parallax background

Tjedni jyotish horoskop – vrijeme za nove početke i odnose

Sanjajmo zajedno s Luisom Azevedo
18. studenoga 2018.
torta mandarina
Bezglutenska torta od mandarina za bolje raspoloženje
19. studenoga 2018.
 

Tjedan započinje završetkom Retrogradnosti Venere. Kako što znamo, Venera je nosilac ljubavi i pokazuje kako volimo te kakvi su nam odnosi. Venera u Vagi je u svom znaku i osjeća se najbolje, što znači da je ovo položaj koji govori da je osjećaj ljubavi momentalno povezan s osjećajem harmonije ili mira. Iz tog osjećaja ćemo stvarati vrednovanje odnosa.


 

Ipak, jedan mali položaj govori i u smjeru onih ljubavi koje u sebi nose zaljubljenost, jer odnos s Marsom je aktivan, a to znači da je prisutan osjećaj ili želja za zaljubljenošću. Kada je prisutan taj osjećaj, u dubini duše ne dolazi do razmjene osjećaja ako ste momentalno s partnerom, a to znači da niste zadovoljni svojom vezom.

Natalne karte nekih samaca će biti zahvaćene ovim tranzitom, tj. doista mogu u ovom razdoblju doživjeti zaljubljenosti, a onima kojima je to manje naglašeno, ovaj tranzit govori o osjećaju zaljubljenosti. Ako vam se ništa ne događa na tom planu, to je zato jer ne postoji jasnoća onoga što se želi i može dobiti u ljubavi. Točnije, prisutno je stanje u kojem ste zaljubljeni u zaljubljenost, ali tada ne vidite koje su vam mogućnosti jer možda niste ni svjesni koliko toga ne dajete u odnosu, a mislite da dajete ili da ste puno davali.

Mars će vas sada zadirkivati ukoliko niste sigurni u svoje osjećaje ljubavi, pogotovo ukoliko još uvijek kalkulirate i mislite da niste dobili ono što ste htjeli. Ovo je tjedan koji je dobar za poslovne uspjehe.


 

Ponedjeljak je pod utjecajem za rješavanje stvari iz prošlosti, a mi ne možemo naprijed ako ne pustimo ono što je bilo prije. Pokušajte danas završiti započeto.

Utorak je dan za nove početke i korake. Kada završite s onim što je bilo prije možete započeti nove korake. Ovo je vrijeme kada možete učiniti ono što ste možda odgađali.

Srijeda je dan kreativnosti, odnosa, strasti te krajnosti. Najvažnije je da izbjegavate krajnosti, u strasti tražite ljubav, a u kreativnosti mogućnost smjera u kojem bi trebao ići vaš budući posao..

Četvrtak je pod utjecajem oštrog sazviježđa koje daje impulzivnost. Izbjegavajte svađe. Ovo nije dobar dan za odluke. Navečer počinje Puni Mjesec, što znači da je ovo odličan dan za dijetu i čišćenje organizma.

Petak je pod utjecajem sazviježđa Rohini i donosi obilje, a u lošem aspektu nosi ljubomoru i izaziva zavist. To su samo nuspojave velikog prosperiteta koje simbolizira ovo sazviježđe. Pošto je ovo sazviježđe materijalističko, ono donosi podjele na više i niže klase. Ako ste započeli jučer post, dovršite ga danas do večeri.

Subota je pod utjecajem sazviježđa koje donosi duhovnu inteligenciju i istraživačku sposobnost te govorništvo, ali i nedostatak čvrstih ili fiksnih stavova. Ovo sazviježđe donosi sumnjivu prirodu prema svemu.

Nedjelja je pod utjecajem sazviježđa koje može donijeti jake želje. Pazite danas na želje, jer će se teže ostvarivati, a reakcije na neostvarene želje lako izazivaju frustraciju. Zato je simbol ovog sazviježđa suza. Burne misli i emocije danas mogu biti jače izražene.


 

Ovo je mirniji tjedan, dobar za nove početke i odnose. U duhovnom pogledu ovo je vrijeme kada je dobro shvatiti što je samoća, a što samstvo. Samoća je prinudni osjećaj za koji mislimo da smo osuđeni, dok je samstvo osjećaj ispunjenosti, gdje ako se odlučujemo za odnos, to činimo slobodno.


 

Nikola Žuvela

Jyotish savjetnik, terapeut i instruktor joge

Svoju jyotish natalnu kartu naruči na vedski-jyotish.net


 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.