parallax background

Tjedni jyotish horoskop – pripazite na sukobe

marokanski omlet od slanutka
Marokanski omlet od slanutka po receptu Gaza Oakleya
5. svibnja 2019.
majčinstvo
Rođenjem djeteta rađa se i majka, a ovo je pismo njoj
7. svibnja 2019.
 

Ovaj tjedan, točnije od srijede, Mars prelazi u Blizanca. Mars se ovdje dobro ne osjeća, susreće se sa svojim najvećim neprijateljem Rahuom i stvara opoziciju sa svojim drugim neprijateljem, a to je Saturn. Izazovno za nas i za svijet.


 

Mars u Blizancima pojačat će razmišljanje koje onda stvara kriticizam i poremećaj vate u tijelu. Od kože, kralježnice do živčanog sustava, ali će stvoriti i napetu komunikaciju među ljudima i zaoštravanje intelektualnih sukoba. U tome će mu pomoći i Merkur koji vlada komunikacijom i nalazi se u Ovnovom znaku stvarajući tzv. Parivartan yogu.

To znači da od srijede započinju žestoke rasprave i svađe koje se lako mogu preliti i na odnose, pa je savjet da ostavite teme koje tinjaju za neko drugo vrijeme. Ako niste vični dobroj komunikaciji i teže raspravljate o odnosima, onda je ovo vrijeme u kojem teže teme treba izbjegavati. Kratki fitilj sada je na snazi pa sve probleme koje imate možete prelomiti upravo na partneru.

Merkur nije ugodan Marsu, jer Merkur voli u potpunosti razmotriti sve strane problema. Mars voli razmišljati na originalan, jedinstven način. Mars brzo pronalazi jedinstveno rješenje i želi ga odmah implementirati. Merkur bi htio proučiti sve strane tog rješenja prije njegove primjene i evo nam sukoba dviju opcija. I Mars i Merkur vole igre. Merkur uživa u igrama uma, a Mars uživa u igrama tijelom. Parivartan može pomoći u postizanju ravnoteže, jer ona nameće problem koji se onda treba rješavati. Ovaj položaj ne djeluje tako da vas pusti na miru. On vas aktivira.

Vaše mišljenje oko nekog problema ovisi gdje vam se u natalnoj karti nalaze Mars i Merkur pa će u tim kućama raditi napetosti kako bi se problemi u tim kućama rješavali. Za svijet ovo nije dobra kombinacija. Bilo bi dobro više meditirati, jer dokazano je da kolektivna meditacija smanjuje negativne utjecaje. Treba naglasiti i to da velika većina ljudi slabo razmišlja tako da ova kombinacija kroz intelektualne sukobe traži od većine da nauče razlučivati. Primjerice, većina vjeruje da ako se oduzme bogatima novac da će siromašni bolje živjeti, ali ako matematički uzmete sav novac i kolektivno taj novac rasporedite na svakog čovjeka i njegov osobni dohodak, dobit ćete sasvim drugačiju računicu.

Dakle, ova kombinacija ako izaziva sukob, ona tjera ljude da se odvoje od zastarjelih mišljenja u kojima dominiraju jednodimenzionalni pogledi na stvarnost u kojima nam je uvijek netko drugi kriv. To je narcisoidno ponašanje koje svaki čovjek treba nadići ako želi osobni razvoj.

U ljubavi, Venera je još uvijek jaka i djelotvorna te vaši osjećaji ipak mogu nadići spomenute intelektualne sukobe. Venera u Ribama svijet gleda šire i suosjećajnije.


 

Ponedjeljak je pod utjecajem odličnog sazviježđa koje vam daje dobre aspekte za odluke kao i za materijalna pitanja te za odnose.

Utorak je dan koji je odličan za odnose, ali pokušajte odvojiti što je stvarno, a što nestvarno u obećanjima koje dajete.

Srijeda nije dobar dan za odluke i možete osjetiti jaču ljutnju, zato budite oprezniji, prepustite se radije nekim lakšim radnjama koje vas neće toliko opterećivati.

Četvrtak je isto tako dan koji govori o lošim utjecajima pogotovo onim mentalnim. Zdravog razuma će faliti, izbjegavajte veće rasprave.

Petak je dan koji je dobar za odluke, kao i za osjećaje. Smatra se jednim od najboljih sazviježđa u kojima se danas Mjesec nalazi.

Subota je pod utjecajem lošijeg sazviježđa po pitanju novaca i obećanja. Ovaj dan je dobar za istraživanje psiholoških ponašanja.

Nedjelja je dan koji može donijeti puno ponosa pa bi bilo dobro da naučite razliku između samopouzdanja i ponosa.


 

Kako vidimo nalazimo se u izazovnim razdobljima u kojima treba izbjegavati sukobe. Srijeda i četvrtak nisu dani za odluke pa se radije tim danima odmarajte.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.