POLITIKA PRIVATNOSTI I POLITIKA KOLAČIĆA

 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se podaci koji Vas identificiraju (ime, prezime, adresa, adresa e-pošte i slično). Budidobro.com ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi osobno učinili izričito dostupnima (npr. slanjem e-maila ili naručivanja putem web shopa i slično), čime nam dajete dozvolu za njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

 

Korištenje osobnih podataka

Budidobro.com koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave proizvoda ukoliko ste naručili putem našeg web shopa. Cilj korištenja Vaših osobnih podataka u ovome smislu je način da Vam se omogući pristup informacijama te za potrebe komunikacije s Vama, kao i dostave kupljenih proizvoda.

 

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje kolačića (cookies)

Budidobro.com koristi kolačiće. Kolačići su malene tekst datoteke koje se spremaju na Vaše računalo ili mobilni uređaj od strane web stranice koju posjećujete. Pohranjivanje kolačića omogućuje web stranici da prepozna Vaše računalo/mobilni uređaj prilikom sljedećeg posjeta stranici.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe te za funkcioniranje svih značajki internetske stranice kao i boljeg korisničkog iskustva. Spomenuti kolačići mogu biti stalni kolačići što znači da ostaju na računalu korisnika pohranjeni i nakon posjeta stranici ili privremeni što znači da se pohranjuju samo prilikom posjeta.

Kolačići Vam također omogućuju mogućnost prijave na web stranicu ili da se Vaše postavke (poput jezika ili lokacije) pohrane. Također kolačići prate i Vašu digitalnu košaricu prilikom kupnje iz web shopa.

Kolačićima trećih strana (npr. Google Analytics, Gemius, DotMetrics itd.) budidobro.com se koristi za dobivanje statističkih podataka o broju posjećenosti, vremenu zadržavanja te općenito načinu upotrebe portala budidobro.com. Navedeni podaci uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i ostale standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom obliku. Kolačići ne pohranjuju Vašu adresu e-pošte, telefonski broj i slično niti izrađuju profil korisnika koji bi se mogao pratiti putem kolačića.

Ako niste suglasni s upotrebom kolačića, možete ih u svakom trenutku izbrisati ili trajno isključiti na Vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojeg koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojeg koristite.

 

Web shop

Ukoliko naručite putem našeg web shopa morat će te unijeti osobne podatke u online obrasce. Podaci koje unesete kao i oni koji su rezultat obrade Vaše narudžbe potrebni su za izvršenje ugovora, tj. pružanja usluge web shopa. Navedene podatke ćemo pohraniti na razdoblje od 5 godina. Moguće je da se neki podaci pohrane na dulje razdoblje, ako to zahtijevaju određeni važeći zakonski propisi.

Vaše podatke iz prethodne točke objavit ćemo dostavljačima robe radi same isporuke.

Dostava podataka koji se traže u web shopu nužna je radi obrade Vaše narudžbe te mogućnosti sklapanja ugovora.

 

Veze s drugim stranicama

Predmetna politika privatnosti i politika korištenja kolačića odnosi se na stranicu budidobro.com. Stranice budidobro.com mogu sadržavati poveznice s drugim davateljima usluga te se na te stranice ova politika ne odnosi. Prilikom napuštanja stranica budidobro.com molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti stranica na koje odlazite.

 

Obavijesti o promjenama

Svaka promjena predmetne politike o privatnosti i politike korištenja kolačića bit će objavljena na početnoj stranici budidobro.com.