Novi Putevi, novi Načini

trudnoca
ZEN tarot – Strpljenje
28 rujna, 2022
mayales
Mayales novu pjesmu “Vilo od postelja” posvetili nepoznatoj ljepotici
28 rujna, 2022

 

Kad uletimo u svoju rutinu, zaustavimo svoj razvoj. U redu, ponekad je dobro držati se provjerene stare metode ali… ništa ne traje jer život je razvoj, ekspanzija.

Neke faze izgledaju da „traju iste“, jer su duže, dok se druge smjenjuju brže, no u suštini stalo se zbiva izmjena polova. Pa je zato mudro uhvatiti trenutak, prepoznati ga u sebi, kada smo spremni krenuti novim Putevima. Živjeti novim načinima.

Obično nas naše unutarnje vodstvo na ovo brižno upozorava mislima, osjećajima, idejama koje se strpljivo ponavljaju, na razne način – kroz ljude koje srećemo, javu i snove. A poruka im je da smo spremni okrenuti se ka novim, neobilježenim područjima svog života. Jasno da nas, uz uzbuđenje, u svemu tome trese neki kreativni strah, kao malecna trema. No i to je znak da je novi put ispravan: kad srce počne ubrzano kucati zbog njega.

novi putevi

I pritom je isto – bila riječ o novim načinima bivanja, ili grandioznim životnim pomacima. Kao kad vidimo da nam stara haljina više ne odgovara – stari način jdoživljaja sebe, komunikacije s drugima… razmišljanja, ponašanja, rada: promislimo, i krenemo po neki novi kostim života. Ostavimo staro i sigurno, i krenemo u novo sa širim horizontima: to je znak življenja vrline i razvoja. Jer, tko nosi istu frizuru godinama? Cipele? Način razmišljanja? Zaglavimo li u takvim rutinama života, koliko god djelovale sigurne, znači da smo zaglavili u nekoj fazi i da će nas, prije ili kasnije, uzdrmati promjene. Stoga je bolje slijediti ih prirodno, osjećajući iznutra kako dolaze.

Ući u nešto novo znači živjeti svoju viziju. To ne znači skočiti blesavo i nepromišljeno, nego sa sviješću o tome što slijedi, dalekosežno gledajući sebe nove i lagano krećući u to ostvarenje. S predosjećajem o tome što slijedi i poštovanjem prema svojim uvidima o budućnosti. Na taj smo način sigurni se igrati – maknuti već dotrajale, dosadne načine kao stare vlasi kose, pa pustiti da se razviju naše nove ljepote. I pritom uživati znajući da smo živi tek korak izvan granica sigurnosti, u avanturi nepoznatog koja dublje od svega pokreće nas razvoj.

 

Dea Devidas

elementi.space

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.