parallax background

Veganske poslastice u Zagrebu

louise hay
In memoriam – Louise Hay
1. rujna 2017.
saturn
Direktan Saturn u Strijelcu – dugo iščekivano olakšanje
2. rujna 2017.
 

Kao i u svakom europskom gradu i u Zagrebu je sve više mjesta koja promoviraju cruelty free hranu. Mnogo ih je, a ja ću spomenuti samo neke od njih.

Juice Box & Smoothie bar nalazi se na par lokacija u gradu (Vlaška ulica 72b & Green gold & Ilica 38, obala V. Nazora 20), a nudi svježe cijeđene sokove i smoothie. Osim njih svakodnevni menu nudi dnevnu juhu, sendviče te zanimljivo aranžirane salate. Filozofija Juice Boxa je korištenje lokalnih namirnica te promocija zdrave prehrane. Iako se menu sastoji uglavnom od Vege opcija svoj odabir moći će naći i osobe koje preferiraju Paleo prehranu i bezglutensku prehranu te sirovojedci.

Green Point je veganski fast food u centru grada (Varšavska 10). Nude pregršt veganskih i vegetarijanskih brzih jela od woka, raznih Vege burgera, sendviča, hotdog-a, tortilla do voćnih shakeova, smoothie-a i ostalih slatkih delicija.

Izvori fotografija: web i FB stranice GreenPoint, JuiceBox, Nishta i Vegehop

 

Koykan World Food „zalogajnica“ nudi sve, od mesne do bezmesne hrane u različitim varijantama i stilovima. Nalazi se na par lokacija u gradu (Gajeva 8, Tkalčićeva 13 i Arena Centar). Nude talijanske „Piadine“, orijentalne „Wrapove“, grčki „Gyros“, meksički „Burrito“ te bliskoistočni „Falafel“. U ponudi imaju i „Bubble tea“, popularno piće indijskog subkontinenta.

Ginger sushi je po mom osobnom mišljenju najbolji sushi u gradu. Nude veliki odabir različitih sushi-a od Nigiri-a, Uramaki-a, Hosomaki-a, Sashimi-a, rolica i sl. te odličan bogati veganski sushi.

Gajbica, zalogajnica u Vlaškoj 7 koja nudi veliki izbor domaćih krem juha, salata i smoothie-a, po vrlo pristupačnim cijenama.

Vegehop je jedan od najstarijih veganskih restorana sa zagrebačkom adresom koji ima konzistentnu i bogatu ponudu vegetarijanskih i veganskih jela. Nalazi se na adresi Vlaška 79. Kombinirajući ekološke cjelovite žitarice, mahunarke, klice, alge, super-hranu i druge namirnice bogate nutrijentima, u sastavu dnevnih menuja nudi musake, lazanje, tortilje, integralne tjestenine, svježe salate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.