Što nam donosi tranzit Marsa i Saturna

tjedni horoskop
Tjedni horoskop od 30.7.- 5.8.
30. srpnja 2018.
Mikroplastika pronađena čak i na Antarktici
1. kolovoza 2018.
 

Obično se na astrologiju gleda kao na zabavu iako ima svoju znanstvenu podlogu.

K.N. Rao jedan od najpoznatijih jyotisha koji je na Vrhovnom sudu 2002. g. dokazao istinitost jyotisha je prije 40 godina rekao: “Moje istraživanje tranzitnih položaja Saturna i Jupitera sam istraživao kroz tisuće natalnih karata koje sam promatrao kao uzroke životnih događaja. Napravio sam impresivna mjerenja u kojima sam pokazao statističku istinu i postotke dobivenih rezultata. Velika je njegova vrlina i ta što Saturna ne možemo optuživati za ono loše kroz ovo istraživanje. Dokazao sam da se nikakva karijera, brak ili rađanje djece ne bi mogli dogoditi bez blagoslova Saturna.” Prije početka teksta htio sam ukazati na točnost jyotisha kao i na važnost tranzitnog Saturna o kojem ćemo sada govoriti.


 

Saturna promatramo kod svih velikih događaja. U Strijelcu bi se trebao osjećati dobro, ali ove godine se ponovo susreo sa Marsom i stvario je probleme u globalnim zbivanjima i osobnim životima.

Mars (Mangal) i Saturn (Shani) su nekompatibilni prijatelji koji oboje žele da stvari idu njihovim putem. Oboje smatraju da su u pravu. Mars voli biti smion; Saturn je oprezan, spor, strateg i traži sigurnost. To je susret vatre i leda.

Mars i Saturn su u Strijelcu ove godine stvarali odlučnost da se stvari naprave, a momentalno sada iz Jarca djeluje retrogradno s Kethuom jako žestoko ponovno na Saturna. Prethodni sedmi mjesec nije bio ugodan, ali ni osmi neće biti bolji. Također, ova pozicija nosi probleme sa zdravljem, pa pripazite ovaj i slijedeći mjesec jer Jupiter je slab i nema snagu ispravljati i pomaže u smanjivanju ovog sukoba.


 

Simbolično, Mars predstavlja oružane snage, policiju i one koji “nose oružje”. Dakle, može protežirati ljude na mjestima moći, te daje vjetar u leđa mnogim diktatorima koji su povratili svoju moć i počeli vršiti utjecaj na Europu koja je zaražena nacionalizmom. Saturn može označavati ljude koji rade u uslužnim orijentiranim položajima ili nižih socioekonomskih staleža koje vidimo upravo u prebjezima migranata koji simboliziraju Saturna i sukobima s policijom ili Marsom, kako na moru tako i u zemljama u koje dolaze. Saturn predstavlja ljude drugih rasa, kao i strance, a ne samo da su migranti bili prva tema nego su i u SAD-u bili mnogi rasni sukobi zbog Marsa ili policije koja je prekomjerno koristila silu.

Strijelac je aktivan, vatreni znak. Strijelac je motiviran dharmom ili pravom akcijom. Međutim, ono što se misli pod”pravim djelovanjem” može imati teške posljedice za druge.

Mars i Saturn su oboje “bhumy karakas” ili označitelji “zemaljskih” stvari i imovine, pa bi oni mogli biti nepovoljno pogođeni budući da se planeti približavaju.

Osim toga, Mars i Saturn označavaju tehnologiju. Tehnološka pitanja iznesena su kroz pojačane izazove koji su otkriveni s pitanjima privatnosti na Facebooku, kao i zbog kršenja sigurnosti.

Mars i Saturn predstavljaju krv i mišićno tkivo, odnosno po Ayurvedi, osjetit ćete veći poticaj da budete aktivni. Pazite na ozljede koje mogu proizaći iz bezobzirnosti.


 

SAVJETI

Oduprite se iskušenju da mislite da ste u pravu o svemu.

Pazite na svoje zdravlje. Izbjegavajte iscrpljenost.

Idealno bi bilo izbjeći sukob, ali ako ne možete, odaberite svoje bitke.

Odaberite srednji put, a ne ekstremni.

Budite spremni otići iz situacije, a ne pobijediti.

Pronađite vrijeme za meditaciju i duhovnu praksu.

Uzmite biljne dodatke kako biste umirili um.

Razmislite o dugoročnom utjecaju vaših odluka i akcija.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.