Predugovorne obavijesti

Ovi Uvjeti kupnje zajedno s Uvjetima korištenja portala, Politikom privatnosti i politikom kolačića te Plaćanje i dostava, sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke ETHER SPACE j.d.o.o. i kupca.

Općenito

Ovi Uvjeti kupnje odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na internetskoj stranici budidobro.com/shop. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice/Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Uvjetima korištenja portala i Uvjetima kupnje te da je u slučaju narudžbe proizvoda iste prihvatio u cijelosti.

U smislu ovih Uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu kupnje i dostave proizvoda posredstvom stranice budidobro.com/shop

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se pravna osoba smatra kupcem, dok se fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra ovlaštenom osobom kupca.

Kupcem se smatra svaka osoba posjetitelj stranice budidobro.com/shop koja odabere barem jedan proizvod, popuni podatke tražene elektroničkim formularom prilikom narudžbe te narudžbu pošalje Prodavatelju. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača te služe tome da Kupac prije sklapanja ugovora na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključivanje i izvršenje Ugovora kao i za njegov raskid, a sve temeljem zakonskih odredbi.

Tvrtka ETHER SPACE j.d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti ili ukinuti sadržaj Uvjeta korištenja portala, Uvjeta kupnje te Plaćanja i dostave kao i Politike privatnosti i politike kolačića; ponude proizvoda, cijene proizvoda kao i sadržaja Internetske stranice budidobro.com/shop

Dužnost korisnika je prije svakog korištenja i naručivanja putem predmetne internetske stranice upoznati se sa svim gore navedenim uvjetima i politikama. Postupanje suprotno navedenom oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na portalu budidobro.com/shop

Prodavatelj/Posrednik u trgovini/Izvršitelj usluga

Prodavatelj/posrednik i izvršitelj usluga je trgovačko društvo ETHER SPACE j.d.o.o., II odvojak Glogovićeve 20, 10299 Marija Gorica; OIB: 28143416514; E-mail: info@budidobro.com

Poslovna sposobnost

Kupac može biti isključivo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni te da je poslovno sposoban kao i da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem Web-shopa.

Elektronička komunikacija

Korištenjem i naručivanjem proizvoda s budidobro.com/shop prihvaćate komunikaciju elektroničkim putem što znači da prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su Vam dostavljeni elektroničkim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ukoliko Kupac nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail poštu Prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti Kupca o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanima uz narudžbu, plaćanje, dostavu, povrat sredstava, reklamaciju i ostalo.

Korisnik/Kupac je upoznat s činjenicom da ponekad može doći do prekida internetskih usluga ili drugih događaja koji su izvan kontrole tvrtke ETHER SPACE j.d.o.o. te prihvaća da u takvim slučajevima tvrtka ETHER SPACE j.d.o.o. ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija putem Interneta.

Korisnik/Kupac prihvaća i u cijelosti razumije da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Cijene i načini plaćanja

Sve cijene prikazane na web shopu budidobro.com/shop izražene su u eurima (€) za krajnjeg kupca te u sebi sadrže PDV.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene i/ili odrediti popuste, akcije i slično bez prethodne obavijesti.

Akcijske cijene vrijede isključivo u vrijeme akcije. Za nepreuzete i/ili neplaćene pošiljke i narudžbe po akcijskim cijenama ponovno slanje odnosno isporuka nije moguća po istim cijenama.

Sva naručena roba bit će isporučena po cijenama koje su vrijedile u trenutku narudžbe i/ili kupnje tog proizvoda.

Proizvodi iz web shopa budidobro.com/shop naručuju se odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektroničkog formulara. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak elektroničke narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

• Direktnom bankovnom transakcijom

• Plaćanjem pouzećem

Narudžba i trenutak sklapanja ugovora

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Prodavatelj će elektroničkim putem u obliku e-maila obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena, tj. da je proizvod naručen. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je ovisno o odabranom načinu plaćanja i to kako slijedi:

1. U slučaju plaćanja Direktnom bankovnom transakcijom – Ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada ETHER SPACE j.d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen u cijelosti.

