ZEN tarot – Transformacija

smrt
Ako sutra umrem – nikada ne znamo kada je zadnji tren
31. listopada 2023.
Mjesečni horoskop za studeni 2023.
1. studenoga 2023.

 

Transformacija gusjenice u leptira je jedan od najljepših primjera iz prirode, koji nam pokazuje ljepotu koju donosi preobražaj.

Sada treba prepoznati simbole transformacije – mač koji prosijeca kroz iluziju, zmiju koja se ponovno rađa mijenjajući kožu, slomljeni lanac ograničenja te yin i yang koji transcendentiraju dualnost.

ZEN Majstor nije samo Učitelj. U svim religijama imamo učitelje. Oni te uče o temama koje ne znaš, traže od tebe da vjeruješ – jer nema načina da njihova učenja preneseš u objektivnu stvarnost. Ni učitelj koji te to uči ne poznaje te stvari – on u njih vjeruje.

ZEN ne vjeruje u svijet. ZEN nije za vjernike. ZEN je za one smione duše koje mogu odbaciti sva vjerovanja, nevjerovanja, sumnje, razume, umove – i naposljetku jednostavno ući u svoje postojanje bez granica.

Upravo radi toga ZEN donosi ogromnu transformaciju. Stoga, dok su drugi zapetljani u filozofije, ZEN se bavi metamorfozom, transformacijom. ZEN je autentična alkemija koja te mijenja od sirovog željeza u zlato. Ali za to moraš razumjeti njegov jezik – ne sa svojim razumnim umom nego srcem punim ljubavi.

Ovo je vrijeme za duboko o(t)puštanje. Dopusti bilo kakvu bol, tugu, poteškoće – neka jednostavno budu. To stanje je vrlo slično kao kada je Gautam Buddha nakon godina potrage napokon odustao znajući da nema više ničega što bi mogao napraviti. Te noći je doživio prosvjetljenje. Transformacija dolazi poput smrti kad joj je vrijeme. I baš te poput smrti prenosi iz jedne dimenzije u drugu.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.