parallax background

Tjedni jyotish horoskop – dobri aspekti za nove korake

veganske palačinke bez jaja
Veganske palačinke bez jaja: Recept za zdravu slasticu!
14. travnja 2019.
trudnoća
Otkrij Da Vincijev kod plodnosti koji skriva svaka ženska maternica
15. travnja 2019.
 

Ovaj tjedan Venera ulazi u egzaltaciju ili svoj najbolji položaj, a jučer tijekom dana je i Sunce ušlo u znak Ovna gdje se najbolje osjeća što znači da su nam otvorene najveće kvalitete ovog planeta, od snažne volje do mogućnosti činjenja novih koraka u životu.


 

Venera je isto tako u poziciji gdje daje svoje nabolje kvalitete. Venera je planet ljubavi i momentalno je s Merkurom što će pojačati aspekt želje za promjenama u vezi, želju za novim poznanstvima, ali ova Venera traži ljubav. Ona se ne može zadovoljiti površnim vezama. Ovdje Venera zahtjeva od partnera da kroz intimnost, razgovor i poštovanje stvaraju odnos.

Današnji odnosi nemaju takvu naviku i pate od kroničnog nedostatka komunikacije, jer komunicirati ne znači puno pričati, već pokušati doći do onih dijelova osobe koje ni sama ne može vidjeti i dovesti na svjetlo te dijelove osobnosti. Zbog toga što mnogi dijelovi duše ostaju potamnjeni i zanemareni, tijekom veze postaju toksični materijal koji preuzima vezu, jer očekivanja nisu ostvarena, partner nije odigrao ulogu spasitelja i započinje tihi rat zamjeranja.

Venera u Ribama nas upućuje na taj viši dio ljubavi kojeg je teže ostvariti. Mnogi su pozvani na ljubav, a Venera u Ribama kaže, malo je sposobnih voljeti. Što bi to značilo? Jednom mi je jedan bolnički psihoterapeut rekao: Mnogi traže pomoć, ali malo njih želi slušati i raditi na sebi. Stoga je ovaj položaj Venere odličan za odnose, ali ako se želi otkriti stvarni karakter odnosa onda je potrebno zaći iz formalnih predodžbi o odnosu i otkriti da ovaj položaj nosi razmjenu osjećaja u kojima se često skrivaju naše slabosti, nesigurnosti o kojima je potrebno razgovarati jer kroz takve razgovore se razvija intimnosti i prihvaćanje.


 

Ponedjeljak je dan koji vlada ponosom. Danas je potrebno razlikovati samopouzdanje od ponosa.

Utorak je dan koji daje naglasak na statusu. Inače, ovo sazviježđe je jako kreativno, daje prirodne glumce i umjetnike. Danas se više od drugih ljudi može tražiti poštovanje. Psihološkim rječnikom rečeno, radi se o inflaciji ega. Ego misli da je samo božanstvo i vrijedno štovanja, tako da ovaj položaj traži realniji pristup svojim mogućnostima.

Srijeda je dan koji daje odlične karakteristike za zrelost pogotovo u odnosu. Ipak, ovo nije dobar dan za odluke pa pokušajte danas izbjeći donošenje odluka.

Četvrtak je dan koji nosi lukavost, ali je dobar dan ako planirate neke buduće akcije pogotovo ako se tiču posla.

Petak se posvetite radnjama koje traže vašu preciznost. Odličan je dan za kućanske poslove, ali i za uređenje stana.

Subota je dan kojim vlada sazviježđe Swati. Zovu je prva kap kiše. Također simbolizira mladu stabljiku i simbolizira novi početak, prvi korak. Stoga je dobar dan za nove korake pogotovo tamo gdje nemate iskustvo.

Nedjelja je u znaku sazviježđa koje nosi jak aspekt za želje, ali što će dan odmicati ta želja se može pretvarati u ljubomoru. Jutro do podneva je puno bolje za djelovanje nego drugi dio dana.


 

Iz pročitanog možemo zaključiti da je ovo tjedan koji daje dobre aspekte za odnose, ali istodobno i za nove korake. Saturn i Ketu su još uvijek u blizini što znači da su nestabilnosti na poslu i dalje moguće.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.