Za ovaj način plaćanja Kupac mora ispuniti sljedeće podatke:

Uplata na račun ETHER SPACE j.d.o.o. IBAN: HR2824840081135325287

Poziv na broj: Broj narudžbe (Order Number)

Primatelj: ETHER SPACE j.d.o.o., II odvojak Glogovićeve 20, 10299 Marija Gorica

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Prodavatelj će isporučiti u najkraćem mogućem roku.

Dostava

Na teritoriju Republike Hrvatske dostava iznosi 4,64 eura, dok je za kupovinu iznad 50 eura dostava besplatna za sve proizvode naručene iz web shopa budidobro.com/shop

Trošak dostave za narudžbe koje se šalju u zemlje Europske Unije ili treće zemlje je različit od zemlje do zemlje i jasno je definiran u procesu naručivanja.

Naručene artikle šaljemo dostavnom službom (DPD) kao paket u roku od 5 radnih dana od dana primitka narudžbe, odnosno uplate.

Iznimno, uslijed rasprodanosti ili nedostupnost pojedinog artikla te drugih nepredvidljivih slučajeva, moguće je da isporuka traje nešto dulje o čemu će te biti obaviješteni putem e-maila. U tom slučaju Kupac ima pravo raskinuti Ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Prodavatelj nije u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe te za isto nije odgovoran.

Za svaku pošiljku Kupac potpisuje i time ovjerava dostavnu listu po primitku pošiljke. Račun za narudžbu dostavlja se u pošiljci zajedno s naručenim proizvodom/ima.

U mjesta u koja nije moguća dostava dostavnom službom, narudžbe šaljemo Hrvatskom poštom. Napominjemo da prilikom preuzimanja pošiljki koje imaju otkupninu (plaćanje pouzećem) pošta dodatno od primatelja naplaćuje naknadu za transfer novca koja ovisi o visini otkupnine (3,66 % od iznosa otkupnine).

U slučaju da Kupac naruči proizvode i odbije ih primiti, ETHER SPACE j.d.o.o. ima pravo uskratiti iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene.

Tvrtka ETHER SPACE j.d.o.o. zadržava pravo da ne pošalje narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt podacima, kao i narudžbe s e-mailom na koji e-pošta ne dospijeva. Prodavatelj zadržava pravo tražiti plaćanje unaprijed prije slanja narudžbe, ukoliko je Kupac prethodno odbijao preuzeti pakete koje je naručivao uz plaćanje pouzećem ili ako se pojavi sumnja da se radi o osobi koja je prethodno odbijala preuzimati pakete, iako su osobni podaci drugačiji.

Obveze Kupca i prijenos vlasništva

U trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi nastaje prijenos vlasništva nad naručenim proizvodima.

ETHER SPACE j.d.o.o. nije ni u kojem slučaju odgovorna ako niste unijeli ispravnu adresu dostave te zbog toga niste dobili svoj paket. ETHER SPACE j.d.o.o. također nije odgovorna ako niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe i/ili slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.

Ako u trenutku dostave niste prisutni na adresi koju ste prilikom narudžbe naveli kao adresu dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u poslovnici dostavne službe u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba, odnosno dogovoriti novu dostavu ukoliko angažirana dostavna služba omogućava takav izbor.

U slučaju da u roku 3 radna dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena na Vašu adresu istu ne dobijete Vaša je dužnost kontaktirati angažiranu dostavnu službu i provjeriti prema broju pošiljke koji ste dobili u obavijesti o slanju pošiljke gdje se Vaša pošiljka nalazi.

U slučaju da Kupac naruči proizvode i odbije ih primiti, ETHER SPACEj.d.o.o. ima pravo uskratiti iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene.

Ukoliko Kupac koji je odbio zaprimiti naručenu pošiljku ponovno naruči proizvode iz web shopa budidobro.com/shop, Prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate dostavnih troškova od prethodnog slanja nepreuzete robe.

Dužnost Kupca je osigurati informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu. U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Materijalni nedostatci proizvoda

ETHER SPACE j.d.o.o. je odgovorna za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno zakonskim propisima RH, posebno Zakonu o obveznim odnosima.

