parallax background

Duhovna vježba: Izdah kao najvažnija tehnika današnjice

mini košarice
Mini košarice punjene šlagom od kokosa i svježim voćem 
7 kolovoza, 2022
recepti rajčice
Kuhanje zimnice: Recepti za umak od rajčice (Šalša, pinđur, sweet relish)
10 kolovoza, 2022

 

Vježba: Izdah za Osjećaj je trening Svijesti kojim možemo očistiti svoje emocije, zemljine vode i Umom Svjetla prosvijetliti sve što želimo.

 

Zabluda je misliti da duh djeluje izravno na materiju: za taj učinak je potreban um, kao prijenosnik, sa svojim funkcionalnim parom – emotivnog i mentalnog apsekta. Um usmjerava, fiksira i kreira energiju te – radeći s finom tvari misli, prožete emocijom – omogućava njezino spuštanje iz svijeta viših frekvencija, tzv. duhovnog, u svijet grubljih frekvencija, tzv. materijalni. U tom je smislu jedan od ključnih zadataka Čovječanstva ovladavanje umom ovdje i sad. U redu je ponekad dopustiti mu da, kao majmun skače tamo amo, iscrpljuje pošteno čeljade i divlja kako ga volja, no istovremeno je istina da nemamo baš više vremena za takve neusmjerene vožnje tog moćnog stvaratelja.

izdah

U posvemašnjem đumbusu informacija, zahtjevno je razaznati na što usmjeriti Um. No, stvar je jednostavna: na svoj dah. Jer je on Svjetlo, i čini tijelo još svjetlosnijim, i prosvjetljava, na svim razinama. Jasno da je to prejednostavno: um ipak voli komplicirati, i često ne vjeruje isprva jednostavnim stvarima. Zato ne vjerujte, nego iskušajte: svaki put kad osjetite da vam um divlja, i vitla vama na sto strana, stvarajući nemir, anksioznost ili koji već strah, sjetite se – IZDAH.

Udah, naime, radimo prirodno. U stanju pritiska ga zadržimo. Zato je poanta dati si komandu Izdah. S izdahom osjećamo olakšanje i novu lakoću koja je nastupila. Zapamtite, ovo se vježba. Još jedna zabluda jest i da je Svjesnost, eto, nekom Bogom dana, a nekom ne. Na jednom nivou, potencijal za Svjesnost se može promatrati kao stvar talenta, u smislu da je neka duša, prolazeći svoje specifične cikluse umiranja i rađanja stekla više iskustva svjesnosti/svjetla, pa ih lakše aktivira nego neka druga. Ali, to nije uvijek tako – postoje vrlo napredne duše, s jakim iskustvima svijesti, ali potisnutima, opet uslijed nekog karmičkog zavjeta (primjerice, zloupotrijebljena znanja ili slično). No, ne postoji nitko tko nije duhovan – kao što ne postoji nitko tko ne diše, jel tako. Istina, prosvjetljenje i iskustva Jednote sa Svime što Jest, s Jednom/prožetost Izvorom – dolazi kao Milost, opet u smislu da se ne može inducirati, predvidjeti i planski osvojiti. No, može se trenirati.

Jer je, da maknemo svu mistifikaciju, svjesnost stvar treninga. U tom je smislu svaka disciplina nagrađujuća – bilo da piljite u točku na zidu (što je kao meditativnu tehniku prakticirao Michelangelo), u točku među obrvama ili srcu ili kopate posvećeno vrt: disciplina radi čuda.

