5 načina kako stvoriti dobru karmu

zašto putovati
Zašto trebamo putovati: pogled iza horizonta
13. srpnja 2023.
Harmonija u uzorcima: Kako pravilno odabrati Feng Shui uzorke za skladan dom
14. srpnja 2023.

 

Karma (sanskrit: कर्म – radnja, djelo ili čin) se odnosi na načelo uzročnosti gdje su namjera i djelovanje pojedinca utjecaj na budućnost tog pojedinca.

Dobra namjera i dobro djelo će stvoriti dobru karmu i sretnu budućnost, dok će loše namjere i djela pokrenuti lošu karmu i buduću patnju. Karma je usko povezana s idejom ponovnog rođenja u nekim azijskim religijama. U tim religijama karma u sadašnjosti utječe na nečiju samsaru – ili budućnost, kao što su karakter i kvaliteta budućeg života.

Vrlo lako možeš stvoriti dobru karmu. Izazivam te da isprobaš ovih 5 načina!

Vježbaj suosjećanje

Važno je da svi naučimo biti pažljivi prema drugima. Nemaju svi jednak luksuz ili privilegije u životu, pa je dobro imati na umu koliko je nekim ljudima teško. Ljubaznost i suosjećanje su najbolje metode koje bi mogao prakticirati.

Meditiraj

Meditacija ti omogućava potreban prostor za razmatranje stvari koje možeš poboljšati. U stvari, meditacija ti može pomoći da pronađeš smisao u ljubaznosti i strasti prema drugima.

Čak i ako nisi osoba koja posebno voli meditaciju, ne škodi pokušati s vremena na vrijeme, tako da pronađeš ravnotežu u sebi. Također je dobro imati na umu da postoji više metoda meditacije, a ne samo jedna.

Uvijek pomozi drugima

Ako ti se ikad pruži prilika da pomogneš nekome potrebitome, iskoristi to. Ovo je vjerojatno jedna od najboljih metoda koje možeš prakticirati kako bi stekao stvarno dobru karmu u svom životu. To je nešto što nisu svi sposobni učiniti, stoga oni koji uspjevaju zaslužuju divljenje!

karma

Vježbaj iskrenost

Istina je nešto što svi imamo pravo čuti bez obzira koliko hladna može biti. Iskrenost je jedan od najvažnijih testova u kojem nisu svi uspješni. Iz nekog razloga, nekima je jako teško reći istinu o nečemu, čak i ako znaju da to zaista nije vrijedno skrivati od nekoga. Biti iskren nas oslobađa.

Nađi životnu svrhu

Jedna od posljednjih stvari koju bi mogao učiniti je pronalazak nečega što bi ti dalo svrhu u životu. Ta bi svrha mogla biti bilo što, sve dok je plemenita.

Ljudi u današnje vrijeme pronalaze brojne stvari koje imaju svrhu za opće dobro, bilo da se radi o rješavanju gladi u svijetu, čišćenju oceana ili sadnji stabala. Stvori svoje ciljeve kojima ćeš činiti dobro drugima, a time i sebi!

 

 

 

Foto: Pexels, Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.