Svi proizvodi se pakiraju na način da se uobičajenom manipulacijom prilikom transporta ne mogu oštetiti. U slučaju oštećenja pošiljke prilikom transporta takva oštećenja su odmah vidljiva te Kupac treba odbiti preuzimanje takve pošiljke. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca te proizvodi za koje je Kupac potpisao otpremnicu ili dostavnicu prilikom preuzimanja pošiljke nisu imali vidljivi nedostatak.

Odbijanjem primitka dostavna služba će pošiljku vratiti Prodavatelju uz napomenu da ista sadrži nedostatak. U ovom slučaju molimo Kupce da nas što prije kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučajevima u kojima je Kupcu isporučen proizvod drugačiji od onog kojeg je naručio, Kupac ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, troška dostave i naknade troška povrata proizvoda. Kupac je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod Prodavatelju.

Ukoliko proizvod/i ima skriveni nedostatak (nedostatak koji se nije mogao uočiti pregledom prilikom preuzimanja pošiljke), a Kupac to utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid Ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda ili uklanjanje nedostatka.

Pravo na raskid Ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak. 72., st.1, Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Način korištenja prava na jednostrani raskid ugovora

Članak 74.

(1) Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ovoga Zakona obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

(2) Sadržaj i oblik obrasca iz stavka 1. ovoga članka propisuje pravilnikom ministar nadležan za područje zaštite potrošača.

(3) Ako trgovac na svojoj mrežnoj stranici omogući potrošaču jednostrani raskid ugovora, potrošač može jednostrano raskinuti ugovor tako da obrazac za jednostrani raskid ili drugu nedvosmislenu izjavu o raskidu ispuni i pošalje trgovcu elektroničkim putem.

(4) U slučaju iz stavka 3. ovoga članka trgovac je dužan, bez odgađanja, dostaviti potrošaču potvrdu o primitku izjave o raskidu na trajnom mediju.

(5) Izjavu o raskidu ugovora potrošač je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora predviđenoga u člancima 72. i 73. ovoga Zakona.

(6) Potrošač je dužan dokazati da je svoje pravo na jednostrani raskid ugovora ostvario u skladu s odredbama ovoga članka.

Članak 75.

(1) Iskoristi li potrošač svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ovoga Zakona, strane nisu dužne ispuniti svoje obveze iz ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija i ugovora sklopljenog na daljinu, odnosno u slučaju da je ponudu za sklapanje ugovora dao potrošač, strane nisu dužne sklopiti ugovor.

(2) U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama ovoga odsjeka.

(3) Potrošač nije dužan naknaditi nikakve troškove koji bi bili posljedica korištenja njegova prava na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ovoga Zakona, osim onih predviđenih člankom 76. stavkom 2. i člankom 77. ovoga Zakona.

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Ukoliko su proizvodi isporučeni Kupcu, Kupac je dužan vratiti naručene proizvode o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da Kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam: u slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP).

Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već se može raditi procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.

Isključenje prava na jednostrani raskid Ugovora

Sukladno članku 79. Zakona o zaštiti potrošača, Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:

1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

2. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču, što se odnosi na sve narukvice koje se nalaze u ponudi web shopa, budući da se iste rade po narudžbi i nakon što u procesu naručivanja odaberete veličinu. Molimo Vas da precizno izmjerite opseg ruke u zapešću te odaberete veličinu za cca 1 cm veću od opsega Vaše ruke kako bi narukvica idealno sjela na ručni zglob kada je ruka prirodno spuštena.

Reklamacija

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

•Isporuka robe koja nije naručena

•Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

•Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Rok za podnošenje reklamacije je 8 dana od primitka paketa.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Prodavatelju i to e-mailom na info@budidobro.com, ili na adresu: ETHER SPACE j.d.o.o., II odvojak Glogovićeve 20, 10299 Marija Gorica.

Kako bi se što žurnije obradila narudžba za koju Kupac ima prigovor mole se Kupci da prilikom slanja prigovora navedu broj narudžbe, broj računa i svoje osobne podatke (ime i prezime).

