parallax background

Kozmički ritual Svete Noći – Tajne transformacije

inkubator ženskog poduzetništva
Otvara se prvi i jedini Inkubator za kreativno žensko poduzetništvo u Hrvatskoj
prosinac 31, 2021
spa kod kuće
SPA kod kuće za savršeni self-care vikend
siječanj 1, 2022
 

Stvarajući svoju stvarnost, mudro je jednom godišnje napraviti izniman ritual koji kroz posebne dane u ciklusu utiskuje energiju za cijeli novi Krug Godine. Postoji period u godini, koji počinje 24.12., poznat kao vrijeme Svetih noći: tada su zvjezdani portali na poseban način povezani sa Zemljom i njezinim stanovnicima svih kraljevstva – biljnog, životinjskog i ljudskog.

Na Badnjak smo započeli s Ritualom i energijom Ovna. Više o Ritualu i kako ga provesti pronađi ovdje.

25. prosinca, radili smo s energijom Bika.

26. prosinca, radili smo s energijom Blizanaca.

27. prosinca, radili smo s energijom Raka.

28. prosinca, radili smo s energijom Lava.

29. prosinca, radili smo s energijom Djevice.

30. prosinca, radili smo s energijom Vage.

31. prosinca, radili smo s energijom Arhaja.

 

1.1. Tajne transformacije - Škorpionske afirmacije

Probuditi svog unutarnjeg Škorpiona znači probuditi Silu u svojoj svijesti koja čini da znamo kako ne postoje završeci, nego samo novi počeci: snagu koja čini da nam se, u Životu, jedna vrata otvore čim se druga zatvore. Kada je iscjeljen ovaj princip u nama, znači da je ozdravljen naš Instinkt, onaj nepogrešiv, fizički, a eteričan osjećaj za pravi trenutak, Ritam življenja i umiranja, pa novog rađanja. Ritam transformacije - nastanka novoga iz staroga. Koje nosi, zadržava dio istosti od onoga iz čega potječe, ali razvija nove osobine.

Osim toga, često naš unutarnji Škorpion čini da znamo kako završiti nedovršene poslove i staviti prošlost iza sebe; imamo hrabrosti za ući u nepoznato; postojano postojimo u stanjima tranzicije, međustanjima gdje su stvari pokrenute, ali još nedefinirane. Daje nam i potrebnu snagu da eliminiramo ono što nam je postalo nepotrebno, uključujući stare stavove. Čini da naš fokus bude usmjeren na suštinu, esenciju nas i života, inspirira nas da se vratimo temeljima i iscijelimo svoje korijene, ali i da srčano ulazimo u promjenu, prihvaćamo Život, i u njegovom obliku cvijeća i leptirića te s krvavim kandžama, te vidimo Jedno iza svega te s razumijevanjem prihvaćamo neizbježno. Ova sila nas čini velikodušnima jer osjećamo sve blagoslove života, odlučnošću svoje vibracije čini da nedostatak samoobuzdanosti transformiramo u samoovladanost, uvijek vođeni idealom ljubavi. Pruža nam prodor u plodne vode nesvjesnog, a s tim prateću maštovitost, svijest o emocijama te dubok doživljaj Života.

 

Škorpionske afirmacije

Ja jesam brzina i mir Uma.

Što dublje ponirem u sebe i upoznajem svoje osjećaje, to ostvarujem veće cjelovito obilje zdravlja, novca, ljubavi, radosti, užitka i mira.

Što mirnije svjedočim plesu Smrti u svom životu, to imam više snage za ples Stvaranja Obilja, duhovnog i materijalnog.

Ja jesam rađanje Obilja.

Ja jesam vječnost.

Ja jesam transformacija.

Vidim iza očitoga i imam sjajnu intuiciju.

Slobodno stvaram svoje puteve života.

Zahvaljujem na svijesti o svojim raspoloženjima i osjećajima.

Uvijek vidim ispod površine i sjajno razumijem ljude.

Cijenim svoj unutarnji život.

Stoga 1.1. na svom čarobnom Stablu kuglicu crtamo gdje nam dođe, a mudro je nacrtati u plavoljubičastoj boji: ako zamislimo svoje drvce kao malog čovječuljka, kojemu je vrh glava a korijen noge, procijenimo gdje bi čovječuljku bilo desni dio glave, kao desna moždana polutka (gledajući drvce pravo, ravno ispred sebe), i tamo nacrtamo kuglicu na koju možemo, za dodatnu aktivaciju, nacrtati i runu Eihwaz ili neku drugu runu koju osjećamo kao odgovarajuću. Mantra za Mars je također dobrodošla.

 

Vježba: Lakoća smrti

Opustite tijelo i rasteretite um nekom od vježbi disanja. Zaogrnite se (u svijesti) plaštem od bijele svjetlosti i u ruku uzmite kosu, mač ili neko drugo oruđe koje reže. Potom pogledajte svoju prvu ljubavnu vezu – jednostavno, pred očima pogledajte sliku na kojoj ste vi sa svojim prvim dečkom (ili prvim značajnijim, ako se prvog ne sjećate). Izdahnite u nju svjetlucavu bijelu svjetlost i tako je blagoslovite te uzmite kosu u ruku i njome prerežite sve veze sebe sa sobom tada tj. Sobom na toj slici. Tako redom napravite sa svim muškim partnerima, ili osobama iz prošlosti za koje osjećate da treba pustiti. Bez straha – hrabro i s blagoslovima. Ono što ostane – je istina. Znači, ostat će samo ono što je vaše, i što je stvarno za vas sada.

 

Dea Devidas

Autorica Elemenata i najčitanija hrvatska spisateljica duhovne literature

 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.