parallax background

Vilinska prašina u rukama Marine Marinski

kimono
Mistika kimona
12. lipnja 2017.
Pun mjesec u Jarcu – odbacivanje emocionalnih tereta
9. srpnja 2017.
 

Kada smo prije tri godine slavili drugi rođendan naše djevojčice u mnoštvu darova našao se i jedan vrlo poseban. Bila je to narančasta zdjelica s likom snene djevojčice i jedna šnalica s malenom ptičicom. To je bio moj prvi kontakt s Marinom Marinski.

Bila je to i ljubav na prvi pogled s njenom sanjivom keramikom, koja mi uvijek izmami osmijeh na lice i radost u srce. Bila mi je to i potvrda da vile zaista postoje i obilato svoju prašinu rasipaju na ove predivne srcotvorine :)

U novoj kolekciji već poznati ljupki i bajkoviti likovi zaogrnuli su nježno i sneno ruho, koje nas poput čarolije odvodi u neki drugi svijet - svijet gdje je sve mirno, čarobno i neodoljivo. Samo i pogled na ovu keramiku budi želju da jutro započnemo sa šalicom kave ili čaja u društvu ovih prekrasnih stvarčica. A da bismo optimizam jutra zadržali tijekom dana pobrinule su se ptičice koje možemo nositi oko vrata.

 

Svaki komad Marinine keramike je od početka do kraja izrađen u njenom studiju u Jurdanima, gdje vodi malu tvrtku Marinski Heartmades sa suprugom, sestrom i psom.

Priroda je umjetnici bez sumnje najiskrenija i najveća inspiracija pa ne čudi da su glavni akteri Marininog stvaralaštva bića biljnog i životinjskog svijeta. Ipak, lik snene djevojčice pokazao se kao prepoznatljiv znak Marine Marinski. Sama kaže da je to lik koji utjelovljuje zen, apsolutno savršenstvo i mirnoću kojoj svi težimo, što ona osjeća dok stvara.

Proizvodni proces uvijek počinje s maštom, a nastavlja se u vještoj igri ruku i gline. Pri izradi se koriste tradicionalne tehnike i verificirani materijali, a velika pažnja posvećena je detaljima, kako samih proizvoda tako i ambalaže u kojoj dolaze u tvoj dom. Proizvodi su namijenjeni svim uzrastima, od 0 do beskonačno.

 

Ove prelijepe rukosrcotvorine možeš pronaći u Take me home shopu u Zagrebu ili putem online shopa Marinski Heartmades.

 

Foto credits: Marinski Heartmades

1 Comment

  1. Ines napisao:

    Predivne 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.