ETHER SPACE j.d.o.o. će u pisanom obliku odgovoriti na prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

ETHER SPACE j.d.o.o. će voditi i čuvati evidenciju prigovora potrošača iz stavaka 1., 2. i 4. članka 10. Zakona o zaštiti potrošača na trajnom mediju godinu dana od dana primitka pisanog prigovora potrošača.

U slučaju opravdanog prigovora, Kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

ETHER SPACE j.d.o.o. prihvatit će povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi ETHER SPACE j.d.o.o.

Ne odobravamo povrat korištenih, a ispravnih proizvoda.

Online rješavanje sporova

Od 15.02.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem sljedećeg linka.

Ovo znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Podaci o proizvodima

Podaci o proizvodima na web shop-u budidobro.com/shop napravljeni su sukladno bazi podataka Prodavatelja.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i drugo.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Svaka Zoe narukvica je ručno izrađena u Hrvatskoj od pravih kristala. Boja kristala može varirati. Na narukvicama koje imaju kićenku kao ukras boja kićenke može varirati.

Svaka Zoe kids narukvica je ručno izrađena u Hrvatskoj od pravih kristala. Boja kristala može varirati. Na narukvicama koje imaju kićenku kao ukras boja kićenke može varirati. Ove narukvice nisu prikladne za djecu mlađu od 6 godina zbog mogućnosti gušenja sitnim dijelovima.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u budidobro.com/shop Prodavatelja podložni su nepravilnostima u radu aplikacije, bugovima, drugim tehničkim nepravilnostima i slično. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shop-u Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Izjava o odgovornosti

Informacije o kristalima od kojih su izrađene narukvice u ponudi Prodavatelja su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih razloga i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti korištenja navedenih kristala, kao niti njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije NISU medicinski savjeti.

Tvrtka ETHER SPACE j.d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način Vi koristiti informacije o proizvodima. Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije Vaših problema. Tekstovi i sadržaji koji se nalazi na Stranicama portala Budidobro.com ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka.

Korisnici preuzimaju ODGOVORNOST za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.

Uvjeti i pravila korištenja portala Budi dobro

Molimo Vas da pristupite sljedećem linku za općenite Uvjete i pravila korištenja portala Budi dobro

Zaštita osobnih podataka i politika privatnosti

Generalno portal Budidobro.com ima Politiku privatnosti i politiku kolačića koja se primjenjuje i na web shop www.budidobro.com/shop, a dostupna je na sljedećem linku Politika privatnosti i politika kolačića.

Tvrtka ETHER SPACE j.d.o.o. prikuplja osobne podatke Kupaca samo onda te u mjeri koja je potrebna za ispunjenje obveze Prodavatelja, odnosno onda kada postoji legitimni interes te za koje ima privolu Kupca.

Obrada osobnih podataka temeljena na legitimnom interesu ili koja predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviših standarda sigurnosti i poslovanja. Kupac u svakom trenutku može poslati prigovor na obradu svojih osobnih podataka temeljem vlastite specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca kao i za dostavu osobnih podataka dostavnim službama kako bi Kupac dobio naručeni proizvod.

Ako pružate podatke u ime druge osobe pobrinite se da je ta osoba upoznata s ovim pravilima o zaštiti privatnosti. Ako ste mlađi od 18 godina, molimo Vas da nam ne pružate nikakve podatke.

Tvrtka ETHER SPACE j.d.o.o. se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda).

Način prikupljanja i vrste podataka koji se prikupljaju

Pojedine usluge koje tvrtka ETHER SPACE j.d.o.o. pruža zahtijevaju prikupljanje osobnih podataka Kupaca, pri čemu se prikupljaju sljedeći podatci: ime i prezime, adresa, kontakt broj telefona i/ili mobitela, kontakt podatci elektroničke pošte (e-mail adresa).

Osobne podatke tvrtka ETHER SPACEj.d.o.o. prikuplja kako bi mogla pružati, održavati, štititi i poboljšati svoje usluge vezane za kupnju određenih proizvoda, kako bi razumjelo načine na koje korisnici i/ili kupci koriste pružene usluge i upotrebljavaju mrežne (web) stranice Društva te u svrhu izvršavanja ugovornih obveza Društva. Takve podatke Društvo prikuplja temeljem privole koju je dao Kupac u jednu ili više točno određenih svrha, kao i u jednom od sljedećih slučajeva.

