Tjedni jyotish horoskop: ljetni flert i površne veze

Venera je ušla u znak Blizanaca, a to znači da nas poziva na površni pristup odnosima i donosi flert. Pored toga, napadnuta je od malefika tako da pojačava rečeno, a s Rahuom ovaj mjesec donosi i pojačanje strasti kao i zavođenja. No, što bi to značilo psihološki?

Ovaj položaj Venere izvlači van potisnute sadržaje, ono neproživljeno, a sada se javlja kao želja za flertom ili lažni izlaz iz situacije u kojoj ne prihvaćamo stvarnost veze u kojoj je razgovor bitan. Venera se nalazi u Merkurovom znaku, koji vlada komunikacijom. Razgovor o odnosu često izostaje, jer razotkriva da ne postoje stvarni ciljevi, a partneri ne vole vidjeti sebe u stvarnom svjetlu kao nesposobne i bez stvarnih stavova o životu. Ako nemamo stvarne stavove o životu onda niti ljubav ne može počivati na nikakvim temeljima. Rahu će povući na materijalizam i veze ovdje lako skliznu u hedonizam u kojem se izbjegava odgovornost, ali zato nema niti ljubavi. Današnju civilizaciju karakterizira upravo ova Venera, površne veze bez razgovora i ciljeva te naglasak na hedonizmu. Saturn i Ketu su još uvijek jako blizu i postavljaju pitanje smisla na koje je dobro u ovom vremenu tražiti odgovor.

Ponedjeljak je dan koji je odličan za odnose, ali pokušajte odvojiti što je stvarno, a što nestvarno u obećanjima koje dajete.

Utorak nije dobar dan za odluke i možete osjetiti jaču ljutnju, zato budite oprezniji. Prepustite se radije nekim lakšim radnjama koje vas neće toliko opterećivati.

Srijeda je dobar dan za odluke, kao i za emocije. Jako je dobar za radnje koje se tiču doma, od popravaka pa da emocija koje imate s obitelji.

Četvrtak je dan koji je dobar za odluke, kao i za osjećaje. Smatra se jednim od najboljih sazviježđa u kojima se Mjesec nalazi.

Petak je pod utjecajem lošijeg sazviježđa po pitanju novaca i obećanja. Ovaj dan je dobar za istraživanje psiholoških ponašanja.

Subota je dan koji može donijeti puno ponosa pa bi bilo dobro da naučite razliku između samopouzdanja i ponosa. Ovo je dan koji simbolizira pretke. Inače mnoge probleme možemo vući od predaka pogotovo ako to govori natalna karta. Točnije, većinom možete živjeti njihove probleme, a da ne rješavate svoje.

Nedjelja je dan za odnose i preuveličavanja obećanja koja se daju u odnosu. Mnogi govore kako će voljeti do kraja života, ali nisu spremni ni nekoliko godina održavati vezu. Pogotovo ako ste u natalnoj karti rođeni u ovom sazviježđu, možete davati ova obećanja u odnosima.

Kako vidimo, Mjesec prolazi kroz dobra sazviježđa. Jedino u utorak i nešto manje u srijedu možete osjećati jače izljeve emocija na koje treba obratiti pažnju pogotovo ako u natalnoj karti imate u konjukciji Rahu i Mjesec.

 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

 

Više o jyotishu saznajte na Vedski jyotish

 

Foto: Unsplash

Psiholog, filozof, jyotish savjetnik i terapeut. Vodi stranicu vedski-jyotish.net