horoskop ribe

Kako ploviti kroz sezonu Riba?

 

Astrološki, ožujak će biti protkan energijama posljednjeg zodijačkog znaka, a to su Ribe.

U noći s 18. na 19. veljače, tranzitno Sunce je ušlo u znak Riba. Ili, bolje je da napišem, uplovilo u znak Riba – jer Ribe simboliziraju mora, oceane i sve velike vodene površine. Ne, ipak je najbolje da napišem da se Sunce izgubilo u znaku Riba – jer Ribe pored pučine mora i oceana simboliziraju i pustinje, nepregledne tundre Sibira i sve druge nedođije u kojima se tako lako izgubiti.

Ribe se vezuju i za mrak. A ponekad je najljepše izgubiti se u mraku, zar ne? Okrećemo se svom unutrašnjem svijetu i sve odgovore tražimo introspektivno, što je jedna od karakteristika vezanih za Ribe.

Neptun u Ribama je svoj na svome te je ,,dušu dao” za maštanje, snove i (ne)realne želje. I priznat ćete da i vi, a i svi oko vas, od 2011. godine i ulaska Neptuna u Ribe, žive na ivici realnog i mogućeg, u nekom vlastitom ,,matriksu”, u svom balončiću od sapunice, čiji zidovi su mnogo tanji nego što se čine.

Tranzit Sunca kroz određeni znak skupa s lunacijama (pun i mlad Mjesec) odredit će, na globalnom planu, promjene u temperamentu, pad ili porast energije i želje za promjenom, našu snagu i životnu volju. Generalno, pozicija Sunca u nekom znaku određuje trenutni ,,osjećaj u zraku”.

ribe horoskop

Za vrijeme vladavina znaka Riba, najčešće padne najviše kiše i snijega u toku godine. Ta romantična, kišovita atmosfera, tihi kafe barovi u kojima možete čitati svoju omiljenu knjigu, potreba za mirom, povlačenje u maštu, bježanje u vlastiti svijet snova, neuredan krevet i već otrcana pidžama, a u njima vi sa šalicom kave ili svog omiljenog čaja, u društvu svog omiljenog filma. Otkazani planovi i jedan dan za uživanje. Intermezzo. Da, sada nam svima trebaju te sitnice, te čari jednostavnog života, koje nas čine sretnima. Bit ćete i preosjetljivi u ovom periodu. Trebat će vam zagrljaj. Prihvatit ćete ga. Od voljene osobe ili od potpunog stranca na ulici. Nije ni bitno. Prepoznat ćete se, jer sve duše su se nekad davno srele, a svaki novi, budući susret je ustvari samo otisak prošlosti – replika prvog dodira vaših duša. Ovo je vrijeme kada se fizička i metafizička ravan prepliću. Vrijeme kada su čuda moguća.

ribe horoskop

Osjetit ćete se uznemireno. Od reagirat ćete neprimjereno, a poslije će vam biti žao. Netko će biti neprimjeren prema vama. Oprostite im, oprostit će i netko vama. Meditirajte! Pronađite svoj unutrašnji balans. Koristit će vam.

Plačite! Suze nisu greška. Kažu da voda sve pamti. Ali voda je i ta koja briše. Svaka kap, svaka suza koja vas umije, obrisat će jedan trag prošlosti i zacijeliti jednu ranu. Smijte se! Svakodnevno nas bombardiraju istraživanjima da je smijeh ljekovit pa ako je samo i najmanji dio toga točan, smjeh će vam koristiti. Smijte se, svaku suzu mora pratiti jedan osmjeh. Zbog ravnoteže u univerzumu. Lik u ogledalu ne mora baš uvijek imati isti izraz lica.

Idealizirajte! Pretjerujte! Stavite ružičaste naočale! Život je ionako većim djelom godine tmuran i siv, dodajte mu sada malo svojih boja. Pomiješajte svoje šarenilo sa svakodnevnim sivilom i stvorite novo umjetničko djelo. Budite kreativni, stvorite idealnog sebe, biće koje želite biti. A možda ste već idealni takvi kakvi jeste, samo to još ne znate? Oslobodite svoje boje i saznajte.

ribe horoskop

Plešite! Ples je također ljekovit. Ako smatrate da niste baš talentirani, onda uživajte u muzici. Idite u kazalište. Pogledajte predstavu, balet, operu. Umjetnost je hrana za dušu.

Sanjajte! Ne postoji čovjek bez snova. Snovi su samo odraz našeg budućeg JA. U ovoj ili nekoj alternativnoj stvarnosti. Kako god, uposlite svoju maštu pa uz pomoć nje proputujte Indiju, posjetite Filipine, Meksiko ili koju god državu da poželite. Ko zna, današnji san je možda java sutrašnjeg dana.

Zapamtite:
Za dvadeset godina, bit ćete više razočarani stvarima koje niste učinili nego stvarima koje jeste. Zato isplovite iz sigurne luke. Istražujte. Sanjajte. Otkrijte.
~Mark Twain

 

Miloš Tomić

Facebook Miloš Tomić Astrology 

 

Foto: Unsplash, Pexels