zen tarot

ZEN tarot – Nove vizije

 

Današnja karta ukazuje nam na trenutak ponovnog rađanja, gdje se uzdižemo iz naših zemaljskih korijena i širimo krila spremni poletjeti u nepoznato.

Sada su nam istovremeno dostupne mnoge dimenzije života: fizička razina – ono poznato i oku vidljivo; duhovna – čisti prostor, Duh, ono što se još nije materijaliziralo; božanska – sama srž univerzuma i svega što jest. Čovjek sadrži u sebi sve ove razine.

Kada se otvoriš za ultimativno, ono te odmah ispuni. Tada viši nisi obično ljudsko biće – transcendentirao si. Tvoji uvidi postaju uvidi cijelog postojanja. Tada više nisi odvojen – pronašao si svoje korijene. Uobičajeno ljudi hodaju kroz život bez korijenja, ne znajući otkuda im dolazi energija, ne znajući otkuda im dah, ne znajući otkuda su životni sokovi koji kolaju njihovim tijelima.

Nije to tijelo, nije to um, to je nešto transcendentalno svim dualnostima, to se zove bhagavat – bhagavat u 10 smjerova…Kada se tvoje unutrašnje biće otvori, prvo osjeti dva smjera: visinu i dubinu. A onda polako, vrlo polako, kako to postaje tvoje normalno stanje, počinješ se širiti i u ostalih osam smjerova. A kada naposljetku dođeš do točke u kojoj se susreću tvoja dubina i visina, onda si u stanju vidjeti sav opseg svemira. Tada se tvoja svjesnost počinje otkrivati u svih 10 dimenzija, ali put tamo je jedan.

Trenutak je kada imaš priliku vidjeti život u svim dimenzijama, od životnih dubina do visina. Dubine i visine postoje zajedno, a kada kroz iskustvo shvatimo da su tama i teškoća potrebni kao i svjetlo i lakoća, tada počinjemo gledati svijet sasvim drukčijim očima. Kada dopustimo da sve boje života prođu kroz nas, postajemo više integrirani.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.