the siids

THE SIIDS pripremaju electro-rock live set koji jedva čekamo vidjeti

O riječkom electro-rock duu THE SIIDS već smo pisali, a dečki pripremaju novu glazbenu poslasticu koju jedva čekamo vidjeti i čuti. Do sada smo se uvjerili da je vizualna priča ovih riječana jednako moćna, intrigantna i zanimljiva kao i njihova glazba.

Tako Darko Terlević i Stanislav Grdaković ovoga puta pripremaju electro-rock live set na zapanjujućoj i gotovo pustinjskoj lokaciji isušenog jezera u Fužinama kao još jedan novi i intimniji pristup svojoj glazbi.

Osim toga, nakon gotovo dvije godine rada na novom materijalu THE SIIDS imaju spreman prvi album koji će svjetlo dana ugledati ove jeseni u izdanju Dallas Recordsa.

the siids

Iako su THE SIIDS relativno novo glazbeno ime na sceni, svojim upečatljviim glazbenim izričajem i divno osmišljenim vizualnim identitetom, ovo je dvojac koji je opravdano privukao interes kako glazbene kritike tako i publike.

Dok s nestrpljenjem čekamo album prvijenac, THE SIIDS možemo uloviti live i to u Zadru na Derivat festivalu te u Rijeci na Sailor Sweet & Salt Music Festivalu gdje će se premjerno izvesti veći dio pjesama s nadolazećeg albuma.

19.07.2019. Zadar – Derivat / 21:30 THE SIIDS

Derivat je glazbeni i društveni događaj festivalskog karaktera, jasno profilirane estetike i društveno odgovornog djelovanja koji promiče druženje, altruizam, pacifizam i razmjenu dobara, stvarnih, intelektualnih i kulturnih. Cilj mu je integracija još uvijek zapuštenog prostora bivše vojarne u javni život grada uz afirmaciju projekta Grada Zadra koji već godinama radi na otvaranju Centra za mlade u zgradi pored koje se odvija program Derivata.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na Entriu po cijeni od 100 kn.

 

26.7. Rijeka – Sailor Sweet & Salt Music Festival / THE SIIDS 00.30

Drugo izdanje novog riječkog festivala “Sailor – Sweet & Salt Festival” na jedinstven način spaja znanost, umjetnost i popularnu kulturu u sklopu programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.

26. srpnja program počinje od 20.00 sati na Senjskom pristaništu (Luka Rijeka) gdje će se na pozornicu Sailora popesti THE SIIDS.
Ulaznice u sustavu Entrio u pretprodaji 60 kn, na dan festivala 80 kn.

 

Foto: Stella Mešić