ZEN tarot – Slavlje

Merkur kreće direktno – put se raščišćava
18 siječnja, 2023

 

Veselje i ples ovog muškarca na kiši, podsjeća nas da slavlje nikada ne ovisi o vanjskim okolnostima.

Ne trebamo čekati posebne trenutke ili blagdane, niti sunčan ili oblačan dan da bismo slavili. Pravo slavlje izranja iz radosti koju smo osjetili duboko u sebi i razlijeva se posvuda iz nas pretačući se u pjesmu, ples, smijeh, čak i u suze radosnice.

Život je trenutak slavlja, uživanja. Učini ga zabavnim, učini život slavljem – tada će ti se otvoriti vrata hrama. Hramovi nisu za paćenike, nikada nisu bili za njih. Pogledaj život oko sebe? Vidiš li igdje tugu? Jesi li ikad vidio depresivno drvo? Pticu koja pati od anksioznosti? Ne. Jer život nije to.

Samo je čovjek negdje putem krivo krenuo. Samo čovjek misli da je mudar, vrlo pametan. Čovjekova pamet je njegova bolest. Ne treba biti previše pametan. Uvijek se treba sjetiti zaustaviti se prije nego odemo u neki ekstrem. Malo budalaštine i malo mudrosti je sasvim u redu, a prava kombinacija ovoga čini te buddhom.

Karta Slavlje pokazuje da postaješ sve više i više otvoren za mnoge mogućnosti koje život nudi, a bude radost u tebi. Prenesi tu radost i na svoju okolinu. Jednostavno raspusti kosu, izuj se i zapleši. Slavlje se događa uvijek i svuda oko tebe. Sudjeluj!

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.