parallax background

Tjedni jyotish horoskop – ego u iskušenju

Borba protiv plastike
13. siječnja 2019.
pristup zdravlju
Tapkanjem do idealne težine
17. siječnja 2019.
 

Početkom tjedna prema indijskoj astrologiji, Sunce ulazi u znak Jarca i jako će se približiti Južnom čvoru (Kethu). Sunce je vlast, a Ketu je hvatač Sunca, njegov neprijatelj i stvara Sjenu. Onima na vlasti, ovo će biti izazovno razdoblje tako da će u vladanju imati probleme, ali nas više zanima što će se događati u našim životima.


 

Jarac označava posao, a ako naš posao nije postavljen u smjeru da mi radimo, ali se ne vezujemo za rezultate djelovanja, ovaj položaj može pokazati veliku nestabilnost, jer će jak ego ovdje biti u velikim problemima tijekom ovog tjedna dok pred kraj mjeseca neće imati toliku snagu. Oni koji sebe mjere kroz posao kao jaku identifikaciju, mogli bi osjetiti nestabilnosti u poslu. Najbolje je malo pričekati pa djelovati u važnijim poslovima kasnije.

Ovaj položaj donosi sposobnost prikrivanja emocija i davanje samo onih emocija koje želimo podijeliti s drugima. To, naravno može biti štetno, jer ovaj položaj znači da kada imamo negativna raspoloženja, nitko nas ne može izvući iz tog negativnog stanja. Stoga se sada možete skrivati od drugih.

Naime, ovaj položaj donosi osjećaj da se nećete moći izvući iz tog lošeg raspoloženja sve dok se ne odlučite to učiniti. Kada ste u stanju prodrijeti dublje u duhovnu praksu i shvatiti da vi niste izvršitelji, uspjeli bi otpustiti sav ego i tako bi se mogli osjećati povezani s drugima oko sebe. Sunce je i ego, a Ketu je rušitelj ega, on je simbol prosvjetljenja.

Ovog mjeseca s ovim tranzitom, trebali bi se usredotočiti na pročišćavanje emocija i na duhovnu detoksikaciju te se posvetiti praksi meditacije. Meditacija nije usmjerena u vjerske svrhe, već isključivo za raskrinkavanje emocija i ega.


 

Ponedjeljak je odličan dan za nove početke, pogotovo je dobar za liječenje i zdravlje. Jasno, ovdje se misli na alternativni aspekt liječenja koji je jedino usmjeren na dubinske promjene.

Utorak je dan koji je odličan za kreativnost, ali to je i dan krajnosti kojih se treba pripaziti pogotovo u strastima.

Srijeda je odličan dan za nove početke. Ako nešto trebate odrezati ili završiti, ovo je odličan dan za oštre rezove. Pazite se na kritiku i svađu.

Četvrtak je odličan dan za odnose koje bi trebalo staviti u prvi plan. Ipak, ukoliko emocije ne stavite na prvo mjesto, ovaj dan će pojačati materijalizam.

Petak je dan koji stavlja naglasak na zaljubljivanju. Ako ste romantičan tip, ovo je dan koji će pojačati, ako ne susret s partnerom, onda jako razmišljanje o onome što vam nedostaje u odnosima..

Subota donosi razočarenja u želje. Ipak, ovo je odličan dan za poslovne aktivnosti pogotovo one koje se bave informatičkim djelatnostima. Pazite danas na oštrinu.

Nedjelja je dan koji simbolizira obitelj, emocije i jaku etičnost. U materijalnom aspektu jača poslove vezane za dom poput uređenja.


 

Kako vidimo, ovaj tjedan daje naglasak na poslovnu nestabilnost, a što se tiče emocija i dalje je na snazi aspekt Venere i Marsa koji stvaraju strast, ali i svađe. Pronađite ravnotežu koliko to god izgledalo banalno.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.