parallax background

Direktan Saturn u Strijelcu – dugo iščekivano olakšanje

veganski restorani zagreb
Veganske poslastice u Zagrebu
2. rujna 2017.
erwin moser
Uroni u fantastični svijet Erwina Mosera
3. rujna 2017.
 

Saturn je 26. kolovoza, na 21. stupnju Strijelca, pošao direktnim putem i ušao u posljednju dekadu tog znaka, u kojem će se nalaziti sve do 21. prosinca 2017. godine, kada će ga napustiti i prijeći u svoj domicilni znak, Jarca.

Generacije koje u natalu imaju Neptuna u Strijelcu, one rođene između 1970. i 1983. godine, već su prošle svoje buđenje, pogotovo one do 1979. godine.

Neptun u Strijelcu je dobroćudan i uvijek traži neki dublji smisao, traži ono nešto nevidljivo i vjeruje u onostrane sile, ali isto tako i u nepostojanje religije, jer cijeli univerzum je religija sama po sebi.

Prolaskom Saturna preko Neptuna za mnoge je ovo bilo buđenje, da prestanemo sanjariti i da ipak neka naša vjerovanja materijaliziramo, odnosno da ih primijenimo u stvarnom životu.

Naša su uvjerenja bila na testu i neka su jednostavno morala otpasti, jer su se pokazala kao neefikasna u realnosti.

Za neke je to značilo pucanje ružičastog balona. Sve u svemu, nije bilo lako, no opet mnoge održive stvari su se sada materijalizirale i pokazale da zaista djeluju.

Čišćenje nam je svakako trebalo. Generacije rođene od 1980. do 1983. godine sada mogu odahnuti, jer se pomiču s mrtve točke, koja je nastala zbog Saturnovog vraćanja unazad.

Ove generacije sada još jednom imaju priliku riješiti i naučiti lekcije sve do kraja godine, ako već nisu u prvoj polovici ove godine. Vrijeme je da se sada mnoge stvari završe pa tako one koje nam više ne služe svrsi trebamo otpustiti, jer time odrastamo i rješavamo se tereta.

 

Saturn predstavlja karmu i sve ono što moramo “odraditi” i naučiti u ovom životu, a dok je u Strijelcu govori o svim našim moralnim vrijednostima, odnosu prema religiji i našem gledanju na drugačije, različite kulture i strance, kao i o sudskim poslovima i pravdi.

Opisuje i sve poslove vezane za vladine organizacije, fakultetsko obrazovanje te naš pogled na autoritete, optimizam, ekspanziju, više znanje i ideale. Odnosi se i na Jupitera, planetu koja vlada znakom Strijelca i devetu kuću u natalnom horoskopu, a s obzirom da se Jupiter nalazi u Vagi, odnosi se i na ljubavne veze, međuljudske odnose i zakonske brakove.

Retrogradno kretanje Saturn je bio započeo još u vrijeme dok je Venera bila retrogradna pa je početak tog razdoblja bio vrlo težak i depresivan. Za mnoge to se odnosilo na odrađivanje dugova u ljubavnim odnosima i općenito način poimanja ljubavi, kako prema drugima tako i prema sebi.

No, izlaskom Saturna iz svoje retrogradnosti sada kao da završava taj turoban period i konačno se oslobađamo svog tereta i dugova koje smo imali. Pogotovo je tome tako, jer ovog puta Venera ulazi u znak Lava i radi sekstil sa Saturnom, što nam govori da smo dobro odradili lekciju te da je sada vrijeme da uberemo plodove svoga rada.

To može značiti upravo manifestiranje svega što smo naučili u proteklom periodu Saturnove retrogradnosti. Otpuštanje karme i osjećaj slobode sada će biti jači nego ikada, i konačno ćemo disati punim plućima, jer nagrade slijede.

Na sam dan, 26. kolovoza, Mjesec je napravio konjunkciju sa Jupiterom u Vagi i sekstil sa Saturnom, a Mars konjukciju sa Sjeverni čvorom iz Lava i trigon sa Saturnom pa zaista kreće otpuštanje tereta i početak pozitivnog pogleda k budućnosti.

Sve je to jedna uvertira u pozitivan period koji slijedi, jer depresivno razdoblje je završeno i na nama je zadatak da podignute glave i smjelih, pozitivnih misli kročimo hrabro naprijed.

Izlaskom Saturna iz retrogradnosti završava turobni period i konačno se oslobađamo tereta i dugova koje smo imali.

 

Već neko vrijeme je na snazi, a sada će još više doći do izražaja, konjunkcija Saturna i Lilita, asteroida, kojeg još nazivaju Crni ili Plutonov Mjesec, odnosno ženska strana te planete.

A kako i Pluton predstavlja karmičke dugove, sadašnja konjunkcija je posebno značajna za one koji u svojoj natalnoj karti imaju istaknut Lilit, jer ovdje se radi o onoj ženskoj, vrlo snažno i moćnoj energiji koje se ponekad pribojavamo, a koja bi vrlo lako mogla krenuti u razaranje ukoliko joj se dovoljno ne poklonimo.

Lilit isto tako predstavlja sve ono za što se tako čvrsto držimo i to duboko iznutra, a kada Saturn dođe u konjunkciju, vrijeme je za otpuštanje emocionalne povezanosti s osobama, stvarima ili strahovima koji nam zapravo uopće ne čine dobro.

Lilit ovdje igra ulogu Feniksa pa ukoliko smo sada spremni zagledati se duboko u nas same, tamo gdje nas najviše boli i gdje najviše strahujemo, onda bi se sva ta tama mogla transformirati, što bi za mnoge značilo otpuštanje strahova i emocionalnih tereta. Dopustite si potonuti, jer samo tako ćete se uzdići još više.

Na taj način možemo si omogućiti da konačno otpustimo ono što smo činili i što smo dugovali u nekim segmentima svog života, kako bismo ulaskom Saturna u svoj domicilni znak Jarca, krajem godine pa narednih godinu-dvije, uživali u ubiranju plodova svog mukotrpnog rada svih proteklih godina.

 

Autor: Ana Mandić, izvor: atma.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.