Sjedi na Svijet

tjedni horoskop
Tjedni horoskop od 7.5.-13.5.
7. svibnja 2018.
Naše Ja na nakovnju života
9. svibnja 2018.
 

Nema veze koliko je tvoja fotelja super skupa i anatomska. Ako ti gnječi rep - ona je tvoj neprijatelj.

 

A u pravilu, sve te stolice gnječe rep. A rep - odnosno trtica - je mjesto u tijelu koje, kada je kroz prvu čakru primilo energiju, šalje energiju putem kralježnice do mozga. Ako je prignječen, ne radi svoj posao. Rezultat je da se umoriš. Znaš ono kad nisi radio ništa ozbiljno - tipa nešto sjediš i surfaš, i zabavljaš se, a osjetiš da si slomljen od umora? E, to je zato što kada je čovjek naslonjen, ta struja, kanal, put kojim rep šalje energiju u mozak je "slomljen" i, posljedično, nema energije. Zijevaš, mutno ti je u glavi i stižu umor i nervoza. Sve zbog repa. Jer te stolica umrtvi kada se zavališ u nju. Ako još prekrižiš noge, gotovo, već na koljenima slomiš tok energije.

Zato! Kupi si pilates loptu. Onu najveću. Ima i alternativa, sjedi na koljena, onako japanski, ako možeš jer radiš od kuće. Ali većina ljudi je u uredu i ipak ne može. Znači lopta: ona te uvijek održava budnim. Tjera te da ispraviš kralježnicu, i drži tvoj rep visoko dignutim. Uopće nije teško navići se. A dobrobiti su iznimne.

 
 

Prvo, energija ti stalno slobodno teče tijelom. Možeš raditi kao manijak, bez da se umaraš. Onda, uvijek ti se lagano rotira zdjelica što je mnogo važno: zbog druge (stvaralačke) čakre u pokretu, i laganog istezanja mišića u njoj kao i onih povezanih sa koljenima - našom stabilnošću u svijetu. Potom: krila, odnosno lopatice: sjedeći na svojoj čarobnoj kugli, cijelo se tijelo lagano miče (ne umre zakucano kao u fotelji) i tako ti se ne gomila teret zategnutosti i boli u lopaticama.

 
 

Budući da je tok energije tako jak, imaš veću svijest o tijelu i njegovim potrebama. Kada si sljepljen za naslonjač fotelje ne osjetiš, primjerice, da trebaš prošetati dok se ne ukočiš ili ti se oči krenu sklapati. Na lopti, pak, odmah vidiš kada tijelo treba pokret, pa lagano ustaneš, istegneš se. Mnogo je prirodnije. A osim toga, lopta tj. kugla je oblik kojeg naša Svijest prepoznaje kao svijet: sve ono što je zaokruženo, uspješno... je nekako kružno (ako mi netko sada u inbox pošalje linkove na temu Flat Earth, koliko god da ga volim, blokirat ću ga, samo da se dogovorimo odmah). Znači, kugla. Sjedni na svoju kuglu jer tako zasjedaš na svoj svijet, na svoj tron.

"Ali, Dea, tron je uvijek četvrtast" - čujem te.

Da, zato što se element Zemlje i stabilnosti prikazuje kockom. Onda sjedni na kocku (bez naslonjača, da ne spigaš kralježnicu tj. glavni energetski kanal) i to na njezin rub, odnosno na sjednu kost (da ne zgnječiš rep). Potom vidi kako ti ide s loptom: ustanovit ćeš da ti više vježba budnost i fleksibilnost, a i dalje je tvoj Tron ;)

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.