parallax background

Tjedni jyotish horoskop: završetak Retrogradnog Merkura

je veux
Željka Veverec o svom novom glazbenom projektu Je Veux
28. srpnja 2019.
niksen
Niksen: najpoželjni ljetni lifestyle trend
31. srpnja 2019.

Ovaj tjedan završava Retrogradnost Merkura što nam donosi bolju komunikaciju i mogućnost boljeg prijenosa informacija.

Ipak, ova promjena se događa u subotu pa ćemo je trebati pričekati, a na kratko tijekom tjedna Merkur ulazi u znak Blizanca, gdje je jak i donosi bolju komunikaciju, ali i mogućnost svestranih intelektualnih sposobnosti koje mu daje Rahu. On pojačava Merkurove, točnije, intelektualne kvalitete. Ovaj tjedan daje jaki naglasak na emocijama.

U ljubavi će veća važnost biti na dugotrajnosti veze. Želja za strašću koliko god je pojačana ovom kombinacijom ona će moći biti ostvarena ako je omogućena sigurnost veze. Položaj Venere nam govori o tradicionalnom pristupu veze u kojoj žena traži sigurnost. Ovo je prema Jungu, švicarskom psihoterapeutu jedan od najdubljih arhetipova u žene u kojem žena prvi oblik privlačnosti stvara na ovom temelju bez kojeg ne bi mogla postojati nastavak ljudske vrste. Iako nam se ova arhetipska ili praiskonska uzročnost može činiti u ovom dobu glupa, ako dublje sagledate ovu težnju vidjet ćete da se ne može ljudska vrsta naslanjati na proizvoljnosti. Ovaj arhetip nudi opstanak vrste. Jasno, on postaje nakon određenog aspekta života zamoran, u braku se događaju nakon određenog vremena prekidi, ali tek kada djeca narastu, osvještavanje ovog arhetipa u ženi donosi često prekide odnosa.

U poslovnom aspektu ovaj aspekt je dobar a jaki tranzit Saturna i Ketua još uvijek umanjuje poslovne kvalitete što smo obradili već u prijašnjim člancima.

Tjedni horoskop po danima:

Ponedjeljak je pod utjecajem dva sazviježđa, ali zajedničko im je jaka želja. Prvi dio dana je lakše možemo ostvariti, a drugi dio dana nije toliko dobar po tom pitanju.

Utorak je odličan dan za poslovnost, a drugi dio dana je dobar za poslove vezane za dom kao i za obitelj.

Srijeda je dobar dan za odnose, kao i za pomaganje.

Četvrtak je dobar tijekom jutra, ali predvečer je nije dobar za donošenje odluka.

Petak nije dobar dan za donošenje odluka.

Subota je dobar dan za samostalnost kao i za poslovne odluke koje traže sigurnost.

Nedjelja je odlična za odnose, pogotovo za one emocije koje izazivaju zaljubljivanje.

Kako vidimo, petak je loš dan pa ne donosite važnije odluke. Za ostale radnje tjedan je dobar pa ga iskoristite što kvalitetnije.

 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

 

Više o jyotishu saznajte na Vedski jyotish

 

Foto: Unsplash

Comments are closed.