Smoothie za mršavljenje i pomlađivanje

horoskop lipanj
Mjesečni horoskop za lipanj
1. lipnja 2019.
jyotish savjetovanje
Najava: Jyotish savjetovanja u Varaždinu
4. lipnja 2019.
 

Kašasti sok idealan je za započeti dan. Kombinacija voća i zelenog lisnatog povrća daje energiju i ugljikohidrate (voće) te klorofil i proteine (zeleno lisnato povrće i ljekovito bilje.

U zeleni sok u blenderu uvijek ide kombinacija voća i lisnatog (a nikako voća i korjenastog povrća!), jer ćete ga na taj način vrlo lako probaviti.

Korjenasto povrće kombinirajte s voćem, ali u sokovniku, gdje se sva celuloza odvoji sa strane, što stvara vrlo probavljiv sok.

Također, razlika između ove 2 vrste soka je što sok iz sokovnika puno brže ulazi u krv te ga tako čini idealnim za osobe koje imaju tegobe i rade na brzom ozdravljenju. Zeleni sok iz blendera sporije ulazi u krv, no on zasiti cijeli organizam pa nemamo potrebu brzo posegnuti za drugim obrokom.

Moje mišljenje je da je najbolje kombinirati ove 2 vrste sokova, jer će na taj način naš organizam dobiti sve potrebne vitamine i minerale te ćemo biti siti. Nemojte zaboraviti da su kalorije u voću (ugljikohidrati) i da je voće potrebno konzumirati u što većim količinama, kako bi imali energije za dan.

Ono što uvijek ponavljam je - jedite voće isključivo ujutro, na prazan želudac. Zašto ujutro? Voće je izrazito probavljiva namirnica (20 min) i ako je želudac prazan ono će se probaviti bez problema. Ali ako ste nešto pojeli, a to je najčešće nešto čemu je potrebno nekoliko sati razgradnje pa nakon toga pojedete voće, možete zamisliti zašto dolazi do napuhavanja, nadutosti i plinova. Sva druga hrana voću ne dopušta njegov normalan tok probave i stvara se plodno tlo za fermentaciju i stvaranje gljivica i bakterija. Iz tog razloga je od izrazitog značaja poznavati pravilno kombiniranje hrane.


 

A sada ovako napravi svoj smoothie za mršavljenje i pomlađivanje

 

Voda s limunom - 1 limun na 400 ml vode

Jagode 300 g

Lubenica 500 g

Peršin 100 g

Sve zblendati u blenderu te popiti na prazan želudac.

 
 

Za više recepata posjeti:

www.gen.hr

www.blendologia.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.