parallax background

Tjedni jyotish horoskop – potražite vrijednosti u sebi

majčinstvo
4 knjige koje ti mogu pomoći da pronađeš sebe u majčinstvu
9. svibnja 2019.
springerica
Springerica – art piknik kojeg ne smiješ propustiti
14. svibnja 2019.
 

Ovaj tjedan će obilježiti tri tranzita. Venera je tijekom vikenda ušla u znak Ovna i tvori s Merkurom i u početku sa Suncem, zanimljiviju situaciju za odnose, jer Venera u Ribama nije toliko privlačna.


 

Venera se bavi ljubavlju i suosjećanjem dok se Venera s Merkurom bavi flertom i zaljubljivanjem, a sa Suncem tvori i želju da se ljubav veže uz sigurnost. Ipak, Sunce tijekom tjedna ulazi u znak Bika gdje se ne osjeća toliko dobro. Može pojačati želju za stabilnošću, ali i materijalizam. Ipak, tvori jedan jako dobar aspekt, jer stvara odnos s Jupiterom, dok lošu situaciju koju imamo s Rahuom, Marsom, Saturnom i Ketuom, gdje su četiri malefika u međusobnim odnosima i stvaraju svakome pritisak u onim kućama u kojima vam s nalazi, ova kombinacija smanjuje.

Sunce je Jastvo ili atman, a Jupiter je učitelj. Dakle, upućivanje na duhovno, pored asketske kombinacije Ketua i Saturna, može vam pomoći da kroz ovu dimenziju života pronađete neke odgovore. Sve loše konstelacije vode nas natrag prema nutrini, odnosno svaka konstelacija koja donosi probleme ustvari nas iscjeljuje. U materijalnom pogledu, ova kombinacija je dobra za poslovni uspon i uspjeh koji vam može pomoći da sadašnji posao sagledate iz neke druge perspektive i pokušate vidjeti koje su dobre opcije za vas.

Ako se vratimo na Veneru u Ovnu, ona u ljubavi traži strast i dokazivanje, a takav intenzitet svaku osobu potroši i ubrzo se ljudi zasite takvog odnosa. Partner vam nakon nego vremena dosadi i onda tražite nova uzbuđenja. Budite svjesni ove situacije, jer ono što ustvari tražite u odnosu jest želja da se oslonite na drugu stranu i da vas ona ispuni. Naravno da nas nitko ne može ispuniti ako sami nismo ispunjeni, a onda se s ovom Venerom događa puno odnosa i nemogućnosti da se osoba skrasi.

Duhovna dimenzija ovdje pomaže da čovjek vrijednosti potraži u sebi, a onda može pronaći osobu koja gaji iste vrijednosti. Ovako se traži strast, a ispod je ustvari želja da nam netko drugi da vrijednosti i ciljeve što je projekcija i nemogućnost da se uopće voli druga osoba. Potreba za flertom je nedostatak vrijednosti, ciljeva i smisla te potreba i projekcija u kojoj nekom drugom partneru dajemo svemoć spasenja koja se brzo istopi.


 

Ponedjeljak je odličan dan za odnose, ali ne pretjerujte s obećanjima koje dajete partneru ako ih ne možete ispuniti.

Utorak je odličan dan za zrele odnose, ali je odličan i za poslovne prilike.

Srijeda je dan ambicije, ali i lukavosti, pazite da vas netko ne nasamari.

Četvrtak je pod utjecajem sazviježđa koje nas upućuje na to da svaki posao koji radimo ovisi o našim vještinama, a ne o sreći na tržištu rada.

Petak je dan koji donosi želju za pravdom. Velika želja za pravednošću i željom da se ona manifestira i u našoj okolini je nedostatak pravde u sebi. Recimo, koliko se ustvari brinemo za one kojima je pomoć potrebna, a koliko se borimo za bolji materijalni status? Naš ciljevi otkrivaju naše stvarne namjere.

Subota je dan koji donosi želju za materijalnim i za uspjehom. Pazite da pritom ne budete agresivni u tom traženju što ovaj dan isto tako donosi.

Nedjelja je dan koji je dobar za prijateljstva. U emotivnom aspektu izbjegavajte loše teme.


 

Kako vidimo ovaj tjedan je dobar što se tiče malih pomaka, kao i u poslovnom segmentu. Ipak, ostale konstelacije nam govore da i dalje treba biti oprezan..


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.