afirmacijske kartice

Afirmacijske kartice “Svjestan i opušten porod” za nježnu podršku na porodu

 

Una Pašić Gregović, doula i blogerica s bloga Unabrigded, izbacila je novu kolekciju afirmacijskih kartica za svjestan i opušten porod. Nakon suradnje s ilustratoricom Anom Tevšić Nauković te čak dvije rasprodane zalihe kartica pod nazivom “Svjesna i Opuštena Trudnoća”, Una se odlučila na sljedeći korak – Afirmacijske kartice: Svjestan i opušten porod.

Proizvod je nastao iz Uninog osobnog iskustva trudnoće, kao i njenog rada kao doule.

Pozitivne afirmacijske kartice za trudnoću osmišljene su kako bi trudnicama pružale osjećaj mira, pozitivne energije, samopouzdanja i prisutnosti kroz to prekrasno, ali često zahtjevno razdoblje.

Premisa iza afirmacijskih kartica jest “Ono smo što mislimo”, a zaista imamo sve više istraživanja i radova koji potvrđuju da pozitivne misli utječu na našu svakodnevicu, kao i na cjelokupno zdravlje.

Pozitivne afirmacije kao priprema za porod, kao i tijekom poroda, već se dugo upotrebljavaju kako bi majku osnažile u jednom opuštenom, mirnom i samopouzdanom okruženju koje je iznimno bitno za sam porod i prije njega.

afirmacijske kartice

Znamo da je za pokretanje poroda, održavanje trudova te lakši izgon i bolje iskustvo potrebno da mama luči dovoljne razine oksitocina. Oksitocin je jedan prekrasan hormon koji se često i naziva hormonom ljubavi i maženja. Osim što pokreće trudove i sam porod (te ga i održava), pomaže u nošenju s trudovima i cjelokupnim iskustvom, pa se zato i ponekad zove i hormonom poroda. Ovaj divni i bitni hormon lučimo kada se osjećamo sigurno, opušteno, voljeno i toplo. Kada se mazimo s bližnjima, kada pijemo topli čaj uz opuštajuću glazbu i kad god osjećamo onaj warm and fuzzy osjećaj koji nam je svima poznat.

afirmacijske kartice

To zapravo znači da nam je na tjelesnoj, emocionalnoj i duševnoj razini zaista u porodu potrebno da se osjećamo mirno, sigurno u sebe i povezano s vlastitim tijelom, sve to da bismo mogli uroniti u taj osjećaj i dopustiti oksitocinu da nas preplavi. Povjerenje u svoje tijelo i u svoju bebu, u svoju snagu te sam čin poroda, kao i vizualizacije koje opuštaju i pomažu nam da se povežemo sa svojim tijelom i podražajima koje doživljava, iznimno su bitni. Dio su prakse i alata koji se koriste u pripremama za porod već stoljećima (ako ne i tisućljećima),a temelji su i popularne pripreme za porod koju se naziva „hypnobirthing“.

Želeći to dovesti na jednu novu razinu, s praktičnim alatom koji ne samo da je jednostavan za korištenje, nego i estetski topao i pun podrške, u ponovnoj suradnji s Anom Una je stvorila novi set afirmacijskih kartica “Svjestan i Opušten Porod”.

afirmacijske kartice

Ovaj set afirmacijskih kartica rađen je s ljubavlju nakon osobnog, predivnog iskustva poroda u kojem su pozitivne afirmacije igrale važnu ulogu te kroz nekoliko godina predanog rada s predivnim rodiljama. Svaka od ovih 28 kartica pomno je osmišljena, što kroz same snažne riječi afirmacije, a što kroz jedinstvene, tople i čarobne ilustracije koje ih obogaćuju. Sve su kartice dvostrane i dvojezične te se mogu koristiti na nekoliko načina, ovisno o tome što ženi najviše odgovara. Može ih koristiti kao pripremu za porod ili pak tijekom samog poroda kao motivaciju i inspiraciju kroz taj predivni proces. Zbog svog pomno prilagođenog oblika i veličine, može ih se ponijeti sa sobom u rodilište i/ili njima ukrasiti svoj motivacijski kutak kod kuće. Kartice su tople, s posebno odabranom paletom boja te jednostavnim, prirodnim i apstraktnim ilustracijama koje potiču vizualizaciju i osobno poimanje poroda. Ovaj set afirmacijskih kartica za porod osmišljen je tako da se može koristiti samostalno, ali i u kombinaciji sa setom afirmacijskih kartica za trudnoću, jer su posebno osmišljene i izrađene tako da se ne preklapaju, ali da su i dalje, što vizualno, što sadržajno, povezane.

Za kupovinu kartica trenutno su otvorene prednarudžbe na web shopu jer je broj paketa ograničen!

 

Foto: Ana Surač (Stoodio Soo)

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.