parallax background

Tjedni jyotish horoskop – pred nama je izazovan period

blokada
Blokada kao energetska zaštita u teškim vremenima
27. travnja 2019.
Mindfull tehnika koju bi svi trebali koristiti za smanjenje tjeskobe (a nije meditacija)
29. travnja 2019.
 

Započinje nam razdoblje koje će za sve biti izazovnije, odnosno nemirnije. Saturn ovaj tjedan kreće u Retrogradnost, a to znači da ima jače djelovanje. To u ovom slučaju nije dobro, jer u ovom dvostrukom djelovanju Saturn je u jako velikoj blizini s Ketuom i stvara jaku isporuku karme i svojim djelovanjem se vraća u Škorpiona i ulazi u odnos s Marsom što stvara veliki sukob sa svojim prirodnim neprijateljem.


 

Iako imamo loše aspekte, tako će srećom tu kombinaciju umanjiti Jupiter, a koliko vidjet ćemo u sljedećim danima. Ipak, radi se o konstelacijama, a svjesnost svake osobe umanjuje ove aspekte, jer sve zavisi kako reagirate na vanjske događaje. Kada se događa gubitak, na njega možemo gledati instinktivno, ali i svjesno se odnositi prema događajima.

Naime, vanjski događaji samo su događaji kojima mi dajemo važnost. Za pticu dijamant nema nikakvu vrijednost dok za čovjeka ima ogromnu. Tko dijamantu daje vrijednost nego čovjekov instinkt za imanjem i želja da ima moć nad drugim ljudima.

Karmička događanja i isporuke ustvari su naši podsvjesni strahovi i ljutnje koje dobivaju svoj oblik. Čuđenje naspram tih događaja ustvari je neznanje koje nastaje zbog Ahamkare ili ega koji se vezuje za vanjski svijet i njemu daje važnost. Vanjski svijet se sastoji od polariteta dobra i zla i planete su podijeljene na dobre ili loše. Momentalna događanja su frustracije nastale neostvarenim željama i vjerom da će vanjski svijet ispuniti očekivanja.

Kako izgleda preciznije isporuka karme Saturna i Ketua? Oni se nalaze u znaku Strijelca ili tradicionalnih religija, a upravo su se na tim mjestima dogodili ružni događaji od početka djelovanja ovog tranzita (napad na Novom Zelandu, Notre Dame, Sri Lanka). Buddha je govorio da se misli ljudi pohranjuju u duboke nesvjesne tokove koji se onda materijaliziraju, a fizika nas uči da je sve povezano i da su svijest i materija jedno. Ovi duboki prirodni zakoni nas uče o funkcioniranju čovjekove prirode i zakonu privlačenja, ali tako da sve ono što mislimo, negdje se manifestira i poprima oblik. Konstelacije su ustvari sistem ogledala, a astrologija može dobiti na važnosti tek kada ćemo je gledati kao dio sebe, a ne kao odvojene sudbinske ili karmičke događaje.

Drugi tranzit koji će se dogoditi kako će tjedan odmicati jest prelazak Merkura u znak Ovna. Iako ovo nije toliko prijateljski znak, jer može donijeti svađe, ali i otvorenu komunikaciju, ipak je puno bolji položaj od prethodnog znaka Riba. Merkur će dati oštroumnost, jer ulazi u sazviježđe Ashwini u kojem donosi dobro zaključivanje i točnije odgovore koje ćete dobivati od drugih. Venera će davati više u odnosima, jer neće biti toliko zauzeta intelektualiziranjem Merkura te nam uz pomoć Jupitera donosi bolje aspekte u pogledu odnosa, ali Mars će još uvijek nagovarati Veneru da je strast ustvari prava ljubav pa pokušajte razlikovati sve ove osjećaje.


 

Ponedjeljak je dobar dan za posao, ali nije toliko dobar za odnose. Odličan je dan ako činite nezavisne korake po pitanju posla.

Utorak je dan koji je povezan sa slobodom. Borite se za nju jer ona dolazi uz napor, ona vam nikada neće biti dana.

Srijeda je po pitanju slobode još ekstremniji dan, ali ako se danas ne odlučujete za slobodu može donijeti impulzivne reakcije i lažna obećanja na koja treba pripaziti.

Četvrtak je pod utjecajem sazviježđa koje je dobro za meditacije i istraživanja emocija, ali ako se u tome danas ne nalazite, pazite na hladnoću u odnosima.

Petak je dan koji je odličan za komunikaciju i odnose pogotovo ako imate razmirice s roditeljima. U ovom svijetu jedino ne biramo roditelje, a to znači da su ti odnosi u većini slučajeva komplicirani.

Subota je dan kada nije dobro započinjati nove akcije, jer vas mogu dovesti do pogrešaka. Okrenite se manjim radnjama i malim koracima.

Nedjelja je dan koji je odličan za kreativnost, ali izbjegavajte krajnosti.


 

Kako vidimo ovo je izazovan tjedan, jer kada se pomiču Saturn ili Jupiter, potrebno je obratiti pažnju u našem životu pogotovo u ovom slučaju na stare događaje poput loših obiteljskih odnosa, pogotovo između braće i sestara.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.