Uljna mješavina za lice od arapskog tamjanovca

(pro)budi se – „Božić je ljubav u akciji“
30. studenoga 2020.
qigong vreteno
Qigong vreteno – vrijedno nasljedstvo kineskih mudraca
1. prosinca 2020.

 

Arapski tamjanovac (Boswellia carteri) je maleno drvo ili grm s malim bijelim ili ružičastim cvjetićima, potječe iz istočne Afrike i područja oko Crvenog mora. Ispušta uljnu ljepljivu smolu koja se skuplja ako se zareže kora. Proizvodi se parnom destilacijom smole u Somaliji, Etiopiji, Omanu i Kini, a ulje se destilira u Europi i Indiji.

Djeluje protuupalno, umiruje, koristi se izradu preparata za njegu kože, pogotovo anti age, za njegu i obnavljanje suhe kože, za akne, ožiljke, hemoroide, bolesti dišnih puteva, astmu, bronhitis, kašalj, cistitis, bolne menstruacije, pms, pomaže kod stresa, depresije i živčane napetosti, umiruje tjeskobu, napetost i nesigurnost.

Dobro se slaže sa sa borovicom, citrusima, cedrom, lavandom, ružom i sandalom, geranijem i nije ga dobro koristiti u trudnoći.

Eterično ulje arapskog tamjanovca svojim dubokim meditativnim mirisom balansira 2. čakru (Svadhishthana), emocionalno uravnotežuje, umiruje te budi osjećaj smirenosti. Spominje se u kršćanskim spisima kao jedan od darova rođenom Isusu. Simbolizira čovjekovu povezanost s Bogom.

Uljna mješavina za suhu kožu lica sklonu borama

-20 ml biljnog ulja ploda divlje ruže (Rosa rubiginosa)
-10 ml biljnog ulja argana (Argania spinosa)
-3 kapi eteričnog ulja arapskog tamjanovca (Boswellia carteri)
-3 kapi eteričnog ulja sjemena mrkve (Daucus carota)
-2 kapi eteričnog ulja bušina (Cistus ladaniferus)
-1 kap eteričnog ulja prave lavande (Lavandula angustifolia)

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Mješavinu nježno umasirajte na čisto i vlažno lice pošpricano hidrolatom hamamelisa te po želji nakon 10-tak minuta nanesite aromakremu.

 

Više sličnih tema pronađite u rubrici AROMATERAPIJA. 

 

Ivona Kovačević Nemec

– certificirana fitoaromaterapeutkinja, osnivačica Anahata aromaterapije, yoga učiteljica, Timeline Healing, Reiki i Raindrop terapeut te svakom pacijentu osigurava individualizirani pristup uz detaljno savjetovanje, preporuku gotovih i izradu ciljanih pripravaka te kontinuirano praćenje tijekom terapije

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.