parallax background

Stižu darovi Neba

4. studenoga 2017.
knjige preporuka
Knjige koje nas uče uživati u životu
3. studenoga 2017.
samopoštovanje
Radionica za razvijanje samopoštovanja kod djece – Relax kids
4. studenoga 2017.
 

Čini nam se da su dani mira iza nas. Kao da ovih dana svatko živi neko svoje ludilo, neku svoju nemirnu luku, neku svoju priču i neki svoj san. Nikome nije lako, nikome nije monotono i nitko se ne buni zbog toga. Djeluje nam kao da smo svi žudjeli za ovakvim danima, za ovu neizvjesnost, na koju smo se svjesno odlučili birajući srcem.

 

Kao da smo svi mi širom otvorenih očiju pružili ruku vatri, i iako smo svjesni da žar prži kožu, da nije bezazlen, ne pomjeramo se ni za milimetar s naše putanje. Mogli smo odabrati neke lakše putove. Mogli smo koračati stazom na kojoj je svaka prepreka označena. Mogli smo se okružiti stabilnošću, onim “dobrim” po nas i nikada ne iskusiti oluju. Krenuli smo, ipak, onim drugim putem, u susret onom neistraženom. Želimo disati život. Želimo ostaviti trag. Želimo da nas jednog dana prepoznaju kao one odabrane.

Tranzitna Venera još uvijek je u Vagi. Obrazuje aspekt sekstila s tranzitnim Saturnom u Strijelcu. Utjecaj ovog aspekta već osjećamo, a egzaktni aspekt dogodit će se 3. 11. Međutim, u istom periodu će tranzitna Venera obrazovati i aspekt opozicije s tranzitnim Uranom u Ovnu, koji će biti egzaktan 4. 11.

Primjećujemo sve više onih koji žive “zabranjene” emocije. Primjećujemo sve više onih koji su se pronašli u, čini nam se, pogrešno vrijeme. Ali, može li vrijeme zaista ikad biti pogrešno za ljubav? Spajaju se svi oni koji ni sami ne umiju objasniti kako je i u kom trenutku točno počelo. Umiju samo objasniti nam potpunost. Jer je žive. Jer se bore za nju. Jer ne odustaju od nje. Promatrajući ih, i mi ostali postajemo svjesni čemu težimo, što možda već imamo, ili smo sebe zavaravali da imamo.

Život nas još jednom suočava s demonima, suočava s iluzijama, sa svim onim od čega bezuspješno bježimo i čemu slijepo težimo, vjerujući da je za nas. Život nas, na pomalo surov način, dovodi u situacije da zaista promotrimo situaciju u kojoj se nalazimo, emociju koju osjećamo i ono što činimo radi nekoga tko to ne zaslužuje. I svi oni koji su se pronašli, koji su možda i prezreni zbog svoje ljubavi, svi oni nam pokazuju što je zaista važno u životu.

 

Tranzitna Venera 7. 11. mijenja znak i ulazi u Škorpiona. Obrazovat će aspekt konjunkcije s tranzitnim Jupiterom u Škorpionu, u periodu od 8. do 18. 11. (egzaktno 13. 11.). Tranzitna Venera u Škorpionu probudit će u svakome od nas nagon za apsolutnom ljubavlju, za emocijom koja struji venama, za potrebom koja izvire iz nas.

Probudit će nagon za rizikom, želju da dodirima pokažemo naklonost. Izazvat će nas da se stopimo s nekim tko čini da srž našeg bića oživi, tko našem dahu daje život, tko čini da zaboravljamo da je sutra neizvjesno. Željet ćemo biti oni na koje pokazuju kada pričaju o ljubavi. Oni o kojima šapuću kada pričaju o hrabrosti i ludosti, koji su vjerni pratioci ljubavnih priča koje se žive ovih dana.

 

Pun Mjesec u Biku nas očekuje 4. 11. i svakome od nas donijet će velike promjene. Ovisno o našim natalnim postavkama planeta. Probudit će našu natalnu Veneru i aspekte koje ona obrazuje. Tranzitni Merkur 5. 11. mijenja znak i prelazi u Strijelca. Ostavljamo potrebu za surovom istinom, za kopanjem za odgovorima, iza nas.

Sada se cijeni sarkazam, cijeni se i ironija. Istina, izgovorena na jedan neobičan način, koju će samo odabrani znati prepoznati. Očekuje nas dosta smijeha. Iskrenog. Ali i onog iza koga se kriju uzdasi i bol o kojima ne želimo pričati.

Tranzitno Sunce je u Škorpionu. Obrazovat će aspekt trigona s tranzitnim retrogradnim Neptunom u Ribama, u periodu od 1. do 9. 11. (egzaktno 4. 11.). Ne mirujemo. Balans nije nešto čemu težimo u ovim danima. Ne bismo znali kako disati u takvom okruženju. Želimo ekstreme. Želimo ludilo, napetost, novine i rizike. Želimo iskušenja, epitete odvažnih i dane koje ćemo pamtiti.

 

Obratite pažnju na ponašanje ljudi u vašoj sredini, tijekom ovog perioda. Mnogo je onih koji trenutno žive najsretnije trenutke u životu, ali to ne pokazuju, jer ne bi naišli na odobravanje. Ima i onih koji se bore s demonima, koji ne znanju odakle izvlače snagu za naredni korak, ali usprkos tome nastavljaju dalje, nižu uspjehe i bude zavist. I niko ne zna pozadinu njihove priče. Niko ne zna koliko je truda iza njih. U kakvim uslovima su ostvarili svoje najveće pobjede. Oni ne pričaju o tome. Oni se bore.

Tranzitno Sunce u Škorpionu obrazovat će i aspekt sekstila s tranzitnim Plutonom u Jarcu, u periodu od 4. do 14. 11. (egzaktno 9. 11.). Ponekad imamo osjećaj kako nam snaga dolazi kada nam je najpotrebnija. Kako na tren od odustajanja osjetimo nevidljiv dodir na ramenu, podižemo se i ostavljamo trag svojim uspjehom. Svaki uspjeh odzvanja. Djela govore. I pobjede se ne mogu sakriti.

 

Prva polovica studenog bit će povoljna za mnoge od nas. Mnogima će donijeti dane uspjeha, dane u kojima se slavi, cijeni i vrednuje njihov trud. Mnogima će omogućiti da žive jedinstvenu emociju, da dišu ljubav i budu primjer drugima. Dani će nam biti ispunjeni obavezama, koje ćemo obavljati i prije konačnog roka, jer ćemo se željeti posvetiti i nekim ljepšim stvarima.

Dani, koji će zahtijevati velike količine kave, malo sna i vjeru u magiju. Dani, tokom kojih ćemo željeti glasno se smijati, svima pokazati koliko život zna biti lijep i dani u kojima ćemo spoznati mogućnost svega.

Pretvorimo ove dane u one koji se pamte, koji se bilježe u kalendarima i za koje ćemo jednom reći da su bili naš životni dah.

Sretno!


 

Autor: Rajna Cvetković, Izvor: atma.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.