, držeći desnu ruku ravno ispruženu s podignutim palcem (ostali prsti spremljeni u šaci ili pušteni, kako vam dođe).

5. Potom, nastavljate desetak minuta plesati kako vas ritam vodi, i dalje dišući na isti način.

 
 

Napomene: ovo je dnevni trening, što znači da vam dobro nosi svaki dan. No stavku 4 (s okretanjima), možete prestati raditi nakon prvih 40 dana jer je ona aktivatorski faktor razvoja svijesti u vježbi.

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.