parallax background

Tjedni jyotish horoskop – sagledajte sebe iz drugog kuta

majčinstvo
Znamo zašto mame drže djecu s lijeve strane tijela
28. veljače 2019.
Retrogradni Merkur u Ribama donosi emocionalnu jasnoću
5. ožujka 2019.
 

Retrogradni Merkur obilježit će ovaj tjedan, a utjecat će na probleme u komunikaciji. Ova retrogradnost nije dobra zbog nekoliko loših aspekata koji će stvarati mentalnu nestabilnost, bilo bi poželjno da pokušate manje reagirati, jer reakcije mogu biti žešće.


 

Također, potpisivanje ugovora nije dobro ovaj mjesec te poruke i razgovori mogu biti otežani pa ćete neke stvari morati ponavljati više puta.

U ljubavnim odnosima sjećanja na prošle ljubavi i dalje mogu utjecati na vaše poimanje osjećaja, pogotovo ako to potvrđuje vaša natalna karta. Veneri ili ljubavi je u Jarcu hladno, teško se izražavaju emocije i ovdje se više traži sigurnost i zaštita.

Ipak, sigurnost nas ne ispunjava koliko god ona bila važna, odnosi se jedino mogu zasnovati na intimnosti i iskrenosti. Venera u blizini čvora u ljubavi donosi i želju za prekidima.

Određene energije prošloživotnih prekida miješaju se sa sadašnjim predodžbama ljubavi u odnosu i tako stvaraju krivu sliku ljubavi. Recimo, partner vam kaže jednu riječ koju vam je možda prošli partner govorio i vi reagirate, a da uopće ne znate zašto. Jednostavno jedna riječ je veliki okidač emocija. Ne možete se nositi s tim emocijama i iz vas samo teku otpori.

Stoga, ako imate neki problem u odnosu, razgovarajte s osobom koja razumije emocije, jer obično kada pričate s prijateljima, oni će potvrditi vaše želje, ali neće vas pitati od kuda dolaze vaši emotivni zaključci. Previše se neslaganja s partnerom prihvaćaju zdravo za gotovo. Primjerice, razgovarate s partnerom o problemu i iznosite svoje mišljenje, partner govori svoje mišljenje, ali oboje pristupate tom problemu subjektivno, niste se oboje potrudili saznati nešto više o tome i dolazi do konflikta, a ustvari se radi o lijenosti i neupućenosti.

Kada nekom prepričate taj događaj možete ga ispričati dramatično, ali time niste ništa rekli jer niste u iznošenju problema pokazali želju za njegovim rješavanjem, niste napravili niz predradnji koje bi mogli dovesti do rješenja. Stoga, ovaj položaj Venere može govoriti o hladnoći i određenim hladnim emocijama prošlosti kao i prekida, ali ove emocije isto tako pokazuju kako neku stvar gledamo iz jednog kuta i obično onoga koji nam je lakši, a sada je lakše biti sa strane nego rješavati problem. Obično konstelacije pokazuju ono što nam je lakše, ali ne istražujemo uzroke.


 

Ponedjeljak je odličan dan za posao, kao i korake koje ćete činiti u tom smjeru. Ipak, nije dobar za odnose tako da ovo nije dan u kojem ćete neke važne činjenice o vezi izlagati.

Utorak je dan koji je dobar za posjet liječniku ako ga trebate. S druge strane, pored toga što je ovo dan liječenja, ovo je dan koji simbolizira i meditaciju kao lijek. Pokušajte, to je jedini lijek kada nemate rješenja za svoj problem.

Srijeda nije dan za odluke, donosi oštrinu u komunikaciju i dobar je samo za one korake koji u sebi nose samostalnost. Ovo nije dan kada ćete tražiti ispunjenje svojih želja, jer se one mogu pretvoriti u razočarenje.

Četvrtak je dan kada je dobro pripaziti na laganja drugih kao i na ljude koji nisu baš pouzdani, jer danas je dan kada se mogu pretjerano govoriti neistine.

Petak je dan koji je dobar za dublje emocije kao i njihovo istraživanje. Ovo je dobar dan i za meditaciju, jer je simbolički ovo sazviježđe oceana i bića koje žive na dnu oceana. U dubini pronalazimo stvarne razloge koji se događaju na površini.

Subota je dan za razgovor i za praštanje. Dobro je razgovarati o emocijama koje su vas povrijedile, jer ovo je dan otpuštanja starih emocija. Iako vas je netko povrijedio i to ste mu rekli, ali vas ta osoba nije poslušala, svakako je dobro da ste otpustili ono što ste htjeli reći, jer obično te emocije onda kasnije izazovu bolest.

Nedjelja je dan za nove početke te je poslovnost danas jako naglašena. Pošto je dan za nove početke, okrenite stranicu u svom životu.


 

Kako vidimo, tjedan nam donosi slabu komunikaciju te ćete se po tom pitanju morati više potruditi kako bi uspostavili kvalitetnije odnose. U odnosima je poželjno sebe sagledati iz drugog kuta i vidjeti svoje krive korake koji su doveli do sadašnje situacije.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.