parallax background

Tjedni jyotish horoskop: aspekt ljubavi ponovno dolazi u prvi plan

salata od rikule sa smokvama i kupinama i
Osvježavajuća ljetna salata od rikole sa smokvama i kupinama
22. srpnja 2019.
knjige koje trebaju pročitati sve žene
6 obveznih knjiga koje treba pročitati svaka žena
25. srpnja 2019.

Venera u utorak ulazi u znak Raka koji je simbol ženstvenosti, ali s Venerom se događa sukob između djevojke (Venere) i majke (Mjesec), točnije, ovdje se događa inicijacija djevojke u majku (Mjesec).

Vječita dvojba koja je obilježila današnju ženu, jer teško prihvaća ovu majčinsku prirodu za koju joj društvo ne daje potporu. S druge strane, zbog momentalnog odnosa s Marsom traži od žene da bude osim privlačne žene i majke, strast, ali i poslovnost. Ova kontestacija predstavlja današnju ženu koja pati od toga da mora biti sve: poslovna žena, majka, a opet senzitivna, erotska tj. privlačna drugima.

Venera u Raku donosi dva različita aspekta. S jedne strane, ovaj položaj donosi dobar aspekt za obitelj, odnosno Rakova ljubav je takva da se nakon zaljubljivanja širi na članove obitelji. To je ljubav u kojoj nije toliko žena usmjerena na partnera, već dobiva širi oblik voljenja, a takva ljubav traži složeniji pristup kako partner ne bi bio zanemaren.

Sada je zbog drugih konstelacija jako naglašena strast koja jača flertove i neobavezne ljubavi. Manje dolazi do izražaja obiteljski segment, odnosno mogu se osjećati pitanja, čemu obitelj, zašto je ona važna?

Dakle, na snazi je niže Jastvo, sjenoviti dio naše osobnosti gdje sebičnost i neostvarene želje pretvorene u ljutnju i frustraciju ponovno mogu biti vidljive. Svakodnevno življenje sebičnosti nam ne dopušta da primijetimo kako ona stvara duboku frustriranost. Ovo je razdoblje koja može pokazati naličje vašeg voljenja.

Ipak, niže Jastvo mora doći isto tako u prvi plan kako bi se s njime suočili i vidjeli svoju drugu stranu, bez tog polariteta ne možete stvoriti napon života niti odnos. Konstelacije su samo simbolička gibanja koja govore o određenim unutarnjim stanjima, u ovom slučaju Venera ili aspekt ljubavi ponovno dolazi u prvi plan, pogotovo strast koja sada dominira.

Tjedni horoskop po danima:

Ponedjeljak je dan za istraživanje emocija kao i za meditaciju, a i ako poslovno djelujete onda je bolje to učiniti danas.

Utorak je dan koji je dobar za putovanja, razgovore i odnose te rješavanje problema s obitelji.

Srijeda nije dobar dan za odluke tako da ih izbjegavajte. Usredotočite se na manje odluke i manje aktivnosti.

Četvrtak je dan za novi početak kao i za nove aktivnosti. Ovo je dobar dan i za zdravstvena pitanja s kojima se danas dobro pozabaviti ako trebate.

Petak je dan koji je odličan za kreativnost i donosi jako puno strasti koju treba znati usmjeriti, jer ona je obično vrlo jaka ako ne izražavamo emocije prema drugima i partneru.

Subota je dan koji donosi oštrinu, pazite kako se odnosite prema drugima. Ovo je dobar dan da prekinete s lošim navikama koje danas mogu biti više izražene.

Nedjelja je dan koji je odličan za odnose, ali u komunikaciji morate biti oprezniji. Dobar je dan za materijalne radnje.

Kako vidimo, tjedan započinje aspektom odnosa koji dolaze u prvi plan i kod mnogih mogu pojačati želju za flertom.

 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

 

Više o jyotishu saznajte na Vedski jyotish

 

Foto: Unsplash

Comments are closed.