ZEN tarot – Destrukcija

Sve blagodati zelenog čaja
16. srpnja 2023.
Mlađak u Raku – napeti nebeski scenarij koji donosi vrijeme dubokih preobrazbi
17. srpnja 2023.

 

Možda se osjećaš prilično potreseno ovih dana, gotovo kad da se tlo pod tobom izmiče. Tvoj osjećaj za sigurnost je na kušnji i prirodno je da se u takvim situacijama pokušavamo uhvatiti za bilo što.

Ali ovaj unutarnji potres je silno važan i nužan – dopustiš li da se nesmetano odvije, uzdići ćeš se iz te olupine snažniji i otvoren za nova iskustva. Tvoje biće će izroniti iz vatre potpuno novo i svježe.

Ono što meditacija čini sporo, vrlo sporo, dobar krik učitelja može učiniti u trenutku svojim učenicima. Ma Tzu je prosvijetlio mnoge ljude upotrebom jedne vrlo neobične tehnike – kada bi ga učenici pitali na što da meditira on bi skočio na njih, vikao, bacao ih kroz prozor i slično… Kada ih je pitao je li sada jasno – odgovarali su da je. Njima je zaista i bilo jasno, jer ih je ova neočekivana metoda uhvatila potpuno nespremne, iz čista mira, i nisu imali priliku da se sami uvjere da shvaćaju.

Poslije vatre, zemlja je napunjena, poslije oluje zrak je čist. Pokušaj promatrati destrukciju s odmakom, gotovo kao da se događa nekome drugome. Reci da ovom procesu susrećući ga na pola puta.

zen tarot

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.