Naravno, nije to isključiv Put: šamanske metode transa, defokus i potpuni ushit čudesan su način doživljaja Božanskoga i dizanja svijesti. No u vremenu smo u kojem je Razboritost potrebna:  – fokus i disciplina. Dakle, svjesnost se vježba, trenira. Istovremeno, malo je vremena i prilika. Ali je zato frekvencija takva da možete trenirati gdje i kad hoćete i vrlo brzo postići rezultat. To konkretno znači da ne morate učiti komplicirane tehnike, izučavati pradrevna znanja i mučiti se. Trebate jedino DISATI. Dakle, trenirajte IZDAH. Sve češće ćemo imati priliku za vježbu ovoga.

vježba izdah

Duhovna vježba: Izdah kao najvažnija tehnika današnjice

Jer, kao što znamo i osjećamo – pritisak frekvencije je sve veći. Normalno je da osjećamo otpor. Uvijek ga osjećamo kada slutimo promjenu. Doživljamo je kao svojevrstan pritisak, i opiremo se. Jer, pritisak je promjena = rast. Razvoja nema bez pritiska. Elem, do sad smo mogli neke pritiske izbjegavati, ali ovaj koji se sada događa – kači sve nas. Nema bježanja. U tom smislu, kad god osjetite pritisak bilo koje vrste, pustite na tren analizu: ne trebate panično kopati po sebi da vidite jel se oslobađa prošli život, ili buduća karma. Samo si recite IZDAH (i naravno izdahnite). Bilo na poslu, usred potencijalne svađe s voljenom osobom, dok čekate u redu, ili u autu (posebno u vožnji, nema boljeg pokazatelja od toga koliko ljudi još uvijek nažalost ne misle praktično jedni na druge, nego gledajući to na djelu u vožnji) – IZDAH. Dakle, trening – IZDAH. Spremate stan – IZDAH. Perete suđe – IZDAH. Hodate– IZDAH. Svjesno pratite dah. TO je najbrži put čišćenja i oslobođenja.

Kada istrenirate izdah, um će vam biti bistriji i time spremniji na kreativno usmjerenje. A svi znamo što je to – zaista svjetlo i ljubav. Usmjerite Svijest i Pažnju – jer energija ide tamo gdje je pažnja – na sebe, voljene ili područje svog života koje treba iscjeljivanja, tj. Svjetla, i dišite svjetlo u njih.

Vode: Mreža Zemlje

Kada ovo istrenirate, molim vas – Dišite u Majku Zemlju. A posebno u njene vode. U proteklih nekoliko Ki Tarot Divinacija za planetu, te radionica Geomantije (kontakta s Elementarnim bićima Gee i Geom) cijelo se vrijeme ponavlja jedna informacija – voda, voda, voda….

Bit će ključna za preživljavanje, preko nje će ići cjelokupne planetarne trešnje, a tako i čišćenje. Razmislimo li dublje, vatra Sunce te vode Gee i Mjeseca su polarni par: njihovo prožimanje daje život, svojim ciklusima. Vode, osim rađanja, volje i životne snage, predstavljaju emocije. U ranojutrašnjim chanelling seansama stigla je slijedeća informacija: vode nose emotivnu mrežu Gee. Svi potisnuti emotivni obrasci kolektivnog nesvjesno, odraženi su u vodama. U tom je smislu, najuputnije osobno raditi na čišćenju emocija (ne paničarite ako ne znate konkretno kako jer niste završili pet tisuća tečajeva o tome, JEDNOSTAVNO DIŠITE U EMOCIJE KAD SE POJAVE: PUSTITE IH DA VAS PROŽMU, PA DIŠITE I GLEDAJTE KAKO SE TRANSFORMIRAJU). No, možemo raditi i zajedno – dišući svjetlost u svaku vodu pokraj vas. Počnite s najbližim izvorom, rijekom, potokom, budite instrument kroz kojeg prolazi svjetlo, svojim dahom. Potom se povežite s mrežom Gee, vodenom mrežom. Zapamtite, čisteći vodu, čistite Sebe i svoje emocije.

 

 

Dea Devidas

– čitam karte i pišem o tome što pokazuju i govore. U ovoj inkarnaciji, od svoje pete godine ih proučavam – vizualno, filozofski, simbolički, astrološki, mitološki… ezoterno i egzoterno. Prakticiram jogu, tehnike disanja, meditaciju… život u trenu i u toku, ponekad uz pehar čaja, a ponekad uz kalež vina. Osim s kartama, vrijeme provodim s obitelji, mačkama i stablima.

Izvor: elementi.space

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.