parallax background

Tjedni jyotish horoskop – susret s dubljim dijelovima kolektivnog

proljetno čišćenje
Kratki vodič za proljetni restart
24. ožujka 2019.
go green
Go green trikovi za ekološki osviještenu nabavku
26. ožujka 2019.
 

Saturn i Ketu su zajedno i sada je bitno vidjeti da se neki događaji u vama ne mogu promatrati kroz nešto što vam se dogodilo u prošlosti, nego dolaze iz dubina naše osobnosti i pripadaju kolektivnim potisnutim sadržajima koji sada izlaze na vidjelo.


 

Pošto se ovaj tranzit događa u Strijelcu, radi se o dharmi i djelovanju protiv dharme ili naravnog zakona. Ipak, istodobno se događa i tzv. Gandanta koju stvara Jupiter i koji krajem tjedna ulazi u znak Strijelca.

Ovaj prijelaz iz vode u vatru donosi snažnu želju za duhovnošću te spomenuti aspekt Saturna i Ketua smanjuje njihovo djelovanje u kojem će neke stvari iz naše okoline odrezati. To su događaji koji su izuzetno moćni i kratki, a poslije samo vršimo reakciju na te događaje i o njima pričamo godinama, poput zadnje krize 2008. godine koju je ovaj tranzit izazvao.

Jupiter će nam nakratko biti od pomoći i što je dobro dati nam duhovni poticaj, što znači da nećemo biti kao guske u magli, već će se nekako nametnuti razlog zašto nam se događaju neki događaji upravo sada. Većini ljudi koji osjećaju ovaj tranzit Saturna i Ketua, događaju se određene neugodnosti, neke misli i osjećaji koji su dublji i za koje nema nekakvog razloga zašto se dešavaju. Neka promjena u poslovnom aspektu što će se sigurno osjećati cijele godine. Dakle, promjene na poslu će se događati što je u jednu ruku dobro, jer se neke stvari iz prošlosti čiste.


 

U ljubavnom aspektu Venera i Retrogradni Merkur donose situacije iz prošlosti koje nisu iskomunicirane s partnerom. Razgovori koji se nisu dobro završili sada se mogu ponovno vraćati.

S druge strane, pazite i na manipulativnost te materijalizam u vezama. Venera se može pokazivati kao slobodna i nezavisna u sadašnjem položaju, ali Rahu i Merkur koji ju pritišću mogu donijeti flert i ekscentričnost koja nema veze sa slobodom i nezavisnošću. Stoga, svaki puta kada pogledate u ogledalo svoje savjesti, možete vidjeti koliko se puno toga dešava u ljubavnom odnosu.


 

Ponedjeljak je dan za psihologiju i istraživanje emocija te za prijateljstva. Pazite na ljubomoru.

Utorak je dan koji donosi jak aspekt moći, loš je za razgovor i sugovornici se slabije čuju.

Srijeda je dobar dan za psihologiju, ali momentalno može biti jako težak. Izbjegavajte odluke i pokušajte biti trezveni.

Četvrtak je dobar dan za komunikaciju, ali ona će biti teža zbog ostalih tranzita pa će vam trebati dodatna snaga da te razgovore privedete kraju.

Petak isto tako nije dan za odluke pa ih izbjegavajte. Postavite si ovaj dan za neke lakše radnje i izbjegavajte sve važno.

Subota je puno lakša i odlična je za znanje, prijateljstvo i učenje.

Nedjelja je dan koji je slabiji za odnose, ali je dobar za kreativnost, umjetnost i ples, ali donosi jaku ambicioznost.


 

Kako vidimo ovaj tjedan je izazovan. Postavite se prema izazovima tako da ih razumijete kao dio svoje prirode, a ne kao vanjske događaje u kojima izigravate svetost i mislite da s njima nemate veze. Ono što je izvana, odraz je onoga što je iznutra.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.