the siids

Kombinacijom fotografije, plesa i glazbe u pjesmi ‘Tide’ THE SIIDS nam otvaraju vrata unutrašnjeg svijeta

 

Omiljeni riječki electro duo THE SIIDS, novim singlom ‘Tide’ počinju otkrivaju nasljednika hvaljenog albuma prvijenca “Brutalist”! Glazbu zajedno potpisuju Darko Terlević i Stanislav Grdaković, kojemu se kao koautor teksta pridružio njihov dobar prijatelj Marko Rogić, javnosti poznatiji kao White on White.

Kako su ispričali, ‘Tide’ je pjesma o samoći i načinu na koji se pojedinac bori s njezinim uzrocima. Sofisticiranim zvukom nastavili su prezentirati odličnu sinergiju i zajedničku kreativu kojom stvaraju uhu vrlo ugodna glazbena djela. Uz vrhunski glazbeni izričaj, ekipa THE SIIDS-a od početka naglasak stavlja i na vizualnu prezentaciju, čemu odlično svjedoči i novi spot u režiji njihovog dugogodišnjeg suradnika i nagrađivanog fotografa Kristijana Vučkovića.

the siids

Crno-bijelom tehnikom i minimalizmom, cilj je u obliku fotografije prikazati stanje i atmosferu samoće. Glavnu ulogu u spotu ima priznata riječka koreografkinja i plesačica te autorica brojnih predstava i performansa Martina Hrlić Rogić, koja osjećaju samoće kroz tijelo i pokrete daje fizički oblik.

Kombinacijom fotografije, plesa i glazbe u pjesmi ‘Tide’, THE SIIDS nam ponovno otvaraju vrata svog svijeta i uvode u novo poglavlje svoga rada.

THE SIIDS su svojim debitantskim albumom “Brutalist” domaćoj glazbenoj sceni dostavili izniman material kojim su se potvrdili kao jedan od najzanimljivijih glazbenih projekata. Album je već po izlasku dobio odlične kritike struke i publike, a u vremenu koje je slijedilo, osvojio je mnoge nominacije i nagrade. U godini objave nominiran je za nagradu Rock&Off u kategoriji Album godine. Iduće godine nominirani su u kategorijama Veliki prasak, Iskonova nagrada publike i Electro&Off izvođač godine, u kojoj su i proglašeni pobjednicima. Priznanje struke dobili su i nominacijama za nagradu Ambassador u kategorijama najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019., a prošle su godine na dodjeli nagrade i nastupili, Na 41. RI Rocku pjesma ‘Beats Running Down’ primila je nagradu “Ivica Vrkić” za najbolji singl 2019. godine, a njezin spot u režiji Stelle Mešić, proglašen je najboljim videospotom.

the siids

Riječki electro duo na sceni se etablirao kao glazbeni projekt itekako vrijedan pažnje i jedni su od izvođača čije novitete uvijek s nestrpljenjem iščekujemo. Stoga uživajte u novom audio-vizualnom umjetničkom djelu ‘Tide’.

 

 

Foto: Kristijan Vučković

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.