parallax background

Tjedni jyotish horoskop – istraživanje samoga sebe

heljdin kruh
Heljdin sirovi kruh po receptu Helene Malogorski
3. veljače 2019.
Yoga pomiče granice
5. veljače 2019.
 

Tjedan započinje s dva tranzita Marsa i Merkura. Mars ulazi u jyotishu u znak Ovna što mu daje jako veliku snagu u kojoj se možete svojom voljom pokretati prema novim projektima i oslobodio se djelovanja svoje Sjene ili Rahua, koji je u vašim akcijama stvarao probleme i donosio ljutnju, koja vam je mogla remetiti jasno odlučivanje, a u svijetu je donosio nemire i pokrenuo je vulkan prije mjesec dana kada su bili na istom stupnju.


 

Točnije, Mars je vatra, a Rahu donosi širenje i velike događaje, pa je potrebno samo povezati ta dva pojma i pogledati što se događa u svijetu. Također, ovaj položaj je bio zaslužan i za žute prsluke u Francuskoj.

No, okrenimo se momentalnim tranzitima jer globalni događaji su naš kruh svagdanji pošto živimo, kako kaže indijska filozofija u Prakrti koja je promjenjiva, točnije, promjene su sastavni dio života. Mars U Ovnu donosi moguće nove početke, ali u našoj psihi pokreće važan arhetip junaka.

Arhetip junaka ili hrabrost nam je potrebna da pokrenemo odluke i da se u životu maknemo iz komfor zone koja donosi sigurnost, ali i jako veliko nezadovoljstvo. Jedna baka koja ima 98 godina rekla je da tako dugo živi jer neprestano izlazi iz komfor zone, naučila je u starosti plesati balet, postala je učiteljica joge, vježba svakodnevno i danas upisuje nove tečajeve.

Arhetip junaka ili Mars nam pomaže u odlučnosti, a kada je Mars jak njega treba koristiti upravo za takve odluke jer ako to ne činimo, on se pretvara u jaku ljutnju koja blokira rad solarnog pleksusa gdje danas ljudi osjećaju jak problem sa želucem.

Merkur ulazi u znak Vodenjaka sredinom tjedna i ne donosi toliko dobre kvalitete za preciznost, nije toliko jak u vještinama koja su njegova najveća snaga. Ipak, on se nalazi u kući istraživanja i danas vlada znanosti. Merkur nas ovdje može poučiti istraživanju i odličan je ako čitate tekstove poput Mooji-a, Eckharta Tollea ili pak Ramane. Ovdje nas intelekt vodi prema dubljim spoznajama prema pitanju TKO SAM JA?


 

Pokušajte ići u tom smjeru ovaj mjesec jer da bismo nešto promijenili u svom životu, potrebna je odluka, a da bismo donijeli odluku potrebna nam je i racionalna podloga jer ako idemo u nekom smjeru moramo sebi objasniti zašto idemo u tom smjeru.

U odnosima i dalje djeluje aspekt učenja o emocijama, ali i susret sa starim ljubavima koje vas mogu više okupirati nego inače. Pokušajte uvijek imati na umu jednu staru poslovicu: Ono što je nestvarno, to otpada iz našeg života, a što je stvarno to ostaje.


 

Ponedjeljak je pod utjecajem loših odluka koje možete donijeti pa izbjegavajte odluke. Okrenite se manjim odlukama.

Utorak je pod utjecajem slobode. Okrenite se nezavisnosti, kao i meditaciji koja vlada ovim danom.

Srijeda daje samostalnost, ali onome tko je nema može pojačati želje do kojih se onda u ovom danu može dolaziti nelegalnim putevima. Pokušajte zato osvijestiti želju.

Četvrtak je odličan dan za istraživanje emocija, donosi dubinu u shvaćanju stvarnosti. Pokušajte u psihološkim tekstovima i povlačenju pronaći odgovore o samome sebi.

Petak je odličan dan za opraštanje svojim bližnjima. Također, dobar je za materijalne aktivnosti.

Subota je pod utjecajem novih početaka. Ako nešto započinjete, učinite to danas. Pazite na emocionalne i burne reakcije.

Nedjelja daje jak aspekt za kreativnost, ali istodobno daje jak aspekt i za strast. Strast je prvotna manifestacija ljubavi koju treba transformirati u kreativnost.


 

Kako vidimo, Mjesec prolazi kroz sazviježđa koja nas više upućuju na rad na sebi i posvećenost istraživanju samoga sebe. Pokušajte nešto od toga usvojiti u svojim dnevnim aktivnostima.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.