parallax background

Najava Qigong seminara – Spontani krug

entuzijazam
Srijeda – Uspjeh kao doživljaj sebe
14. ožujka 2018.
shiatsu
Shiatsu tretman i njegove beneficije
15. ožujka 2018.
 

Seminar će se održati 28. i 29. travnja 2018. u Zagrebu u Češkom narodnom domu, Pavla Šubića 20 u sljedećim terminima: subota (10:00 - 13:00) i nedjelja (09:00 - 13:00). Seminar organizira udruga TAI Centar za tradicionalne istočnjačke vještine, a vodi majstor Mario Topolšek.

 

Jedna stara i mudra izreka glasi: 'Život je pokret' – specifičan i pravilan pokret odlučuje o zdravlju, emocijama, psihi, optimizmu, radosti i sreći. Pokret je komunikacija sa svojom unutrašnjom mudrošću, životnom energijom i silom, prostorom i svjetlošću. Pokaži malo ljubavi i odgovornosti prema svome tijelu, načini prvi korak i počni na svim razinama čišćenje i detoksikaciju jedine kuće koju imaš – svog tijela.

 

"Spontani krug"

'Spontani krug' je jedan od nekoliko programa u okviru šireg projekta 'Čovjek i Zemlja nisu 2'© koji je posvećen upoznavanju ljudi sa starim prirodnim metodama zdravog i kvalitetnog načina života. Taj program je sastavljen na osnovu 50 godina iskustva autora projekta 'Čovjek i Zemlja nisu 2'©, Maria Topolšeka, stečenim kroz bogatu praksu u radu s ljudima raznih profesija i godina starosti, usavršavanjem i vježbanjem u Kini i Japanu te proučavanjem prastare mudrosti koja predstavlja samu esenciju sveukupnog života.

Hiperkativni suvremeni način života - prekomjeran rad, prekomjerna konzumacija hrane i pića, prekomjerna stimulacija osjetila putem računala, glasne glazbe, televizije, premalo odmora – sve to vodi u stanje stalne iscrpljenosti i preopterećenosti, slabog normalnog izlučivanja toksina i prirodne sposobnosti detoksikacije, slabljenja živčanog sustava, propadanja uma i tijela.

Vještina 'Spontani krug' obuhvaća niz specifičnih pokreta stvorenih na osnovu esencijalne mudrosti odakle jedino može poteći osnovni princip izvorne vještine. Radi se o vještini postizanja jedinstva uma (spirita), vitalne sile (energije) i tijela (materije).

Ovi pokreti aktiviraju prirodnu sposobnost uma i tijela da se iscjeljuje, dovode u stanje harmonije, uspostavljaju komunikacijsku vezu između čovjeka i prostora, aktivno potiču rad obje hemisfere mozga (vježbe za zdrave funkcije mozga).

Razne dimenzije specifičnih pokreta aktiviraju i potiču pravilnu upotrebu prirodnih sposobnosti i vještina kao što su: sposobnost razlikovanja i analiziranja; integracija vida, sluha i dodira; vještine govora, pisanja i čitanja; percepcija, pamćenje i misaone sposobnosti; centriranje – psihička i fizička stabilnost; umijeće življenja u sadašnjosti; antistres program; čišćenje i detoksikacija uma i tijela na svim nivoima postojanja; reprogramiranje svog osobnog polja navika; put srca i konekcija s univerzalnom ljubavi.

Vježbe vještine 'Spontani krug' su univerzalne, jedinstvene i lake za učenje, a dostupne su ljudima svih generacija. Svakodnevno upražnjavanje ove vještine može pružiti mnogo radosti i sreće, vitalnosti i ljepote kako umu tako i tijelu te regeneraciju na svim nivoima. Pravilan i specifičan pokret nije ništa drugo nego komunikacija sa svojom unutrašnjom mudrošću, prirodnom inteligencijom, životnom vitalnom silom, prostorom i onim još većim – Svjetlošću.

Tajna dugovječnosti je živjeti u harmoniji sa zakonima prirode. Život je slobodan, teče kao beskonačna rijeka, vječno je nov i samo obnavljajući.

Autor gornjeg teksta o "Spontanom krugu" je majstor Mario Toplšek.

 

Program seminara

1. dan radit će se tehnike za detoksikaciju uma i tijela u najširem smislu; čišćenje od kemijskih, emocionalnih i mentalnih toksina, tj. priprema i osposobljavanje ljudskog tijela za svjesno aktiviranje mehanizama za detoksikaciju. U okviru ovoga se vrši i svojevrsna edukacija polaznika seminara.

2. dan se radi na općim i posebnim (ako je potrebno) problemima učesnika o čemu se odlučuje na osnovu prijava.

Tehnike koje će se raditi na seminaru su statičke, u kretanju, statičke s određenim vrstama disanja, u kretanju s određenim vrstama disanja. Osim toga bit će prikazano više vrsta samomasaža i posebnih oblika istezanja.

Pored vježbanja moguće je dobiti preporuke o načinu ishrane i mogućim daljnjim koracima za poboljšavanje vlastitog zdravlja.

Obavezno ponijeti laganu, čistu obuću za vježbanje i odgovarajuću udobnu odjeću.

Ovaj program je dostupan svim starosnim skupinama.

 

"Spontani krug"

Spiritualna rotacija svjetlosti – vještina Spontanog kruga.

Aktiviranje unutrašnje vitalne sile.

Vježbe za zdrave funkcije mozga.

Terapeutske vježbe dinamičkog Qigonga.

Čišćenje i detoksikacija mentalnog, emocionalnog, energetskog i fizičkog polja.

Zaštita tijela od patogenih utjecaja.

Centriranje - fizička i psihička stabilnost.

Qigong vreteno - vještina slobodnog pokretanja zglobova.

 

Prijava na seminar

Cijena seminara je 450 kn. Broj učesnika je ograničen.

Prije prijavljivanja potrebno se informirati o broju slobodnih mjesta. Za prijavu na seminar potrebno je ispuniti prijavnicu i uplatiti akontaciju u iznosu od 250 kn.

Molimo Vas da prijavnicu ispunite štampanim slovima i obavezno zajedno s kopijom uplate akontacije pošaljete organizatoru seminara na adresu TAI Centar, Hrvoja Macanovića 47, 10110 Zagreb ili skenirano na e-mail tai@tai.hr. Bez primljene prijavnice i potvrde o uplaćenoj akontaciji vaša se prijava neće smatrati valjanom. Uplatu ostatka kotizacije u iznosu 200 kn potrebno je izvršiti po dolasku. Uplate će se primati pola sata prije ulaska u dvoranu i nakon prvog dana vježbanja u subotu.

Za djecu do 18 godina seminar je besplatan ako prisustvuju seminaru zajedno s jednim ili oba roditelja !!!

Posebna pogodnost !!! Polaznici seminara dobit će na poklon Qigong vreteno, ako ga već nemaju, s kojim će se naučiti koristiti na samom seminaru i pomoću kojeg će dobiti mogućnost učenja vještine Namatanja svile – sposobnosti spiralnog pokretanja zglobova, mišića i tetiva cijelog tijela.

Za provjeru slobodnih mjesta i za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail tai@tai.hr ili na broj telefona 098/762-699.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.