parallax background

Tjedni jyotish horoskop: naglasak je na novim početcima

smrt prirode
Smrt prirode – knjiga za promjenu stava čovječanstva prema prirodi
23. lipnja 2019.
ayurvedski savjeti
Ayurvedski savjeti za ljeto
26. lipnja 2019.

Prelazak Marsa u Raka smanjio je pritisak koji se mogao osjećati zadnjih mjesec dana. Na nebu još uvijek djeluje Saturn i Ketu koji su u velikoj blizini i još uvijek mogu unostiti promjene u vaš život po pitanju posla.

Jasno, bolji uvid možete dobiti ako znate u kojoj vam se kući ovaj tranzit nalazi. Primjerice, oni koji su rođeni u jyotishu u znaku Blizanaca, sigurno su osjetili velike promjene po pitanju odnosa zbog ovog tranzita. Ipak, tranzit Saturna i Ketua donosi duhovne uvide koji vam sada mogu dati odgovore na neka važna pitanja po pitanju smisla života. Ovaj tranzit daje uvide po pitanju smisla i vaše darme. On vas stavlja u situacije u kojima od vas traži da odgovorite na ovo pitanje. Kod nekih je to potaknulo meditiranje a kod drugih da su se počeli zdravije hraniti i ispravnije odnositi prema životu. Ukratko, ovaj tranzit traži iskrenost prema sebi.

Venera ili planet ljubavi se nalazi u znaku stabilnosti. Ipak, nalazi se u sazviježđu Mrigashire koja vas može tjerati na emocionalnu potragu. Ovo sazviježđe postavlja pitanje o zadovoljstvu s odnosom. Ako niste zadvoljni momnetalnom situacijom u vezi ovo sazvježđe vas može pokrenuti na traženje nove avanture. Pritom, ako ovu sazviježđe imate u natalnoj karti, onda ste u stalnoj potrazi za novim emocionalnim iskustvima koja vas tjeraju tokom cijelog života da tražite emocionalno ispunjenje u partnerskim odnosima. Ovo sazviježđe smatra da se soma ili besmrtni nektar života nalazi u drugom što može donijeti emotivnu nestabilnost jer se ne može naći potpuno zadovoljenje u drugome.

Pojačana poslovna ambicija će biti izražena zbog Sunca i Rahua. Stoga, pokušajte razlučiti bitno od nebitnog, odnosno ambicija je pogonjena nemogućnošću emotivnog odnosa sa samim sobom. Pokušaj da se bude bolji od drugog ustvari je želja da se zadobije pažnja drugog, a u dubini duše postoji strah da nećete biti primjećeni od drugog i da na vas neće nitko obratiti pažnju. To je nagon za pripadnošću koji, kada se krivo shvati, mnoge veze može učiniti nesretnim.

Tjedni horoskop po danima

Ponedjeljak je dan koji, iako vlada radikalnom slobodom, sam po sebi većinu ljudi okrene na emotivnu hladnoću. Pripazite da u odnosima ne vrijeđate druge, budite blagi.

Utorak je pod utjecajem nezavisnog dana koji vas može tjerati na jake želje i probojnost, ali ono što će vas poticati iznutra na akciju, svakako je želja za slobodom. Na nižem stupnju to radimo impulzivnošću i ambicijom, a na višem je to povlačenje u sebe.

Srijeda je pod utjecajem dubljih nivoa naše psihe, ali ako na takav način ne gledamo na ovaj dan onda on nije dobar za ono što zovemo materijalno ili užitak.

Četvrtak je pod nježnijim utjecajem sazviježđa kojim vlada Merkur. Mjesec i Merkur se dobro slažu, ali ako su vam ciljevi materijalistički onda ova kombinacija donosi laži. Ovo je odličan dan za praštanje.

Petak je odličan dan za novi početak. Počeci koje ćete činiti pogotovo prema poslu će biti dobri. Na emocionalnom planu, pripazite na jake emocionalne reakcije.

Subota je pod utjecajem kreativnosti, odnosa, strasti, te krajnosti. Najvažnije je da izbjegavate krajnosti, u strasti tražite ljubav, a u kreativnsoti mogućnost smjera u kojem bi trebao ići vaš budući posao.

Nedjelja je pod utjecajem oštrog sazviježđa koje daje impulzivnost. Izbjegavajte svađe, djelujte i ovo je u materijalnom aspektu odličan dan i za kuhanje. Simbolički, kuhanje je povezano s prihvaćanjem emocija pogotovo ljutnje.

Ovaj tjedan daje naglasak na novim počecima. Da bi nešto novo započeli, potrebno je napustiti staro, a u emocionalnom od posjedovanja partnera okrenuti se vrijednostima i poštivanju drugačijeg mišljenja.

 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

 

Više o jyotishu saznajte na Vedski jyotish

 

Foto: Unsplash

Comments are closed.