parallax background

Tjedni jyotish horoskop – vrijeme je za neovisnost i samostalne aktivnosti

jezik ptica
Jezik ptica uz Sandu Hržić i Darka Rundeka
25. svibnja 2019.
mary may
Novi singl Mary May – Song for Eunice Kathleen
28. svibnja 2019.
 

Krajem tjedna Merkur ulazi u znak Blizanca. Nekima će poremetiti planove po pitanju nekih intelektualnih planova poput učenja, ali ipak ulazi u svoj znak i dat će i pozitivne rezultate po pitanju intelektualnih razgovora.


 

Nekada rezultati mogu biti dvostruki, nekada imate neki dobitak, ali vam se pokvari nešto doma što morate izmijeniti. Dakle, stvari znaju biti dvostruke. Freud je tu pojavu po pitanju čovjekove psihe nazvao ambivalentnom. Dakle, partnera možete istodobno voljeti, ali i mrziti. U ovom slučaju neke stvari na intelektualnom planu mogu ići jako dobro, ali u drugima možete imati probleme.

Stoga, pokušajte se naviknuti na ovu situaciju dok je Merkur u znaku Blizanaca ovaj i sljedeći mjesec. Sunce i Jupiter još uvijek daju dobre rezultate po pitanju posla i napretka, tj. dobri su za uspinjanje na viši položaj. Također, treba uzeti u obzir i aspekt odnosa koji je usmjeren na aspekt strasti koja će dominirati pitanju odnosa. Pitanje ima li u vašoj vezi strasti, bit će dominantno.

Teško je uvidjeti da je strast ljubav koja je još uvijek u sirovom obliku voljenja projekcija onoga što bi parter trebao biti, ali teško se boriti protiv jednodimenzionalnih projekcija koliko god se to činilo razumno. Strast nije samo strast, strast je povezana i s uspjehom i prihvaćanjem od drugih. Ona je gorivo za mase, opijum kojem se ljudi prepuštaju kako bi dobili pažnju. Lako se čovjek obračuna sa strašću i pretvori je u pozitivno iskustvo pogotovo kada je riječ o partnerima koji su zreli i znaju ovaj osjećaj iskoristiti za poboljšanje veze, ali većina nema taj doseg pa tako upadaju u zamku strasti i često padnu u neki ponor razočarenja. Tako je i s pohlepom koja je ples po rubu. Stoga, sve emocije koje promatramo kroz konstelacije možemo gledati različitim očima. Mnogi idu prema ponoru, a neki to pretvaraju u gorivo za stvaralaštvo. Uvijek čovjek određuje kako će se ponašati prema danim situacijama poput konstelacija.


 

Ponedjeljak je pod utjecajem meditacije i zdravlja. Ipak, ovo sazviježđe zna biti loše ako se okrenete nižim porivima i donijeti vam destruktivnost. Odlučite koju stranu ćete izabrati.

Utorak je dan koji donosi jaku ambiciju, pa za one koji ne znaju kontrolirati svoje porive, ovo nije dobar dan. S druge strane, ovo je dobar dan za praktičnu duhovnost poput yoge i meditacije i odabir vlastitog puta.

Srijeda je pod utjecajem sazviježđa koje može donijeti promjene ako se za njih odlučite pogotovo na emocionalnom planu. Ako se odlučite za te promjene, potreban vam je duhovni pristup, ako ne, onda možete učiti na teži način. Svakako dobar dan za učenje novih znanja.

Četvrtak je dobar za završavanje starih stvari pogotovo po pitanju emocija. Dobar je dan i za rješavanje emocionalnih pitanja pogotovo za opraštanje. Također i za putovanja.

Petak je dan za novi početak i za nove korake. Također, ako imate zdravstvenih problema ovo je dobar dan za novi početak u pristupu vašem zdravstvenom problemu.

Subota je odličan dan za kreativnost. Po pitanju osjećaja ovaj dan donosi jake strasti. Pokušajte pronaći ravnotežu.

Nedjelja je dan koji donosi jako kritiziranje. Pazite na prejaku kritičnost i oslonite se na razlučivanje. Kritika često dolazi kao rezultat neispunjene želje.


 

Kako vidimo tjedan je dobar za neovisnost i samostalne aktivnosti ako gledamo gibanje Mjeseca i male korake, dok nam veće konstelacije još uvijek govore da moramo biti pažljiviji zbog prisutne kombinacije Saturna, Ketua, Rahua i Marsa.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.