Kakvi su Lavovi stvarno – što vole, a što ne vole

 

Zastor se diže, reflektori pale i na scenu stupa On, njegovo veličanstvo – Lav! Nakon nekoliko trenutaka tišine, dvoranu ispunjava gromoglasni pljesak oduševljenih obožavatelja čije divljenje naš blistavi Lav upija svakom svojom tjelesnom stanicom, neskromno se šepureći. I ništa tu nije pretenciozno, kičasto, niti pretjerano. Pozornica, kakva god, njegov je prirodni ambijent, a san o slavi i uspjehu svaki Lav će, kad – tad, pretvoriti u stvarnost.

Samom svojom pojavom, oni privlače pozornost drugih jer zrače prirodnom karizmom, a dramatičnost njihovih javnih nastupa osigurava im popularnost (bilo da su na dobrom ili – lošem glasu). Kreativni su i, često puta, u njima čuči i po nekoliko talenata koje mogu ukomponirati u jednu cjelinu i baviti se, primjerice, glumom, glazbom, novinarstvom (TV voditeljstvo), kakvim “mondenskim” sportom ili politikom. Njihove aktivnosti nikada neće ostati nezapažene, jer Lav ne djeluje u sjeni, već otvoreno i transparentno, uvijek očekujući priznanje za svoj rad. Zato ni ne žele biti lažno skromni, već rado prihvaćaju sve zasluge koje uključuju status, novac, položaj, popularnost. Osobni magnetizam i urođena teatralnost vode ih u područja djelatnosti gdje su na sceni, podjednako samouvjereno nastupajući pred tek pet, ili pred petsto tisuća ljudi. Količina spontanosti na kojoj im mnogi zavide, a kojom Lavovi zrače u javnim nastupima, priskrbit će im simpatije i divljenje publike.

Lavovi će učiniti sve kako bi izbili u prvi plan, pa čak i ono što bi moglo sablazniti i šokirati javnost, samouvjereno se, pri tome, izlažući napadima tradicionalista. Ove ljude privlači slava i, u načelu, uspijevaju se nositi s njom, osim ako ne popuste taštini i ne umisle si da su zaista jedini, posebni, nenadmašni i nezamjenjivi. Mnogi od njih mogu se smatrati takvima, no uvijek je bolje kada o tome sud donesu drugi nego kada sretnete nekog (frustriranog) Lava koji dane uglavnom provodi u arogantnom samohvalisanju, bez nekog osobitog pokrića. Ipak, Lavovi imaju ono “nešto” što ih razlikuje od drugih. Spoj kreativnosti, talenta, ambicije i samouvjerenosti dobitna je kombinacija za – velika djela i – velike ljude. A oni to svakako jesu. Ili bi barem – mogli biti.

Kako drugi doživljajvaju Lavove? 

Svi oni koji su u bliskom odnosu s pripadnikom ovog znaka u kritičkom će tonu govoriti o “lavljoj” potrebi za naređivanjem i uređivanjem tuđih života po svom nahođenju, pri čemu obično podijele hrpu “mudrih savjeta” ili, bolje reći, naputaka, za koje očekuju da bezpogovorno budu ispunjeni. Često se puta, u odnosu na druge ljude, postavljaju zapovjednički, superiorno i, pomalo, “vlastodržački” i autokratski, pokušavajući utjecati na tuđe odluke, mišljenja i – želje. Prigovaraju im i zbog prenaglašenog zaštitničkog odnosa prema onima koje vole, ne dajući im, pri tome, da “dišu” (osim u njegovoj sjeni). Tašti su, boje se podsmjeha i kritike, a druge uglavnom iritira njihova arogancija, egomanija i hvalisavost. U situacijama kada ne mogu dobiti ono što žele, u trenutku kad to žele, ponašaju se djetinjasto.

Kakvi su Lavovi stvarno?

Činjenica je kako Lavovi vole pomoći i pružiti drugima usluge, no, pri tome, od njih očekuju da poštuju njihova pravila, u što su, dakako, uključeni razni savjeti i naputci, nerijetko i pregršt zapovjedi. Ponosni su i dostojanstveni te neće dopustiti nikome da njima manipulira, stoga mogu ostaviti dojam arogantnih i umišljenih osoba, što oni uistinu nisu jer, upravo suprotno, riječ je o toplim i velikodušnim stvorenjima. Osim toga, njima ipak treba duže vremena kako bi nekoga dobro upoznali i – prihvatili. A tada se mogu ponašati isuviše zaštitnički jer, na trenutak, unatoč tome što su oni “sve to prošli”, često puta zaborave kako dragim i bliskim osobama ne bi trebali uskratiti vrijednost njihovog vlastitog iskustva. Emocije izražavaju na dramatičan način, i ne treba ih uvijek shvaćati ozbiljno, a još manje se uvrijediti ako vam, u bijesu, rafalno ispale gomilu oštrih kritika.

lav horoskop

Kako osvojiti Lava?

