parallax background

The Rozh & The Siids u pjesmi “No War” pjevaju o tuzi koju stvaraju ratovi, a svi ju osjećamo

20. travnja 2022.
ljepota
Ljepota – uživajte u njoj, ali tražite onu unutrašnju
19. travnja 2022.
zelena curry juha
Ovaj proljetni zeleni curry je kao stvoren za sunčane dane pred nama
21. travnja 2022.

 

Kroz suradnju grupa ‘The Rozh’ i ‘The Siids’ pjesma ‘NO WAR’, premijerno izvedena na Dori 2022. u izvedbi Elis Lovrić, predstavljena je u potpuno novoj interpretaciji.

Anthony Kukuljan iz grupe ‘The Rozh’, autor pjesme, napisao je tekst ‘NO WAR’ prije 7 godina, na letu iznad Sirije, a Elis Lovrić ju je prvi put izvela na Dori samo pet dana prije sukoba u Ukrajini čime je poruka ove pjesme dobila još veću težinu.

”Pjesma ‘NO WAR’ je nastala prije 7 godina, a proteklih 2 godine radimo na više verzija s raznim bendovima i ukupno je snimljeno 5 verzija, i sve su bile spremne za objavu na jesen 2021., međutim po želji Elis Lovrić i njezinoj prijavi na DORA 2022, stavili smo sve u ‘stand by’ radi pravila kojima se podliježe. Mislimo da je Elis ostvarila vrlo zapažen i drugačiji nastupu na DORA 2022, a na žalost svih nas, samo 7 dana prije užasnih aktualnih događaja u Europi. Ideja i plan od prije 2 godine je bila da se u eter u istom trenutku pusti 5 različitih verzija, na 5 različitih radio stanica, jer nam se tada činilo da bi to bilo vrlo interesantno te da to nitko do sada nije učinio na taj način. Međutim, radi trenutne situacije ipak idemo singl po singl kako bi poruka NO WAR trajale duže te se nadamo da će ova mračna pjesma inspirirana ratnim ljudskim patnjama doprijeti do ljudi u nadi da se ovaj i bilo koji drugi rat zaustavi već u samoj ideji. Zauvijek!” – rekao je Anthony.

no war

Tekst, glazbu potpisuje Anthony Kukuljan, a aranžman i produkciju zajedno s njim potpisuje Darko Terlević iz ‘The Siids’.

‘NO WAR’ kako ga mi osjećamo i čujemo pjesma je o tuzi koju stvaraju ratovi i općenito ljudski poriv da nasiljem ostvari svoje ambicije. Ova pjesma je nama dala priliku da sviramo i pjevamo o temi koju inače gotovo sigurno ne bi odabrali. Oslikati kroz glazbu stanje i osjećaje pojedinca u vječnoj borbi dobra i zla naš je način da doživimo i iznesemo na van ovu tešku temu.” – rekli su Darko i Stanislav iz The Siids.

Videospot je snimila i režirala Kristina Barišić koja je atmosferu i emociju pjesme uspješno pretočila u kadrove.

 

Foto: Kristina Barišić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.