parallax background

Tjedni jyotish horoskop – okrenite se unutarnjem radu

cheesecake s borovnicama
Cheesecake s borovnicama: recept za najbolju tortu od sira
19. svibnja 2019.
dunja gulin
Najava predavanja: Dunja Gulin – Slatko bez grižnje savjesti
20. svibnja 2019.
 

Ovaj tjedan nemamo većih konstelacija osim što Mjesec prolazi kroz izazovne znakove i planete. Naime, na nebu se nalazi komplicirana kombinacija koja se neće bitno promijeniti sljedećih mjesec dana. Bolje bi bilo biti oprezniji nego se upuštati u nagle i izazovne korake. Mjesec ne prolazi kroz dobra sazviježđa. Utorak i srijeda neće biti toliko ugodni, tek četvrtak daje bolje mogućnosti.


 

S druge strane, po pitanju ljubavi, Venera je u najstrastvenijem sazviježđu i ona u ovom položaju daje ekstremnosti po pitanju strasti. Stoga, u odnosima tražite ravnotežu, jer možete željeti puno, a niste spremni dati isto toliko puno toga.

Točnije, većina želi promjene, ali se ponašaju isto, ne mijenjaju ništa što onda stvara frustraciju. Kada kažemo strast onda se malo kada misli da se iza nje kriju mnoge projekcije koje osjećate kod partnera. Ako pogledate ne radi se o fizičkoj privlačnosti već o unutarnjoj, a ona može biti različita. Od karmičkih susreta, projekcija onoga što ja želim biti i što jesam i što je utjelovljeno u toj osobi prema kojoj osjećam strast.

Ipak, kako bi uveličali sebe, mi mnoge veze zovemo velikim ljubavima, a ustvari se radi o strasti. Strast nastaje iz želje za moći kao prvotnim oblikom izražavanja čovjeka u njegovom otkrivanju sebe.

Zato je Venera u Ovnu više sklona da se izvana prezentira kao najbolji i najveći ljubavnik ili ljubavnica. Spremnost dokazivanja je velika, jer ne postoji unutrašnji sadržaj koji se stvara kroz godine odnosa i rada na sebi. Zato tantra kaže da se nakon šest godina partneri počinju seksualno otvarati, jer se nakon godina stvorila intimnost i povjerenje u partnera, dok mi kao Zapadnjaci takvu ljubav ne cijenimo. Strast je slađa i uveličana kako bi Zapadnjak prezentirao svoju veliku ljubav koja je propala radi vanjskog agensa, on tako opere svoju savjest prezentirajući riječ veliko umjesto nedostatka sadržaja. Strast i ljubav kada se pronađu onda one ne mogu reći da su voljele nekoga, a da ih je on ili ona napustio/la. Strast i ljubav znaju da ne postoji nesretna ljubav ako su zajedno.


 

Ponedjeljak je dan koji jača moć i slabo slušanje sugovornika. Budite pametniji ukoliko vas sugovornicu ne čuje.

Utorak je dan za traženje duhovnih rješenja ili postavljanja duhovnih pitanja, ali za sve ostalo nije dobar. Odmorite se što više i ne zahtijevajte od sebe veće ciljeve.

Srijeda je dobar dan za kreativnost, ali isto tako nije dobar dan za odluke. Stoga i danas manje radite, a više se odmarajte.

Četvrtak je odličan dan, iskoristite ga što bolje, jer donosi zrelost i dobre mogućnosti na nove korake.

Petak je dobar dan za usvajanje znanja, kao i za razgovor. Smatra se isto tako povoljnim danom za djelovanje.

Subota je odličan dan za poslovne odluke, kao i za kreativnost, a u odnosima ne inzistirajte na svojim stajalištima ukoliko za njih nemate pokriće.

Nedjelja je odličan dan za nezavisne aktivnosti kao i za meditaciju, te za pitanja koja se tiču zdravog načina života.


 

Kako vidimo, tjedan je izazovniji pa pokušajte pronaći više aktivnosti koje se okrenute unutarnjem radu i aktivnostima poput čitanja knjiga, meditacije, šetnje prirodom, a na poslu ne nasjedajte na tuđe impulzivne ispade, pogotovo u prvom dijelu tjedna.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.