Izvršenje ugovornih obveza

Društvo prikuplja i dalje obrađuje osobne podatke korisnika i/ili kupaca u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora, dostave naručenih proizvoda, savjetovanja i pomoći pri uporabi proizvoda, pružanja odgovarajućih dodatnih i/ili produženih jamstava za proizvode, rješavanja prigovora korisnika i/ili kupaca te drugih radnji koje su povezane sa sklapanjem i izvršenjem ugovora u skladu s mjerodavnim propisima.

Pravnu osnovu za obradu osobnih podataka korisnika i/ili kupaca u naprijed navedene svrhe predstavlja nužnost sklapanja ugovora, odnosno, u slučaju da korisnik i/ili kupac uskrati davanje bitnih podataka, Društvo neće biti u mogućnosti sklopiti ugovor i /ili poduzeti pojedine radnje vezane uz izvršenje sklopljenog ugovora.
S kojim primateljima Društvo dijeli osobne podatke u svrhu izvršavanja ugovornih obveza?

Društvo neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Društvo će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

Ispunjavanje zakonskih obveza

Društvo je obvezno na temelju podnesenog pisanog zahtjeva korisnika i/ili kupaca na e-mail adresu shop@budidobro.com istima omogućiti pristup osobnim podacima koje obrađuje o njima, ispravak netočnih osobnih podataka, brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade osobnih podataka, kao i upoznati ih s mogućnošću prigovora na obradu osobnih podataka te pravom na prenosivost podataka.

Izravna promidžba (marketing)

Kontakt podaci korisnika i/ili kupaca mogu se koristiti za slanje promidžbenih obavijesti o proizvodima i uslugama Društva ako je korisnik i/ili kupac dao privolu za takvu obradu ili ako postoji legitimni interes Društva za takvim radnjama, osim ako su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode korisnika i/ili kupca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

Društvo može koristi kontakt podatke i osobno se obratiti korisnicima i/ili kupcima čije osobne podatke već posjeduje, na temelju legitimnog interesa za slanje promidžbenih obavijesti o svim proizvodima i uslugama koje pruža, koristeći sve dostupne kanale za promidžbu, osim ako se korisnik i/ili kupac ne usprotivi takvoj obradi.

Kako bi korisnik i/ili kupac mogao dobivati obavijesti koje odgovaraju njegovim željama i navikama, neophodno je da Društvo koristi određene podatke korisnika i/ili kupaca za izradu personaliziranih promidžbenih obavijesti, sve dok se korisnik i/ili kupac izrijekom ne usprotivi takvoj obradi podataka, odnosno povuče svoju ranije danu prijavu za obradu.

Pravna osnova za obradu osobnih podataka u navedene svrhe je legitimni interes Društva, osim ako su od tog interesa jači interes ili temeljna prava i slobode koji zahtijevaju zaštitu podataka.

Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje Kupac/Korisnik pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio Ugovora zajedno s Uvjetima korištenja portala te i Politikom privatnosti i politikom kolačića.

Potvrdom narudžbe Kupac/Korisnik potvrđuje da je pročitao Uvjete kupnje kao i Uvjete korištenja portala i Politiku privatnosti i politiku kolačića te da se s njima slaže te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupnji.

Promjena Uvjeta i drugih uvjeta poslovanja

Tvrtka ETHER SPACE j.d.o.o. zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ove Uvjete u bilo kojem trenutku bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Stoga se preporuča svim zainteresiranima da redovito provjeravaju sadržaj web-stranica Društva radi informiranosti oko ažurnog sadržaja ove Politike.

Pri svakom posjetu našoj stranici (budidobro.com) smatramo da se u potpunosti slažete s ovdje navedenim Uvjetima. Ukoliko se ne slažete s navedenim Uvjetima molimo Vas da prestanete koristiti našu internet stranicu i njene sadržaje.