parallax background

Kozmički ritual Svete Noći – Umijeće plodnosti

whisper of nature
BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Whisper of Nature herbalne soli za kupanje i eko svijeća za zimski ugođaj
24. prosinca 2021.
blagdanska čestitka
Blagdanska čestitka urednice Budi Dobro
25. prosinca 2021.
 

Stvarajući svoju stvarnost, mudro je jednom godišnje napraviti izniman ritual koji kroz posebne dane u ciklusu utiskuje energiju za cijeli novi Krug Godine. Postoji period u godini, koji počinje 24.12., poznat kao vrijeme Svetih noći: tada su zvjezdani portali na poseban način povezani sa Zemljom i njezinim stanovnicima svih kraljevstva – biljnog, životinjskog i ljudskog.

Jučer, na Badnjak, smo započeli s Ritualom i energijom Ovna. Više o Ritualu i kako ga provesti pronađi ovdje.

Danas, drugog dana, nastavljamo s energijama Bika.

 

25. 12. Umijeće plodnosti - Bikove afirmacije

Na dan 25.12. se spušta energija koju poznajemo iz astrologije pod nazivom energije Bika - da razjasnimo – za proces Svetih Noći, tj. energiju koja se spušta – nije važno što smo po horoskopu, jer je ideja da smo svi sve, tj. svi negdje imamo neki djelić kozmosa u sebi.

To je ona energija koja nas pokreće da materijaliziramo ideje. S njom smo bezuvjetni u ostvarenju svojih ciljeva: spremni se potruditi koliko je potrebno, uporno graditi, stajati čvrsto suočeni s protivljenjem. Imamo snagu fiksno se držati zadanog cilja i ostati dosljedni osobnim uvjerenjima. Zahvaljujući toj sili smo i promišljeni: provjeravamo stvari, ispitujemo sve mogućnosti neke situacije i spremni smo napredovati polako i pažljivo, preferirajući uhodane načine i provjerene puteve... Ta energija nas čini razumnima i zrelima, temeljitima: čini da pazimo na svaki detalj, znamo kako popraviti stvari i povezati izgubljene krajeve te nas čak tjera preko naših granica jer nam pruža odgovornost uslijed koje nikada poslove ne ostavljamo nedovršenima. Čini da stvari dovodimo do oplođenja. Najbolje je upregnuti ovo naše lice u poslovima jer je to snaga u nama koja je spremna raditi marljivo, posvećeno zadacima... Ona čini da uspijevamo jer svakom zadatku pristupamo odvažno i sa svom svojom energijom te idemo neumorno i nezaustavljivo.

Stoga kada 25.12. na svoje Drvce stavljamo kuglicu Bika – po mogućnosti trava zelene boje jer je to boja Venere koja „vlada“ Bikom – afirmiramo sve dobiti koje nam Bik nosi.

 

Bikove afirmacije

Ja jesam Izvor Života.

Ja jesam sigurnost Života.

Ja jesam odraz stalne i stabilne ljubavne Podrške Vječnoga.

Ja jesam Ljepota Života.

Ja jesam Jedno s Majkom Zemljom.

Ja jesam strpljenje i umijeće trajanja.

Ja jesam plodnost i kreativnost užitka.

Ja svjedočim kako su moji odnosi s ljudima prožeti užitkom i razumijevanjem emocija.

Ja zahvaljujem što mi moj užitak donosi plodove uspjeha u svim sferama života.

Hvala što je moja seksualnost iscijeljena i kreativna.

Hvala što moje osjećaje momentalno i stalno iscjeljuje Mjesec, a moje tijelo Majka Zemlja.

Znam kakav je to osjećaj kada su moje emocije pročišćene, a tijelo snažno i vitalno.

Znam kako živjeti svoj svakodnevni život dok mi svaki udah i izdah čiste sve razine tijela.

Zahvaljujem što me Majka Zemlja i Otac Nebo opskrbljuju stalno rastućom količinom novčanog i ostalog materijalnog obilja.

Ja znam kakav je to osjećaj uživati u stalno rastućem i stabilnom prihodu novca u moj život.