S obzirom da su iznimno tašti, ukoliko ih krenete osvojiti, nikako im ne poklanjajte bižuteriju ili kakav jeftin “lažnjak”, jer njima nije važan sam čin pažnje već vrijednost i cijena onoga što im darujete, stoga, ako ih zaista želite zadiviti, ostavite ih bez daha nekim luksuznim poklonom (jer svaki pravi Lav, koji je cijepljen protiv lažne skromnosti, to nikada neće odbiti) ili se sami prezentirajte na način da pomisli da je otkrio pravu “zlatnu žilu”. Ako, uz to, zaključi kako ste perspektivni na dulje staze, vaš je! U početku ga pustite da priča i da se sam hvali a, s vremenom, kad ga vi počnete hvaliti, obavezno koristite superlative.

Seks…

Lav je sklon misliti (a nerijetko u to i uvjeravati druge) kako nije samo – kralj šume, već i – kreveta, što bi čak i moglo biti blizu istini kada bi “njegovo kraljevsko visočanstvo” manje bilo centrirano isključivo na sebe i svoje zadovoljstvo. No, istina je da Lavovi znaju biti dovoljno vatreni, temeljiti, inicijativni da vas zauvijek učine ovisnima o sebi. Ili vam jednostavno priušte doživljaj koji će vam, od tada pa nadalje, postati svojevrstan standard ispod kojeg nećete ići. A, ako želite “repete” svako malo mu (ili njoj) ponavljajte kako nikada niste imali boljeg ljubavnika (ljubavnicu). Tašti su, i neće tek tako odbaciti svoje najvjernije obožavatelje.

Za rođendan žele…

Lavovima obavezno darujte skupe i vrijedne stvari (jer sve ono što je jeftino Lav ne smatra nekim osobitim darom, nego tek usputnom “sitnom pažnjom” nevrijednom kasnijeg spomena). Odjeću “s imenom”, zlatni nakit, kožne torbe, skupe i vrijedne predmete pripadnici ovog znaka uvijek će rado i bez grižnje savjesti primiti, dok će na sve one darove kojima je cijena i vrijednost u rangu prosjeka, bezočno ignorirati. Savjet: vodite računa i o omotu jer je svakom pravom Lavu, osim sadržaja, važna privlačnost i ekskluzivnost “kutijice” i omota.

Talenti za unovčiti…

Lavovi su nadareni za scenu i dobro se snalaze u svim oblicima javnih nastupa. Glasnogovornici, voditelji i zabavljači uloge su koje će svaki od njih bez kompleksa prihvatiti, pa makar i u obliku tek povremenih, honorarnih angažmana. Oni vrlo dobro znaju koliko vrijede i teško će pristati na neke simbolične nadoknade. S obzirom kako su vješti i u prenošenju znanja na druge, ne bi bilo loše kad bi i tu sposobnost kad tad unovčili.

Kod drugih najviše mrze…

Kod drugih ih najviše iritira kad ih ne primjećuju, ili, na bilo kakav način pokušavaju dovesti u pitanje ili umanjiti njihovu važnost i vrijednost. Nerviraju ih i oni koji se s njima cjenkaju oko nekih njihovih (drugima ipak preluksuznih i skupih) želja, jer, kad je o njima riječ, oni su u odnosu na druge uglavnom uvijek – široke ruke. U širokom će luku zaobići i one koji ih pokušaju svojom duhovitošću ili sjajem (a koja nadmašuje njihovu, lavlju) skinuti s prijestolja i oteti im pažnju standardnih obožavatelja. Sankcionirat će svaki oblik tuđe obmane i prijevare, kao i krađe ideja, a osobito su im iritantni oni koji uvijek nešto spletkare i potkopavaju tuđe položaje, osobito njihov.

Lav roditelj…

Tipičan roditelj rođen u znaku Lava gotovo uvijek ima svoju viziju onoga što (i tko) jest njegovo dijete ili barem što (i tko) bi trebao postati. Zato se voli umiješati u izbor zanimanja, partnera, prepun savjeta utemeljenih na “životnom iskustvu”. Lav će svom djetetu unaprijed osigurati financije za školovanje i, dakako, očekivati da ono krene njihovim putem. Prezahtjevan, teatralan i netolerantan kakav jest, katkada je težak teret nekom nježnijem i manje ambicioznom djetetu. Ipak, rijetko koji roditelj svom djetetu umije ispričati bajku kao roditelj Lav.

Životni moto i omiljene izreke…

Bilo bi dobro kad bi Lavovi dobro razmislili i, s vremena na vrijeme, meditirali nad mudrošću koja glasi: “Nije zlato sve što sjaji”, iako su skloniji djelovati po onome da: “Ono što vrijedi – puno i stoji!”. Zato, valjda, (kad im krene) toliko i troše. Ipak, rado će opravdati vlastitu centriranost na sebe, i svoj lik i djelo, riječima «Bog je sebi prvom bradu stvorio!».

 

Možda želite saznati još o Lavovima:

Lav – teatralna velika mačka

Ostale astro teme možete pročitati u našoj rubrici ASTROLOGIJA. 

Mjesečni horoskop za rujan 

 

Goga Kovačević,

– Astrologija je divna, tako duboka, mudra, nerijetko toliko precizna i jasna. Kao svjetlo koje ti pomaže da njime obasjaš cestu. Plus još koji znak usput, da ne zalutaš.

zvjezdarnik.com

 

Foto: Unsplash, Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.