parallax background

Tranzit Saturna u Strijelcu

27. listopada 2017.
detox napitak
Detox napitak za zdravu probavu
26. listopada 2017.
permakultura
Najava osnovnog 72-h tečaja permakulture u Letovaniću
29. listopada 2017.
 

Saturn je najveći, ali najsporiji pokretni karmički planet i bit će od 25. listopada u znaku Strijelca. Pošto u jyotishu imamo i sazviježđa, do 01. ožujka 2018. će biti u sazviježđu Moola, a zatim se premjestiti u Poorvashadu u Strijelcu.

 

Saturnov tranzit u Moola sazviježđu koje je pod vlašću Kethua (Južnog mjesečevogo čvora), tijekom idućih 4 mjeseca donijet će rezultate puno brže nego što se očekivalo, jer u tom razdoblju nema retrogradnog kretanja. Za svijet ovo nije ugodno razdoblje jer se nalazi u Kethu. Dakle, radi se o karmičkom planetu Saturnu i Kethu koji je nosilac kolektivne karme, a to znači isporuku onoga što još nije bilo isporučeno za svijet. Sigurno je da ćemo nešto u svijetu morati proživjeti na kolektivnom nivou, a jedino će zbog Strijelca kojim vlada Jupiter to biti puno manje nego li što će to biti 2019. godine kada će se direktno susreti Saturn i Kethu. Ne zaboravite, zadnji njihov susret je donio veliku ekonomsku krizu prije otprilike desetak godina. Možemo napomenuti da ako vodite pravni spor, lakše će ga biti riješiti tek nakon 1. ožujka 2018. godine.

Kethu se nalazi pod Saturnovim djelovanjem u znaku Jarca, a Saturn koji ulazi sazviježđe Moola sazviježđa, donosi drastično mijenjanje političke situacije, životnih stilova, odnosa, financijskih uvjeta, vjerskih i duhovnih sklonosti. Ne zaboravite, Moola sazviježđe nije dobro za novac dok je odlično za duhovnost.

Saturn u Strijelcu traži od nas da preuzmemo odgovornost življenja koje se temelji isključivo na našim iskustvima, jer momentalno vlada kućom dharme, a dharma je smisao života. Na višoj razini, ovaj položaj govori o onome što Jung zove procesom individuacije ili kako Budha kaže: Ne vjeruj nikome samo traži svoje unutarnje svijetlo.

 

Sa Saturnom u Strijelcu želimo znanje, mudrost, životno iskustvo, ali će trebati neko vrijeme da dođemo do autentičnog. Saturn usporava stvari do zastoja, a to može biti jako teško ako smo po prirodi nestrpljivi ili želimo neposredne rezultate.

Rješenje je u uravnoteženom provođenju onoga na čemu radimo kroz duže vrijeme i to provodimo temeljito.

Pretjeranost i neodgovornost nije poželjna jer Saturn u Strijelcu za to naplaćuje veliku cijenu.

Saturn zahtijeva definicije, strukture i obveze. No, većina nas pretpostavlja da čim nešto bude definirano i strukturirano, osjećat ćemo se zarobljeni ili ograničeni.

Saturn u Strijelcu će testirati naš moralni smisao. Ako smo previše moralni, Saturn će nas natjerati da pokažemo je li to tako. To posebno vrijedi za one udruge i one religijske organizacije koje se skrivaju iza moraliziranja gdje će kroz neku aferu biti prokazani ukoliko iza njih stoji lažna moralnost.

Sada će političari biti izvrgnuti upravo tom procesu. Njihove pogreške i nemoralnost, svijetlit će kao Sunce na nebu i vidjet će se njihove mrlje kao da se radi o prozirnom odijelu.

 

Na razini tijela, ovaj položaj naglašava kretanje kako bi se poboljšala cirkulacija. Sada su aktivne prva i druga čakra te dijelovi tijela kojim vladaju od reproduktivnih organa, do bokova, zdjelice i bedara. Kretanje je važno, ali ne jako teške fizičke vježbe.

Većina naših osnovnih pretpostavki o životu bit će testirana, sve što smatramo da život jest sada dolazi pod upitnik. Također, neka uvjerenja bit će poništena spoznajom o toj situaciji.

 

Ovo razdoblje stvarat će poteškoće u gospodarstvu SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Italije i još nekoliko europskih zemalja. Također je loš tranzit za Pakistan, Pacifičke otoke, Bangladeš, sjeveroistočni i sjeverno-zapadni države Indije. Istočna obala SAD-a bit će više pogođena ciklonama. Neki jyotishi smatraju postojeće tranzite kao jako opasne između Indije i Pakistana.

Slovenija, Hrvatska, BiH su još pod utjecajem Sadhe satija, dok Srbiji ovaj aspekt Saturna donosi sređivanje zakona u odnosu na EU regulativu što će zbog utjecaja Mjeseca donositi i određenu gorčinu.

U svakom slučaju radi se o puno lakšem tranzitu koji neće stvarati tolike probleme osim kada se u ožujku pa do svibnja 2018. godine susretne ponovno s Marsom, ali srećom u prijateljskom znaku Strijelca.


 

Nikola Žuvela

vedski-jyotish.net


 

Nikola Žuvela

Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.


 

Foto: NASA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.