parallax background

Tjedni jyotish horoskop – vrijeme odluka i zaljubljenosti

Izašao je trailer za remake Kralja lavova i izgleda spektakularno
25. studenoga 2018.
Kozmički ljubavnici
27. studenoga 2018.
 

Ovaj tjedan se odvija planetarni rat između Merkura i Sunca što znači da će biti na istom stupnju u znaku Škorpiona. Pošto se Merkur i Sunce često dodiruju, spominjemo ga jer se nalazi u znaku Škorpiona koji pojačava lošije rezultate ovog rata.


 

Kako su oba planeta u gibanju nekoliko dana, u prvom dijelu će Sunce odnijeti pobjedu i autoritet će doći iznad argumenata. Tada je potrebno pripaziti na prijateljstva, komunikaciju, potpise ugovora i odnos s pretpostavljenima.

U drugom dijelu će Merkur pobjediti, pa će autoritet biti manji i argumenti će ponovno doći u prvi plan.

U odnosima još uvijek djeluje aspekt zaljubljenosti. Inače na Zapadu je zaljubljenost podignuta na pijedestal kao komercijalni sadržaj. Stoga, kada govorimo o ovoj konstelaciji, promatrajmo je kao jedan dio našeg bića koji želi ljubav i kojeg određena konstelacija pokreće ne da bi pokretala zaljubljenost već kao rezultat neosvještenih odnosa koje ste imali dosad.

Zaljubljenost je posljedica neostvarenih želja, sublimacija svih naših životnih očekivanja u kojima jedan trenutak postaje začaranost i san o raju. Momentalna konstelacija pokreće u nama očekivanja zaljubljenosti i razgovore o odnosima onoliko kolika je naša svjesnost. Ako je ona jaka, ovaj nesvjesni zahtjev pretvaramo u ljubav kroz konkretne životne situacije, a ako tome nije tako onda vas ovaj osjećaj naginje na upoznavanje novih životnih partnera.


 

Ponedjeljak je dobar dan i nudi nam povoljnosti. Ipak, ukoliko osjećate manje otegotne okolnosti, Saturn vas tjera da akciju koju činite treba bolje pripremiti ili o njoj razmisliti.

Utorak je dan pod utjecajem sazviježđa koje govori o suosjećanju. Ipak, jači utjecaj je Rahu koji će donositi jače emocionalne rekacije na ono što doživljavate, pa na emocije danas treba pripaziti.

Srijeda nam donosi dosta laži, što onih medijskih što okoline koja vam se tako može prikazivati. Ovo nije dan za odluke pogotovo one materijalne prirode koje u sebi nose obećanja. Ovo je dan da se bavite sobom i onim lažnim dijelovima svoje persone koja vas obmanjuje primamljivim obećanjima i laganim rezultatima koji bi vam trebale donijeti sreću. Danas preispitajte svoje želje.

Četvrtak je pod utjecajem ponosa kojeg bi bilo poželjnije prevoriti u samopouzdanje. Danas su ljudi ponosni i puni ega, ali malo poznaju vrlinu samopouzdanja koja ne traži pohvale. Razlučite danas što je pohvala, a što samopouzdanje.

Petak je pod utjecajem odnosa i želje za grandioznim osjećajima zaljubljesnosti. Zaljubljensot je odlična ukoliko nas dovede do ljubavi, ali pošto je danas zaljubljenost postala cilj, jasno je da je ovo dan koji od nas traži da razlikujemo bitne osjećaje od nebitnih. Viši apsekt ovog dana je kreativnost i umjetnost.

Subota je pod utjecajem sazviježđa koje donosi zrelost. U poslovnom smislu ovo je odlično razdoblje, a u emotivnom je odlično za zrele odnose.

Nedjelja je odličan dan za poslovna planiranja odnosno ako imate neke poslovne ideje, pokušajte ih danas razraditi.


 

Tjedan nam donosi veću pažnju u odlukama i argumentaciji onoga što jesmo te zauzimanje za svoje vlastite stavove, dok nam gibanje Mjeseca donosi promjenjivost u emocijama, a to znači potrebitost shvaćanja kako se često emocije potiskuju dok nam konstelacije to vraćaju kroz vanjski problem.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.