S ljubavlju i strpljivo iscjeljujem principe posesivnosti u svojoj svijesti, i mijenjam ih za silu plodnog puštanja.

Hvala što svaku destruktivnu tvrdoglavost s lakoćom transformiram u kreativnu ustrajnost.

Sa svih razina svog postojanja u ovom i drugim tijelima i svjetovima, te razinama, kao i u svojoj DNK, ovdje i sad težinu transformiram u lakoću i užitak.

Ja svjedočim kako je moja kreativnost plodonosna i ispunjavajuća.

Ja s radošću gledam bogate plodove svog rada i šarolikog unutarnjeg svijeta.

Ja s mirom živim iskustva strpljenja.

Ja radosno dajem, gledajući kako mi se sve što dam umnoženo vraća natrag.

Što više uživam, to više zarađujem.

Obilje je moje prirodno stanje.

Ja pripadam Užitku Življenja i Užitak Življenja pripada meni: JA JESAM UŽITAK ŽIVLJENJA.

Afirmacije pišemo na svoju kuglicu, kako nam dođe (okruglo, ravno...). Kuglicu je mudro nacrtati na Venerinom položaju na Stablu, a to je: ako zamislimo svoje drvce kao malog čovječuljka, kojemu je vrh glava a korijen noge, procijenimo gdje bi čovječuljku bio desni jajnik (gledajući drvce pravo, ravno ispred sebe). I tamo, na mjestu desnog jajnika stavimo zelenu kuglicu na koju možemo, za dodatnu aktivaciju, nacrtati i neku od runa plodnosti i obilja. Sve to zapečatimo mantrom za Veneru, unesemo runu u Venerine organe i možemo sliku ostvarenog cilja ponoviti i učvrstiti astralno u našoj Kugli.

 

Vježba: buđenje snage Bika

Opustite se i uzemljite nekom od vježbi. Potom obratite pažnju na svoja stopala. Osjetite kako vas neraskidiva sila povezuje sa Zemljom, i grumenima zlata u njenim dubokim hodnicima. Krenite prema zlatnom carstvu u srcu zemlje, s ljubavlju pozdravljajući bića koja srećete na svom putu, pogotovo patuljke. Darujte im bombon, ili što god vas zatraže, dok vas ne dovedu do zemljane pećine s vratima od zlatnog svjetla. Pred njom zastanite, gledajući tko će izići da vas dočeka. Uz udah i izdah gledajte i čekajte... uskoro će vam se pokazati zlatno tele: pozdravite ga svjetlošću i upoznajte se s njim, kako vam dođe (recite svoje ime, što tražite u zlatnim kraljevstvima Gee i pitajte i njega, kao prijatelja, tko je, što radi...). Kada razmijenite informacije, zatražite ga u ljubavi da vas vodi do izvora vaše zemaljske snage u ovoj inkarnaciji: svojevrsnog perpetum mobile koji će vas uvijek vraćati u punu formu, psihičku i fizičku. I krenite na put - priđite teletu i gledajte kako vam otkriva zlatnu kočiju koju vuče... glavom pokazujući da u nju sjednete. Uz udah i izdah... smjestite se i krenite... Gledajte prizore pred vama... možda će vas voditi do polja grožđa, zlatnog žita... ili nekim drugim prostranstvima... dišite i pustite se da vas vodi do mjesta vaše Snage&Znanja: jer, Znanje vaše Duše jest vaša vječna snaga... Ono može biti u pećini, na poljani, ne nekoj planeti – tko zna gdje je, za ovu inkarnaciju, vaša duša smjestila taj zlatni kamen. Pustite svom instinktu obgrljenom intuicijom da ga nađe... neka vas zlatno tele vodi, a vi dišite i vjerujte prvim dojmovima. Uzmite svoj izvor i pohranite ga u želudac: kada jeste, zaokružite sve zlatnom svjetlošću i vratite se u ovu stvarnost. Kada god vam zatreba vaša snaga, sjetite se svog izvora, prodišite malo u njega da ga aktivirate i nastavite kroz Život, s integriranim principom Bika u vama.

 

Dea Devidas

Autorica Elemenata i najčitanija hrvatska spisateljica duhovne literature

 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.