parallax background

Venerin tranzit preko Plejada – što nam se to događa?

ostanidoma
Jeste li budni ili spavate?
4. travnja 2020.
nikola greb
Psiholog Nikola Greb: “Nismo bespomoćni pred problemima koji nas muče”
5. travnja 2020.

 

Venera se jučer preselila u znak Blizanaca, gdje će ostati poprilično dugo, zbog retrogradnog hoda, kojim će otpočeti novi ciklus. No, ono o čemu želim pričati u ovom postu je Venerin tranzit preko grupe fiksnih zvijezda poznatih kao Plejade, koje se protežu preko nekoliko zadnjih stupnjeva znaka Bika i prvog stupnja Blizanaca.

Ako nakon zalaska Sunca pogledate u pravcu zapada, vjerojatno ćete vidjeti Veneru kao najsjajniju zvijezdu na noćnom nebu i još nekoliko zvijezda u pozadini.

Ovakav blizak tranzit Venere preko Plejada se događa jednom u 8 godina!

Ako u periodu od 1.11.2018. do 09.06.2020. punite 8, 16, 24, 32, 48, 56, 64, 72, 80, 88. godina, ovo je jako važan period za vas, jer prolazite kroz Venerin sinodički povratak.

Što to znači? Venera je nedavnom konjunkcijom s Mjesecom u znaku Bika (28.03.) aktivirala moć grlene čakre. U mitu o Inani i njenom silasku u podzemni svijet, na trećoj kapiji (grlena čakra) morala je ostaviti svoju ogrlicu od lapis lazulija, oslobađajući time sav pritisak na grlenu čakru.

Ovo je period za uspostavu novih, a i obnavljanje starih načina komunikacije, vrijeme za meditaciju, kreativno izražavanje i upotrebu riječi u iscjeljujuće svrhe.

venera tranzit

A što je s Plejadama?

Krenimo prvo od mitološke pozadine. U grčkoj mitologiji Plejade su kćerke titana Atlasa (bilo ih je ukupno 7), koje je proganjao Orion pa ih je Zeus pretvorio u golubice, koje su odletjele na nebo (zviježđe Oriona im je blizu pa ih vjerovatno i dan danas proganja). Neki vjeruju da su bile Artemidine svećenice, koje su otvarale proročišta širom antičke Grčke. Prema drugim mitovima, njihovi potomci i muževi su osnivači mnogih gradova (Korint, Sparta, Troja), a jedna od njih -Maja, je i majka Hermesa/Merkura.

Broj 7 je sveti broj u mnogim kulturama. Sretan broj, sudbinski broj, broj proroka… 7 je vrlina, 7 je smrtnih grijeha, 7 je duginih boja, 7 je planeta vidljivih golim okom, 7 je dana u tjednu, 7 dana stvaranja svijeta, 7 nebesa, 7 sakramenata, 7 čakri, 7 osnovnih nota, 7 kontinenata, 7 gora, 7 mora, 7 godina nesreće ako razbijete ogledalo itd. Vjeruje se da ovaj važan broj povezuje Nebo i Zemlju tj. naše svjesno i nesvjesno, a Plejade su samo jedan od vidova manifestacije ove energije, koju ovih dana pokreće Venera.

venera tranzit

Kad smo već spomenuli Merkura, moramo naglasiti i njegovu ulogu, jer je on sada dispozitor ovoj Veneri. Merkur se ove godine jako dugo zadržao u znaku Riba (zbog retrogradnog hoda), gdje mu baš i nije najugodnije. Merkur je planeta komunikacije i razmjene informacija, a zapeo je u znaku Riba, koje vladaju iluzijama, sanjarenjem i intuicijom. Ovo je misao uronjena u ocean osjećaja. Naš logički dio uma je na ‘stand-by’ režimu, teško nam je organizirati svoje misli pa se jedino možemo osloniti na intuitivni dio ličnosti. Više promatrajte, manje govorite.

Merkur je danas i ponovo u konjunkciji s Neptunom. Ovo je i laž, dezinformacija, teorija zavjere (koja je, naravno, pogrešna!). Ne vjerujte svemu što vidite ili pročitate na internetu, akumulirajte informacije, ali ih ipak u određenoj mjeri logički obradite.

Znak Riba predstavlja i izolaciju i vjerojatno će vam tijekom vikenda ista pasti teže nego ikad, posebno jer nas sjaj Mjeseca u Lavu zove na druženje. Imajte strpljenja i vjere, slušajte savjete stručnjaka i ako znate priču o 2 kutije i u crnoj i u bijeloj piše: ‘Proći će!’.

 

Miloš Tomić

 

Foto: Unsplash, Pexels

Comments are closed.