destrukcija

ZEN tarot – Destrukcija

 

Možda se osjećaš prilično potreseno ovih dana, gotovo kad da se tlo pod tobom izmiče. Tvoj osjećaj za sigurnost je na kušnji i prirodno je da se u takvim situacijama pokušavamo uhvatiti za bilo što.

Ali ovaj unutarnji potres je silno važan i nužan – dopustiš li da se nesmetano odvije, uzdići ćeš se iz te olupine snažniji i otvoren za nova iskustva. Tvoje biće će izroniti iz vatre potpuno novo i svježe.

Ono što meditacija čini sporo, vrlo sporo, dobar krik učitelja može učiniti u trenutku svojim učenicima. Ma Tzu je prosvijetlio mnoge ljude upotrebom jedne vrlo neobične tehnike – kada bi ga učenici pitali na što da meditira on bi skočio na njih, vikao, bacao ih kroz prozor i slično… Kada ih je pitao je li sada jasno – odgovarali su da je. Njima je zaista i bilo jasno, jer ih je ova neočekivana metoda uhvatila potpuno nespremne, iz čista mira, i nisu imali priliku da se sami uvjere da shvaćaju.

Poslije vatre, zemlja je napunjena, poslije oluje zrak je čist. Pokušaj promatrati destrukciju s odmakom, gotovo kao da se događa nekome drugome. Reci da ovom procesu susrećući ga na pola puta.

zen tarot

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

 

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.