parallax background

Nakladnička kuća Planetopija je u Puli otvorila svoju drugu knjižaru u kojoj možete nabaviti i naše Zoe narukvice

kiberohondrija
Kiberohondrija: patite li od ovog modernog poremećaja?
26. travnja 2022.
nina kraljić
Mistično glazbeno putovanje Nine Kraljić u Kući umjetnosti Arsen
27. travnja 2022.

 

Na Dan planeta Zemlje i uoči Svjetskog dana knjige, nakladnička kuća Planetopija otvorila je vrata svoje pulske knjižare. Nakon 15 godina izdavaštva s jednom knjižarom u Zagrebu, Planetopija je svoj jedinstveni knjižarski koncept, koji spaja ljubav prema knjizi i čitanju i ljubav prema planetu Zemlji, prenijela i u svoju drugu knjižaru u centru Pule.

Planetopija se kao izdavač profilirala među čitateljima izborom knjiga koje nam pomažu živjeti bolje, zdravije i u skladu s okolišem, a kao knjižara prepoznatljiva je po konceptu koji odlikuju pažljivo birani ponajbolji naslovi hrvatske izdavačke scene, ali i ponuda originalnih eko-proizvoda za svakodnevnu upotrebu ili poseban poklon. Ovim spojem Planetopija želi objediniti svoju ljubav prema kvalitetnoj knjizi, težnju životnom stilu u skladu s prirodom i posvećenost očuvanju okoliša.

Osim što se vizualno i dizajnom oslanja na zagrebačku, i pulska knjižara u svojoj ponudi ima birana izdanja – od beletristike do publicistike, poezije, filozofije, psihologije, osobnog razvoja, prirodnog zdravlja i ekologije kao i knjige na engleskom jeziku. Za male čitatelje se redovno biraju najljepša izdanja slikovnica i knjiga za djecu.

Poseban dio ponude posvećen je eko-proizvodima koji promiču svijest o važnosti očuvanja okoliša. Među najpopularnijim proizvodima su boce i termosice za višekratno korištenje 24bottles, ekološke prostirke za jogu Yade i Manduka, šalice za kavu od bioplastike, mirisni štapići Shoyeido i drvca Palo Santo, zero-waste asortiman, vrećice za višekratno korištenje te mnogi drugi zanimljivi proizvodi poput naših Zoe narukvica od kristala.

planetopija

Otvaranje knjižare prigodno se poklopilo s obilježavanjem „Noći knjige“ i akcijom „Knjiga svima i svuda“ tako da kupce već u prvom tjednu otvaranja očekuju popusti na sva Planetopijina izdanja kao i odabrana izdanja brojnih drugih izdavača.

Otvaranje knjižare u samom centru Pule ujedno je logično i odvažno – Pula je poznata po svojoj ljubavi prema knjizi i čitanju, no vremena u kojima se nalazimo donose sve osim izvjesnosti i sigurnosti, posebno za malo i srednje nakladništvo i knjižarstvo.

planetopija

U Planetopiji vjeruju da knjiga i knjižare imaju budućnost, a kako na majicama njihovih knjižara piše, vjeruju i da srce zna da je ljepši svijet moguć.

„Jako smo sretni što je upravo Pula, grad povijesti i kulture, naš novi dom knjiga. Naša ponuda uključuje ponajbolje naslove domaćih i stranih izdavača ali i ekološke proizvode po čemu smo jedinstveni i drugačiji. Kako je Pula važan turistički grad, u ponudi imamo i knjige na engleskom jeziku. Poseban segment ponude su slikovnice i eko-igračke koje su odmah privukle i razveselile naše najmanje posjetitelje. Dizajnu interijera posvetili smo posebnu pažnju jer želimo i vizualno naglasiti naš identitet i da naš prostor bude mjesto dobrodošlice svim kupcima i posjetiteljima,“ kaže direktorica Planetopije, Marina Kralj Vidačak.

planetopija

Brižno odabranu ponuda knjiga i eko-proizvoda uz razgovor s iskusnim knjižarima provjerite u novoj Planetopijinoj knjižari u Puli, Fontička 4.

 

 

Foto: Saša Miljević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.